Ny skrivare, nu fattas bara hemsidan!

Äntligen så har jag min fotoskrivare! Är så himla glad. Nu ska jag bara fixa en ny hemsida. Blir nog i helgen eller så...

Idag har jag varit i skolan(som vanligt), sen har jag faktiskt inte hunnit med så mycket mer. Kom hem halv fem, så nu ska jag ut i stallet och mocka lite! Sen rida en tur på Kompis.

Får se om jag uppdaterar mera sen, ha det bra till dess!

Finaste <3


Inte som planerat

Idag har jag inte gjort så mycket, mest varit inne faktiskt.

Lovade ju att ni skulle få lite nya ridbilder på mig och Al, men icke. Det blev inte som jag tänkt mig på den fronten...

Började med att ta in Al, och borsta och fixa. Lindade hans ben, sadlade och tränsade. Går ut ur stallet, och jag hör att en sko "glappar". Märkte inte det när jag kratsade hovarna, så han måste ha trampat sig när han stod i gången. Tänkte att det går väl i alla fall att skritta då, men det gjorde det inte. För när jag kom ut i ridhagen, satt skon på halva hoven så det var bara att vända. Blev smått irriterat eftersom jag lindat om hans ben flera gånger, för att det skulle sitta bra. Mamma får ringa hovslagaren i morgon, så får han komma och sko om runt om på honom. Kompis behöver också skos om så det passar ju bra. Blir väl att ta det lugnt med Al i morgon då, lite longering eller så.

I morgon ska jag även köpa en ny fotoskrivare, som skriver ut i A3! Ska bli jätte roligt. Sen ska jag fixa en ny hemsida också, eftersom min har fått nå fel.

Nu ska jag duscha, sen blir det sängen!

Min älskade hund <3


Inget inlägg?

Var in och skulle kolla lite, och såg att mitt inlägg jag publicerade, försvann? Konstigt... Har aldrig hänt förut.

Idag har Amanda varit här, och jag har inte gjort något speciellt. Tömkörde Al lite, och det gick bra. I morgon blir det ridning, och Amanda har faktiskt lovat att ta några nya bilder på oss. Jätte snällt!

Nu ska jag gå och lägga mig, eftersom jag är så himla trött. Ha det bra!

<3


Fredag, äntligen!

Har verkligen längtat efter att det ska bli helg igen, så man kan rida ponnyerna när det är ljust.

Var ju på föreläsning igår i Uppsala, och det var verkligen super kul! Anders Hallgren är verkligen duktig, och rolig dessutom! Haha, vet inte hur många gånger jag skrattade alltså. Eller ja, alla skrattade så. Väldigt lätt föreläsning som inte var ett dugg tråkig, eller långsam, tvärtom. Blev jätte ledsen när den var slut, för det var så himla intressant alltså, och jag säger bara det att, ta chansen om du blir erbjuden att åka och kolla på en föreläsning med honom! Du kommer inte bli besviken!

Ska beställa en bok och en CD av honom, som jag tror att jag kommer ha nytta av.

Anders Hallgren och Jack Russeln "Ginni" !

Bildkälla


E-ponny i Sverige !

Som rubriken lyder så ska Sverige eventuellt införa en ny "ponnykategori". Nämligen E-ponny!

E-ponny är en ponny/häst som är mellan 149-159cm i manken. Anledningen till det här skulle jag tro är för att de "små" hästarna kanske inte klarar av att hoppa de höjderna som de stora hästarna på 170cm gör. Dessutom så finns det ju väldigt små ryttare, som inte klarar av att rida hästar som är så stora som 170cm. Och då passar det ju bättre med att rida hästar på runt 150cm, eftersom det inte kommer vara någon åldersgräns på E-ponny. Så dem som fyllt 18 och inte vill gå över på så stora hästar, kan då välja E-ponny.

Om det här införs blir det antingen i höst, eller nästa år. Skulle vara perfekt om det blev så, för då kan jag ha kvar Al, och jag slipper skiljas från honom. Nu när han börjar bli så lugn och trygg! Ja, jag skulle verkligen tycka att det var bra om detta infördes. Vad tycker ni?


Vart tar tiden vägen?

Vet inte hur jag ska hinna med allt alltså... Bloggen får lida väldigt mycket pga skolan och stallet, men jag hoppas ni har förståelse för det. För skolan och stallet måste ju gå först!

Red Kompis först igår. Mötte Amanda och Ådi, och Kompis var väldigt pigg! Haha. Kunde inte alls stå stilla. Arbetade inte honom så mycket, eftersom det bara blev uteritt för hans del.

