Jobbig dag

Idag har det varit en ganska jobbig dag. Först skola som börjar kl 08:30, hade matte och sen projekt.

När jag kom hem gick jag ut och red Kompis, han var ganska pigg kan man säga. Har ju inte kunnat rida honom på ett tag nu, så nu var han pigg! Tränade lite lastträning med Al också. Hade två hinderstöd som jag "skickade" honom igenom och det gick jätte bra. I morgon ska jag be mamma eller pappa sätta fast transporten i bilen så jag kan lasta honom. Bra träning eftersom det behövs!

Nä nu ska jag gå och lägga mig, är sjukt trött. Godnatt med er!

Alen <3


Är i skolan

Sitter i skolan och försöker skriva en argumenterandetext om "Extrem hundavel". Det går väl ganska bra men för tillfället står det ganska still. Kommer inte på något mer att skriva men det löser sig nog.

Idag ska jag försöka få designen fixad, det lovar jag nästan. Haha! Men jag ska även rida båda två ponnyerna eller jag tror jag ska tömköra Al. Sen ska jag plugga matte eftersom jag ska göra omprov i morgon. Ja vi får se hur mycket jag hinner med...

På torsdag ska jag och syrran åka på kryssning till Tallin, så kul! Så då blir man borta till på söndag.

Nä nu måste jag fortsätta jobba, blir jag klar tidigare kanske man får gå tidigare? Hoppas!

My love <3


Mer i morgon

Tänkte bara skriva lite så ni vet att jag lever. Haha!

Igår var jag till Globen Horse Show, och det är alltid lika roligt! Förutom att mässan var ganska dålig... Hade en "lista" på saker jag skulle kolla på, och jag hittade knappt hälften av sakerna. Det var tex. omöjligt att hitta ett remontträns som var svart och med mässingfärgade spännen. Så det blev en remontnosgrimma från Lyckås. Tänkte knäppa kort på allt i morgon(om jag hinner) och lägga ut det.

Håller även på med en ny header och ska fixa en helt ny design! Kommer inte ha den så länge men jag blev sugen på att prova just det "temat". 

Nu ska jag gå och lägga mig snart, ha det bra!

<3


Slutar snart...

Nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera, fy på mig!

Vad händer idag då? Fixa en bur och Chelsie, för hon ska flytta i morgon. Chelsie är min kanin och hon ska få bo här på skolan för jag känner att jag inte har tid för henne. Men hon kommer fortfarande vara min för sälja henne det tänker jag inte! Men efter att Clifford dog så har jag tröttnat. Eller ja.. Det var väl redan när Clara dog som jag tröttnade. Och hon dog för snart 1 år sedan... Men jag kommer ju ha Candy kvar. Hon är ju Claras dotter så hon får stanna hos mig.

Nu ska jag snart avsluta och åka hem, skönt!
Chelsie =)

Avslutar med en bild på min älskade Clara, vila i frid <3


Sitter i skolan

Är i skolan och jobbar med projektet "Djuren och jag". Vi har skrivit om olika hundraser och självklart tog jag Collie.

Slutar om typ 50min så det är skönt. Då blir det stallet och sen en promenad skulle jag tro? Nä nu ska jag fortsätta jobba!

Älskade <3


Bio idag igen

Ja, dagen blev inte som planerad. Det blev bio med syrran istället. Amanda och Danne var också med!

Sen har jag inte hunnit så mycket mer. I morgon blir det skola och det ska faktiskt bli roligt. Nu ska jag ner och kolla på Beck!


När ska det sluta snöa ?

Nu har det snöat i dagar. Känns det som i alla fall...

Idag ska jag busa lite med Kompis och Al, så blir det inget inlägg ikväll eller senare är det nog för att jag ligger på sjukhuset med brutna ben eller något! Haha. Synd att ingen kan fota när jag rider. Det hade ni säkert vela sett? Haha. Nä nu ska jag hitta på något att göra, ha det bra!


Varit hos Amanda

Som sagt har jag ju varit till Amanda idag och det var trevligt. Fast vi gjorde inte så mycket. Spelade typ kort och tokade oss lite.

Undrar vad man ska hitta på i morgon då? Mamma och pappa ska åka till Uppsala och hämta lite grejer från Bauhouse, men just nu känner jag inte för att följa med. Så jag hittar nog på något med hästarna istället. Lite nya bilder kanske? Ja vi får se.

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig. Godnatt på er!

Bilden är från förra vintern. Nu har jag klippt lite i ansiktet på Kompis så han är inte alls lika "hårig"!


Fira Amanda

Ska snart hoppa in i duschen, sen åka till Amanda och fira henne. Hon fyllde nämligen 16 i torsdags så då ska hon firas idag. Så grattis till henne!

Skriver mer när jag kommer hem, ha det bra!


Längesen

Ja nu var det ett tag sen jag skrev här, men jag måste faktiskt erkänna... Det har nästan inte hänt något speciellt alls den här veckan. Eller jo! Var på bio igår med bästaste klassen och vet ni vad vi kollade på? HARRY POTTER! Och jag lär ju bara säga det att den ägde. Har aldrig tyckt om Harry Potter filmerna första gången men den här var jätte bra.

Skolan har rullat på som vanligt annars, och jag har haft sjukt mycket att göra. Inte så mycket här hemma men i skolan.

Även hästarna har fått lidit lite denna veckan, men jag kännde att dem förtjänade lite vila. Tror inte dem tycker det här vädret som har varit är så himla roligt heller. I morgon ska jag i alla fall hålla på lite med dem! Anntingen rida eller bara mysa med dem. Det får vi se.


Järvsöfaks, världens bästa kallblodstravare

Idag kom Järvsöfaks till Järbo och självklart åkte jag dit med kameran i högsta hugg !

Det blev inte så många bra bilder på honom, men några tänkte jag bjuda på i alla fall.

Efter att vi hade kollat på Järvsöfaks åkte jag och Amanda hem hit. (Amanda var också med och kollade på honom) Men typ det ända vi har gjort är att spela kort, och nu sitter vi här. Bra va? Nä jag har faktiskt ridit lite på Kompis också, men inge hårt eller så eftersom de inte har några snösulor än.

Juste, mina kusiner från Karlstad var hit också! Det var verkligen jätte roligt att få träffa dem igen, eftersom jag inte har träffat dem på flera år!

Nu ska jag vara lite social med Amanda, ha det bra!


Fin är han allt !


Furuvik

Har ju varit i Furuvik idag istället för praktik, och det var super kul !

När jag kom dit var det bara Sara som hade kommit, så vi stog och väntade på Linda och Annika. (Annika är våran lärare och hon har jobbat i Furuviksparken i ca 20 år)

Sen kom Linda och då började vi gå in mot "reptilhuset". Eftersom vi går in bakvägen där all personal också går in så är det väldigt nära till just schimpanserna och reptilerna. Och när vi har kommit in en liten bit, ser vi Annikas bil och hon vevar ner rutan och pekar åt vänster. Sen åker hon också åt det hållet. Men vi fattade inte vad hon menade, så vi fortsatte gå! Vi skulle precis gå åt vänster så vi tänkte: "Hon menade nog att vi skulle fortsätta till vänster."

Vi stog en stund och väntade utanför "reptilhuset", men ingen Annika kom. Så vi beslöt oss för att gå den hemliga stigen, som leder till baksidan av "reptilhuset" och se om Annika stog där och väntade. Men när vi kom dit var det ingen där... Men till slut kom hon.

När vi kom in i värmen gick vi in till ett rum med ormar som inte var riktigt friska. Det fanns även några apor där, Döskalleapor eller Herr Nilsson apor som vi kallade dem.

Sen gick vi till en lite boa som Annika lyfte ut så vi fick klappa den. Sen fick vi även hålla i den, och oj vad stark den var! Den slingrade sig runt min tumme och fast den var så liten, så var den jätte stark.

Sen när jag stog där och höll i ormen, gick Annika iväg och kolla när den fick mat sist och det var några dagar sen, men då hade den bara fått en liten mus så Annika tyckte att vi kunde mata den. Och det gjorde vi också. Det var verkligen en upplevelse! Ormen kollade in bytet, och när man minst anade det så högg den. Jag blev jätte rädd, för jag stog verkligen och koncentrerade mig på den. Haha. Sen tog det en bra stund innan ormen svalde musen, då den skulle lukta igenom musen och hitta huvudet. Men till slut började den äta musen, och då gick det ganska snabbt för den att svälja den.

Efter det var det spindlarnas tur att blir fixade! Alltså göra rent och så åt dem, och självklart fick jag ta ut den ena ut från buren. Det var lite läskigt att just jag skulle göra det, man vill ju inte skada de eller så. Men i alla fall, så gjorde jag bara som Annika gjorde. Tog burken och la den över spindeln, sen drog jag över den på locket till burken. Det gick jätte bra, och jag fick mycket beröm av Annika. Jätte roligt!