Al fick arbeta i "ridhagen" igen, vilket gick otroligt bra! Gjorde lite skänkelvikningar med honom, och det gjorde han gallant. Travade lite på honom också. Har verkligen saknat hans sköna trav! Man bara sitter där och åker med, utan skump och sådant. Jo juste, red båda ponnyerna med barbackagjorden och som sagt, så gick allt jätte bra.

Efter att jag arbetat en hel del med Al, så bestämde jag att Amanda skulle få rida lite. Hon har ju inte fått rida på hur läge som helst, och jag vet ju hur gärna hon vill lära sig. Så jag tyckte det var på tiden att slänga upp henne på Al! Har sagt det ända sen vi köpte honom, men han har ju varit som han varit och jag har helt enkelt inte vågat sätta upp någon "orutinerad" ryttare. Men nu är han så himla snäll att han nästan skulle passa som barnponny! Helt otrolig skillnad alltså... Kan inte fatta det själv.

Idag blev det ingen ridning, eftersom jag måste träna till prov och kom hem väldigt sent. Men men, vi tar nya tag på fredag! Eftersom jag ska bort med skolan i morgon lkväll, så det blir nog inte mycket uppdatering då heller.

Nu ska jag räkna lite matte!

Hit med sommaren nu då !


Är i skolan

Blev ju inget inlägg igår så jag tänkte sammanfatta dagen lite nu.

Först var jag i skolan, ganska drygt. Hade projekt först, sen föreläsning i två timmar. Men jag fick åka med en tidigare buss, så det var ju bra!

Gick ut i stallet på en gång i stort sett, och red Al. Tränade på att flytta rumpan och ställa honom åt båda varven. Det gick jätte bra, och han tyckte det var ganska jobbigt. Haha, man kan ju inte påstå att han har bra kondition, men det ska det bli ändring på!

Efter Al var det ju Kompis tur, och han skötte sig jätte bra, som vanligt. Han tyckte inte att det var speciellt jobbigt. Förutom att han hellre hade velat springa än bara gå. Haha, men sån är ju han.

När jag var klar i stallet, åkte jag till Ronja och skulle kolla på henne när hon red sin ponny Allan. Han är lite speciell nämligen, och hon kände att hon behövde lite stöd, och självklart ställer jag upp! Tyvärr så gick det inte så bra, eftersom Allan vägrade gå in på en parkering där Ronja tänkte att hon kunde rida. Så fort hon/vi bad honom att gå frammåt, började han backa. Han gick verkligen inte frammåt. Jag försökte göra lite övningar med honom, men han är ju så svår att leda också. Så Ronja ska börja träna honom lite från marken och se om det blir bättre. Hoppas verkligen det, för det är ju en fin ponny och han skulle ju kunna bli duktig.

Nu ska jag fortsätta med arbetet, hörs!

Min duktiga kille!<3


Ridning Kompis

Efter Al så var det ju Kompis tur!

Det blev barbacka/dressyr för Kompis del. Red honom i en låg och lång form, men inge hårt alls. Bara skritt i en halvtimme? Ja, inte länge i alla fall!

Till skillnad mot Al så var Kompis super pigg, och kunde inte arbeta i början. Men till slut så, och då gick det jätte bra. Men Kompis hade väldigt vass manke, eftersom jag red Al före. Haha! Brukar inte tycka att Kompis är så hemsk att rida barbacka på, men idag var det hemskt! Haha.

Vet inte vad jag ska hitta på med dem i morgon? Blir ju bara lugnt nu, så det blir väl att träna upp rumporna på dem. Haha. Ska släpa upp bommar och hinderstöd till ridhagen också, så kan jag träna dem på riktigt!

Nu ska jag fixa lite med marsvinen, sen blir det sängen. Ha det bra!

Älskade <3


Ridning Al

När vi hade fixat lamporna tänkte jag att jag skulle gå lite med Al i ridhagen, så han fick vänja sig lite.

Satte på honom tränset eftersom jag tänkte göra en övning som jag brukar göra, och hjälmen hade jag också på mig. Utifall man skulle halka eller något.

Gjorde i alla fall övningen och det gick jätte bra, så bra att jag bestämde mig för att hoppa upp. Barbacka och allt, men upp kom jag! Till slut... Haha, precis när jag lägger över benet och skulle hoppa upp börjar Al gå iväg, så jag hände där och gjorde allt för att komma upp. Man kan ju inte direkt påstå att man är smidig med säkerhetsväst, haha!

När jag väl var uppe gick det jätte bra, och Al har en sån skön barbacka rygg så det är inte sant! Han skötte sig utmärkt, och det var som om han inte gjort något annat än att vara en snäll nybörjar ponny. Kan inte fatta att det är samma häst. I sommras när jag red barbacka på honom, blev jag otroligt glad! Men det ändrade Al på, med att nästan kasta av mig. Självklart tar jag på mig det, eftersom det var väldigt dumt av mig att hoppa upp på honom utan att någon var med, eftersom han var som värst då. Men nu är han i alla fall jätte snäll, och jag hoppas det håller i sig!

För ungefär ett halv år sen trodde jag att det var omöjligt, att du aldrig skulle kunna bli "normal", att jag aldrig skulle kunna göra något med dig. Nu känns det som om det finns en chans till att vi kommer ut på tävlingsbanorna, och att vi kommer ha roligt de här åren vi får vara tillsammans. Det känns verkligen som det, och jag ska gör allt för att vi ska få ett bra 2011. För det är ju faktiskt mig det hänger på, trots allt. <3


Valbo och lite annat fix !

Var ju till Valbo idag, och köpte lite kläder och sånt. Sen gick vi självklart in på Hööks, eftersom jag skulle ha en ny sadelgjord åt Al, men det blev bandageunderlägg också.

När vi kom hem gick pappa och jag ut i stallet för att fixa lamporna till ridhagen, och det blev verkligen super bra! Äntligen har jag någonstans att rida, och man kan ju verkligen säga att det behövdes. För där kommer jag kunna rida ordentligt! Om det inte blir halt eller så, men de har ju så himla bra broddar så det ska verkligen behöva bli jätte halt för att man inte ska kunna rida där.

I morgon är det skola, vilket kommer bli ganska jobbigt. Vill ha lov, eller mer helg! Haha, nä men det ska bli kul att få träffa alla kompisar igen.

Bästaste vännen man kan ha ! <3


Valbo

Åker till valbo och handlar lite. Ska bland annat köpa en ny sadelgjord åt Al, eftersom hans är lite för kort. Haha!

Sen ska jag och mamma rida. Hon ska ta Kompis och jag ska ta Al. Ska bara rida i ridhagen, men det ska bli så roligt med lite sällskap!

Uppdaterar mer sen när jag kommit hem, ha det bra!

Sommar? Ja tack!


Ridning Kompis

Red Kompis fram och tillbaka till ladan bara idag, eftersom han också stått väldigt länge.

Hann inte så lång innan Kompis skulle "fjanta" sig. Det var en snöhög som såg läskig ut, och den kunde man ju absolut inte gå förbi! Haha. Men eftersom jag är så envis, så "vann" jag. Som tur var började han inte stegra och bråka, som han brukar göra när han "testar" en. Men det kommer väl i morgon eller så? Hoppas inte.

Blev ungefär lika långt för de båda, och de skötte sig förvånandsvärt bra! Men det som förvånar mig mest är att Kompis inte är ett dugg tjockare än innan. Jämför man med Al så tror man inte att Kompis haft någon vila. För Al, han har blivit tjockare, mycket tjockare! Haha, var tvungen att ha en längre sadelgjord för att han var så tjock. Men det ska det bli ändring på nu!

Nu ska jag fixa lite med marsvinen, sen blir det "Fångarna på fortet"!

Finaste <3


Ridning Al

Blev inga bider idag, eftersom jag fixade med stor hästarnas hage.

Red inte mycket alls. Bara fram och tillbaka på en liten väg ett par gånger, sen tyckte jag att det fick räcka. Har inte ridit honom på ca två månader så jag tyckte han kunde få en liten "kortis" idag bara. Men det gick jätte bra i alla fall, och han var så himla lugn. Fattar inte att det är samma häst alltså... I morgon ska jag rida i "ridhagen", och ställa honom lite. Så han får jobba, men trav och galopp får vänta ett tag. Vill inte sätta igång honom för hårt. Utan väntar några dagar med traven, och sen får vi se när galoppen kommer.

Är i alla fall jätte nöjd med Al idag, även om det inte blev så mycket. Vi får väl se hur det går i morgon, kanske blir lite jobbigare då. Haha!

<3


Kan det inte sluta snöa ?

Nu är jag trött på den här snön. Visst, det har jag väl varit ända sen den kom, men nu börjar det bli riktigt trött på den.

Idag är planeringen att börja rida. Hade tänkt göra det igår men jag hade ingenstans att rida, eftersom det är is överallt. Så jag tänkte passa på att rida när det är ljust idag istället. Önska mig lycka till! Det kan behövas eftersom Al inte har blivit riden på ett bra tag nu, och är förmodligen ganska pigg. Kompis kommer nog också vara ganska taggad, så vi får se om jag ramlar av två gånger. Haha!

Nu ska jag byta om, och fråga mamma om hon kan knäppa lite kort. Det skulle väl vara trevligt?

Busiga Kompis! <3


1 år med Al !

Har glömt bort att uppdatera idag, men bättre sent än aldrig?

Idag var det exakt ett år sen vi hämtade Al. Ett år som kanske inte har varit perfekt, men ändå har vi haft några trevliga stunder. Blod, svett och tårar. Så kan man väl beskriva det här året? Tycker det passar in väldigt bra!

Tänkte bjuda på lite bilder, från första dagen han kom till för någon vecka sen.

Al, nyss hem kommen.

Några dagar senare. Här hade han inte börjat hoppa ut än, och man kan ju säga att det var ett helvete att ha honom ute förra vintern...

Första ridturen.

Fina Al <3

En väldigt omusklad Al. Man kan ju inte påstå att han hade mycket ryggmuskler i alla fall...

Två månader senare. Mycket jämnare kropp här, och finare blir han!

Al i September. Mycket rundare i kroppen, något tjock här men ändå världens snyggaste! (Inte jag som rider, och valde att klippa bort ansiktet, eftersom jag inte vet om ryttaren vill vara med.)

Den här bilden får avsluta. Ganska nytagen bild på oss två, och i morgon kommer det förhoppningsvis nya, ridbilder!


Onsdag

Har ju inte bloggat på ett tag nu, men eftersom ni inte vill "hjälpa" mig med vad jag ska skriva om, så hittar jag på lite själv!

Idag har det inte hänt mycket. Varit i skolan, men efter det har det inte hänt något. Varit sjukt trött och haft ont i huvudet. Tror svullnaden börjar gå ned i magen nu, så det är nog därför jag är så trött.

Igår tömkörde jag Al också! Det gick väl så där, men det var nog för att det var så himla halt. Han fick ju fäste med sina broddar, men för mig var det "Bambi på hal is". Haha. Det gick nämligen inte så bra att stanna honom, eftersom jag bara gled efter när jag stannade, och han fortsatte gå! Haha.

På fredag får jag börja rida igen! Det ska bli så kul. Frågan är om jag ska ta barbackagjorden eller sadeln? Hm... vi får se.

Nu ska jag gå och lägga mig, ha det bra!


Inget att blogga om

Känner att jag inte har något att blogga om, funderar på om jag ska börja med en sån där lista som alla skriver efter, men jag vet inte. Har hittat en som är mer om hästar, så den skulle ju funka. Eller vad säger ni?

Tycker ni ska komma med förslag, och säga vad ni vill läsa om. Jag ser ju att det är rätt så många som är in här och läser, men ändå lämnar ingen någon kommentar? Säger inte att ni måste kommentera men det skulle vara roligt om ni ville komma med nå tips eller så. Om vad jag ska skriva om alltså. Kom med förslag nu!


Sitter i skolan

Sitter i skolan och har haft datakunskap, sen vet jag inte. Hoppas vi får sluta! Vill hem och hålla på med Al och Kompis.

Annars ska jag väl inte göra så mycket idag. Städa åt marsvinen och bada dem. Ja, det är väl det jag ska göra idag!


Onsdag

Nu har bloggen verkligen fått lida mycket, men jag har verkligen inte haft någon lust att blogga. Fick ett väldigt tråkigt mail häromdagen, som gjorde att jag blev väldigt less på allt. Att ett mail kan få en att vilja lägga ner allt. Helt otroligt alltså... Men jag har inte gjort något fel! Det är den där personen som tror bara för att jag är 16, så kan jag ingenting. Jag kan, och du behöver verkligen inte säga till mig hur jag ska göra!

Idag har det inte hänt mycket intressant. Varit i skolan, sen åkte vi till Valbo för att kolla på en ny skrivare åt mig. Hittade en som jag eventuellt ska köpa, men har inga pengar för tillfället så det får vänta.

Kom hem vid typ 8, och då gick jag ut i stallet och klippte Al´s man. Har köpt en ny sax och den är super bra! Ska trimma den lite i morgon, så då kanske ni kan få lite bilder också. Om ni vill se?

Nu blir det att slå på en film, sen sova!

Det är vid sådana här tillfällen jag saknar dig som mest ! Min älskade De Soto <3


Tisdag

Hann verkligen inte blogga något igår. Först var det skola, sen efter det åkte vi till Valbo och sen åkte vi och firade min moster. Kom hem vid... halv elva? Och då hade jag ingen lust att starta datorn. Haha...

Idag har jag varit i skolan, och det var ganska drygt. Är så himla slut efter lovet så jag orkar inte jobba någonting.

Efter skolan somnade jag på soffan. Har knappt sovit något på nätterna, så det var skönt. Haha.

Nu ska jag kolla på ponnyakuten! Har inte kollat på det än, så det blir spännande.

Funderade faktiskt på att söka till Ponnyakuten med Al, men det blev inte så. Och som det verkar nu, så behövdes det inte.


Promenad med Al

Eftersom jag sov hos Amanda igår så hann jag inte skriva något mer inlägg.

Gick en promenad med Al igår, och det gick jätte bra. Han gnäggade inte en enda gång, vilket är ett stort plus! Han blev rädd för snöskyddet som var på åkern, men han litade på mig och fortsatte snällt gå. Gullpojken!

Min älskade ponny <3


Snö, snö, snö och ännu mera snö !

Idag har det inte hänt så mycket. Varit ute i stallet och fixat lite, och det snöade. Inte så roligt, nu vill jag ha vår och sommar ju!

Har nyss kollat på "Fångarna på Fortet" och det var verkligen jätte bra. Musse är så himla rolig! Höll på kampsportarna eftersom Musse var med i det laget. Han håller ju också på med hästar nu och har varit med i Globen två år i rad, i Stjärnornas hoppning. Vann gjorde han också, dock bara hoppningen. De vann även idag på fortet så det var kul. Hoppas de går till final, skulle vara jätte roligt att se honom igen. Han kommer ju med så roliga kommentarer ibland. Haha!

Ska försöka skriva ett inlägg om hur det gick med Al ikväll också, vi får väl se när det kommer upp!

Lassie var ju tvungen att vara med mig när jag longerade Al. Men hon kom inte så långt, det var för mycket snö så hon orkade inte ända fram! Haha <3


Mycket snö !

Måste bara lägga ut en bild på en stängselstolpe som jag knäppte ett kort på igår. Det är våran shettis som går i den hagen och stolpen är kanske 1m ? Sen är den ju nedslagen i marken också, men ändå! Kolla vad snö!

Nu vill jag har SOMMAR !


Longering med Al

Longerade ju Al igår, men eftersom jag höll på med designen här på bloggen så hann jag inte skriva något inlägg om det, så det kommer nu!

Ja, som sagt så longerade jag Al igår och det gick verkligen super! Han har alltid varit svår att longera, men nu när jag börjat tömköra honom, och lärt honom att han ska stanna när jag säger "Prrr", (vet inte hur jag ska förklara men ni vet säkert vad jag menar), och gå när jag smackar så blev det mycket enklare. Al har inte fattat det där med att gå runt i en ring runt mig förut, utan har stannat och gått till mig. Men igår gick det super enkelt att longera, och vi ska börja göra det oftare!

Det var ju också väldigt fint väder igår, så jag passade på att fota lite på honom. Och några av de bilderna tänkte jag bjuda på nu!

Alen =)

Vackraste <3

Al ville inte kolla in i kameran ;) <3


Bilder på djuren

Vi har ju inte bara hästar här på gården, så nu tänkte jag bjuda på några bilder på de andra djuren också!

En av alla tjurar vi har. Tyckte den här bilden var lite söt!

Inte så söt längre kanske? Gigantiska horn!

Tjuren som tänkte käka upp min kamera, haha!

Snacka om uttittad då, haha!

Min underbara get Bella <3 Som kan både vacker klöv och stegra!

Till sist, min söta kanin Candy! Fick ingen bild på katten och lammet. Det får bli en annan dag!


Ny design !

Så nu har jag fixat en ny design. Vet inte om jag gillar den eller så, men den får duga tills jag fått lite nya ridbilder!

Fredag

Fredag idag, och jag har gjort jätte mycket! Faktiskt, kände mig riktigt pigg idag så jag har hunnit med lite grejer.

Först longerade jag Al, men det gör jag ett eget inlägg om. Sen gick jag runt och fotade lite, mest på djuren faktiskt. Jag menar, jag visar väl inga djurbilder här på bloggen? Haha!

Sen gick jag in och trimmade Lassie. Blev en rejäl genom borstning och sen fick hon sig en dusch. Och så himla typiskt går hårtorken sönder efter att jag torkat halva hunden.

Nu har jag precis fotat lite på marsvinen och städat lite i mitt rum, ska fortsätta med det, sen någon gång. Haha!

Håller på och fixar lite bilder nu, som jag tänkte bjuda på sen.

Lassie <3


Ändrade planer

Blev lite ändrade planer med hästarna. De hade ingen lust att komma in idag, så det blev ingen promenad. Får ta det i morgon istället!

Städade åt marsvinen ikväll också, sen tvättade jag talgkörteln på dem, och det behövdes. I alla fall på Fenrik. Men det var ju tur att det var han som hade den "skitigaste", eftersom han älskar att bada! Han sitter helt lugnt och rör inte en fena, medans Picasso går runt och vänder sig och är allmänt dryg. Haha.

Nu ska jag ta och gå och lägga mig, är ganska trött och sen så är det ganska sent också! Haha!

Fenrik <3

Picasso <3


Städat

Har städat i källaren hela dagen, och det är fortfarande en massa som ska göras! Men när det är klart, så kommer det bli jätte bra. Ska ha en massa hästgrejer där är det tänkt. Som tex. tävlingsaker, täcken som inte används, schabrak mm. Ska även kunna putsa saker innan träning/tävling där nere, så det kommer bli jätte bra!

Ska även försöka göra en ny design här på bloggen, men jag har ingen aning om hur den ska se ut. Blir nog bara någon snabb nu, och en bättre sen när jag börjar rida och får lite nya ridbilder.

Ska försöka göra något med Al idag också, men vad? Ta en promenad kanske så han får komma ifrån gården lite. Ja, det lär faktiskt som en bra idé! Kompis skulle ha varit ut på en promenad han också, men han får göra något här på gården istället.

Det blir nog bra det, nu ska jag leta på några bilder jag kan ha i headern. Sen ut i stallet!

Fick bli en "somrig" bild på Lassie, bara för att jag vill ha SOMMAR !


Svar på kommentar

Fick denna kommentaren igår, och eftersom du inte har någon blogg eller så som jag kan svara på, så får jag helt enkelt svara här.

Jo jag vet det, men nu är det så att Al koncentrerar sig inte på något annat än just det "farliga", om man inte går fram och visar att det bara var en buske/träd eller så. Så jag visar att det inte är något farligt, och han lugnar ned sig och kan fortsätta jobba. Gör jag däremot inte det, blir han rädd varje gång och kutar därifrån. 

Tack för omtanken, men jag känner min häst bäst och jag vet hur jag ska hantera honom.

Kan ju skriva ett inlägg om honom, hur han var när han kom och hur han är nu. Så kan du/ni få läsa om hur mycket bättre han har blivit.


Tömkörning med Al

Tömkörde ju som sagt Al idag, så jag tänkte berätta lite hur det gick och så.

Började med att hämta honom, han var väl inte så jätte sugen på att få komma in men till slut så!

Tog in honom och började borsta osv, och han hade inget tålamod alls idag. Har ju inte varit ute och hållit på med honom så mycket nu, så han är ju "ovan". Låter fel, men han hade ingen lust att stå still idag i alla fall! Till slut så lugnade han ned sig, och då hämtade jag gjorden som jag skulle använda, och som jag alltid använder. Då börjar hästen trippa på stället, och blir verkligen super glad! Det märks att det här är det bästa han vet. Så var det bara tränsningen kvar, och då tar Al bettet i luften. Alltså han kastar sig efter det och tar in det i munnen! Han brukar alltid vara lite jobbig när man ska tränsa för ridning, men inte idag. Idag var han på hugget, bokstavligt talat! Haha.

När vi kom ut och började tömkörningen var han ganska på tå. Visste nog inte hur han skulle bete sig, man såg verkligen hur kul han tyckte att det var, och han visste nog heller inte vad han skulle lägga energin på. Började med att göra små vändningar med honom, så han flyttade bakdelen. Det blev han lugnare av men inte tillräckligt, så jag gick ned och upp för i våran backe. Vilket var ganska jobbigt, men han ville fortfarande inte stå still när han skulle det, så då gick jag till våran gräsmatta och där fick han pulsa i snön! Jag gick på uppfarten och han i snön, praktiskt och bra, haha.

Efter det blev han lugn och kunde jobba. Men då är ju problemet med Al, att Al + mörker = SPÖKEN OCH MONSTER! Så, han koncentrerade sig på dem också och då blir det lite för mycket för Al. Så vi gick fram till varje spöke och monster, för att visa att dem inte fanns och då blev det genast bättre! Haha, han är som ett litet barn. När man går i mot "spöket"/"monstret", går han bakom och tittar försiktigt fram efter ett tag, och när han ser att det inte finns något farligt, då är allt bra!

Sen avslutade jag, eftersom han var så duktig.

Blev ganska mycket text nu, men det hände ju så mycket! Haha. Bjuder på två bilder också, så ni får se hur han såg ut ikväll.

Tycker faktiskt att Al passar i rött, fast han är fux ! =)

Söthästen då <3


Dålig uppdatering idag

Har varit väldigt dålig på att uppdatera idag, och det ber jag så hemskt mycket om ursäkt för!

Har varit ute i stallet idag och hållit på, så det är väl därför jag inte skrivit något. Tömkörde även Al, men det tänkte ja ta i ett eget inlägg.

Annars så har jag inte gjort så mycket, myst med marsvinen och matat dem med massor av grönsaker! Haha, riktiga tjockisar kommer det att bli. Men det är bara för att göra dem tamare, så då får dem själva komma fram och hämta grönsakerna från mina händer. Det gick faktiskt väldigt bra, och grönsakerna var borta väldigt snabbt.

Ska fixa lite bilder nu också, som jag knäppte på Al efter tömkörningen. Hade ett färgtema som faktiskt passar honom, trots att han är fux!

Fick bli en bild på en skitig Kompis ! <3


Bara jag som märkt/tänkt på det?

Var in och kollade på Hööks hemsida och la märke till att dem har bytt bild på de flesta tränsen. Alltså, bytt tex hästar och så. Men varför? Haha, såg ganska onödigt ut måste jag säga. Kollade på det tränset jag tänkte köpa förut och jag har för mig att det var en svart eller mörk häst då, men nu var det en vit? Blev ganska förvirrad när jag såg det, då jag trodde att det hade kommit in en massa nya träns! Haha, men det kan det säker också ha gjort, men jag la först och främst märke till att det var nya "hästar".

Det här träset är det jag har kollat på, som det var en mörk häst som hade då.


Inte gjort mycket

Idag blev det inte mycket gjort för mig ändå. Vilket jag ångrar nu!

Det var ju meningen att jag skulle hålla på lite med hästarna, men istället bråkade jag med min nya tv och dvd spelare, eftersom de inte ville som jag ville. Tillslut fick jag igång det, och nu funkar det riktigt bra! Haha.

I morgon ska jag försöka gå upp tidigare och gå ut och fixa hästarna då. Hoppas verkligen jag kan hålla på med dem i morgon, annars blir jag väldigt förbannad på mig själv. Haha! Ska försöka få pappa att hjälpa mig sätta upp lite lampor också, så jag har någonstans att hålla till när jag longerar, tömkör och rider.

Ja det var väl det jag har gjort idag? Vi får se om det kommer något mer inlägg eller så, annars blir det godnatt!


Tisdag

Har verkligen inget att skriva om nu. Måste verkligen hitta på något att skriva om, så ni får något intressant att läsa om, haha.

Idag ska jag tömköra Al tror jag. Hoppas det i alla fall! Kommer bli mycket träning från marken nu, så då kan man ju passa på att göra det han tycker mest om. Sen ska jag kanske lastträna honom också, ja vi får se.

Nu ska jag hitta på något annat att göra. Sitta vid datorn kan man göra sen, haha!

Finaste <3


Äntligen hemma!

Så, nu har man äntligen kommit hem efter att ha varit och handlat lite.

Var först till Ryttarstugan och kollade på västen jag tänkte köpa, och jag visste ju att det bara var små storlekar kvar så jag tänkte fråga om det gick att beställa in större. Men icke, dem kunde inte beställa in fler. Förstog inte riktigt varför, men men...

Efter det åkte vi till Biltema eftersom syrran och pappa skulle dit. Men jag hittade faktiskt något jag också! Strasspärlor eller vad man ska kalla det. Tänkte fästa fast dem på ett pannband åt Al eller Kompis.

Sen gick vi in på City Gross och där köpte jag en nu sax, som jag ska ha och klippa hästarnas manar med.

Och till slut åkte vi till Elgiganten och kollade på en tv åt mig. Kollade på många olika, men till slut så hittade jag en, som i alla fall jag tyckte verkade bra. Så nu har jag inte så mycket "julpengar" kvar. Julpengarna jag fick förförra året hade jag kvar tills i sommras, för dem gick till Al´s sadel. Haha! Ja, jag är ganska duktig på att spara pengar faktiskt.

Nu ska jag fixa tv:n, och sen sätta igång en film tror jag. Det ska bli så roligt att "inviga" tv:n!

Al <3


Måndag

Ja då var det måndag och inte så långt kvar på det här lovet. En vecka kvar, och själv har man inte kunna gjort så mycket. Vad har ni gjort under lovet? Åkt skidor, skridskor eller ridit kanske? Eller bara varit med kompisar som jag? Ja jag hoppas ni har haft ett trevligt jullov i alla fall, för det har jag faktiskt haft. Visst att jag varit sjuk 50% av lovet, men de gånger jag varit frisk har jag haft roligt!

Idag blir det att åka och handla med familjen, sen ska jag hålla på lite med Al. Eventuellt lastträna honom lite, det behövs alltid och det är bara bra om han tycker det är lite roligare med just transporten. Kompis kan man inte träna på samma sätt. Han är en väldigt speciell häst som har fått förtroende för mig, och då funkar lastningen oftast också. Tränar man för mycket med honom, tröttnar han.

Nu lär jag göra mig i ordning så vi kan åka, och komma hem någon gång. Haha!


Rolig kommentar !

Hade fått en väldigt rolig kommentar nu när jag gick in och kollade här på bloggen. Kommentaren kom från Al´s uppfödare, och man kan ju säga att jag letat en del efter uppfödaren. Det är ju alltid roligt att få veta lite om hur hästen var som som liten och så. Så det här blir spännande!

Idag följde jag med Amanda till Valbo för hon skulle kolla på en ny kamera. Så vi åkte till Elgiganten för att kolla lite, men där fanns det ingen som föll Amanda i smaken. Så vi åkte till Media Markt istället, och där hittade vi en som var nedsatt med ca 2000:-! En Nikon Coolpix s1000. En riktigt bra kamera, med projektor så du kan kolla på bilderna i stor format på väggen eller så. Så jag tror Amanda är nöjd med sin kamera, eller jag hoppas det i alla fall eftersom det var jag som sa åt henne att köpa den.

I morgon ska vi nog åka till Ryttarstugan och kolla på den där västen, och kanske beställa en större storlek. Om jag tycker om den vill säga. Men varför skulle jag inte tycka om den? Haha, ja man vet ju aldrig!

Världens bästa ! <3


Skulle inte sitta helt fel ?

När jag var på Globen Horse Show, såg jag en jätte snygg väst som jag gärna hade köpt om jag bara haft pengar. Det är den nya "Kingsland Lillehammer" jag syftar på! Den var också otroligt mjuk i materialet om jag inte minns alldeles tokigt, och nu när jag har pengar ska jag nog försöka införskaffa en sådan. Ryttarstugan har nyss tagit in den, men jag tvivlar på att de har rätt storlek till mig, annars får jag beställa den ifrån något annat ställe.

Pris hos Ryttarstugan: 1699:-

Vad tycker ni? Hiss eller Diss?


Nytt år, nya tag !

"Nytt år, nya tag" ! Det är väl den meningen man ser mest nu, och det är ju helt rätt. Nytt år och vi måste ta nya tag och glömma det tråkiga och komma ihåg det roliga. 

Jag ska göra allt för att 2011 ska bli det bästa året någonsin, eftersom de två sista åren mest har varit pest och pina. Fast nu ska jag ju inte säga så heller, mycket roligt har ju hänt också!

Mest så känner väl jag att 2009 inte blev så bra eftersom Otto försvann ut ur mitt liv då, vilket jag tog väldigt hårt. Han var min skatt, min hjälte, ja mitt allt! Och att behöva slitas från den man älskar mer än något annat tar väldigt på en. Nu tycker ni säkert att jag är lite "töntig". "Det har ju gått 1,5 år nu, så nu lär du väl börja glömma honom?", och ja, det är faktiskt 1,5 år sen han lämnade våran gård nu, och bara för att jag har en annan D-ponny nu betyder det ju inte att jag glömmer bort Otto? Tvärtom! Jag påminns bara mer och mer. Speciellt när Al inte var den lättaste när han kom.

När Al kom till gården var han rädd för i stort sett allt, kunde inte vara ensam och hade inte respekt för något! Jag ramlade av många gånger, och blev mer och mer besviken på hästen jag hade. Al skulle ju bli min nya bästa vän, och vi skulle göra de sista ponnyåren till dem bästa. Men det kanske inte var det bästa att gå från Otto och Kompis till just Al. Men på ridskolan var han ju så snäll? Ja, innanför ridhusväggarna ja, som han hade gått i, i 5 år. Självklart var han inte van vid att vara ensam, och självklart var han rädd för allt "nytt". Det kan jag ju inte neka, men det var inte meningen att jag skulle köpa en "problemhäst". Utan en ponny jag kunde ut och tävla lite på ganska snabbt.

Al är mycket bättre nu, och det här året ska vi börja rida träningar, och ut och tävla! Det är mitt nyårslöfte, + att gå ned i vikt. Det behövs det också så. Haha!

Hoppas alla får ett bra 2011, för det ska jag försöka ha i alla fall!


RSS 2.0