När vi var klar med spindlarna så var det lunch. 

Sen kollade vi på lite sköldpaddor, både land och vattensköldpaddor. Dem är faktiskt ganska coola, och tyngre än vad de ser ut! Haha. Men det var inte sådana där jätte stora, utan lika stora som dem man själv har i ett akvarium.

Efter det skulle vi fixa inne hos silkesaporna. Byta pinnar och tvätta lite mm. Och jag kan ju säga, att byta pinnar var inte det lättaste. De fick ju inte vara för lång, och inte för tjocka. För då gick dem inte ner i hålet dem skulle sitta fast i. Alltså, det var stora pinnar. Om man nu kan kalla dem för pinnar? Skulle vilja kalla dem för träd men så stora var dem inte. I alla fall så var det Linda och Sara som fick göra det, och till slut gick det.

Och efter det gick vi in till dem lite större boaormarna! Dem hade två där inne som var gigantiska, sen hade dem flera stycken som inte var lika stora men ändå stora. Haha. Men Annika sa åt MIG att jag skulle ta upp en ur vattnet, och hålla i den. Först vågade jag inte, men sen sa Annika att jag var ju så duktig med spindlarna så det här skulle ju gå lätt! Jo tjena. Ormen var ju jätte tung och allt jag hade var en pinne med krok att ta upp den med, men det gick. Och gissa om jag var blöt efter det? En orm på ca 1,5m som kanske vägde 10kg, rakt upp i famnen på mig. Och ormen var ju inte lite blöt heller... haha.

Men jag hade verkligen super roligt idag, och att ormar var så härliga visste jag inte!

Nä nu ska jag inte plåga er längre, det här får räcka för idag!


Promenad och lite annat...

Gick en promenad med Lassie idag och fick sällskap av Amanda och Jessie !

Gick först till Amanda sen gick vi en liten runda, sen åkte vi hem hit. Haha, duktiga vi är va? Men vi gick ut och gick i alla fall.

Sen har vi typ suttit på mitt rum och spelat kort och lekt med min ritplatta. Väldigt roligt måste jag säga!

Är verkligen jätte trött nu, så jag ska nog gå och lägga mig. Men i morgon är det fredag och sen är det helg, skönt!

Ha det bra !


Hemma nu

Nu har man kommit hem från Gävle. Var först till hälsocentralen i Sandviken, men åkte till Gävle för att röntga nacken.

Läkaren berättade att jag troligtvis kommer få leva med min "glappande" käke, och att det inte finns något att göra åt den... Nacken går det ju i och för sig inte att göra något åt heller, men jag ska eventuellt få gå till en sjukgymnast med den.

Aja, röntgenbilderna visade inga tecken på fraktur eller så, så det var inget fel på nacken. Käken skulle man åka till tandläkaren och röntga så vi får väl fixa det sen också.

I morgon ska man tydligen till Furuvik med skolan. Det blir nog roligt! Fast vi har börjat med reptiler nu så vi kommer nog få hålla på med ormar och så. Tyckte mycket bättre om förra "temat" eller vad man ska kalla det, och det var gnagare och hardjur.

Nu ska jag nog ta en promenad med vovven !

<3


Vila i frid Clifford !

Den här hemska dagen blev ju inte direkt bättre nu ikväll... Min älskade kanin lämnade jorden och nu är han i himlen och har det bra. Jag kommer sakna honom otroligt mycket ! Älskade, älskade Clifford <3



Min fina ängel... Nu får du gå ute dygnet runt och äta gräs, för det var ju det du gillade bäst <3


Hiss & Diss

Eftersom många bloggare skriver "Hiss & Diss" i sina bloggar, så tänkte jag också börja med det =)

Tänkte Hissa och Dissa snön idag, för det finns ju faktisk fördelar med snön också ;)



Man kan rida i den härliga snön, för alla gillar väl det ? Och träna hästen genom att arbeta och pulsa i snön.

Det blir faktisk lite ljusare på kvällen när man rider, för snön liksom lyser upp marken.





Det blir ännu kallare än vad det har varit. Frysna tår, lår och kinder, det är väl det man fryser om mest ?

Man måste sko om hästarna. Visst det måste man göra i vilket fall som helst men som nu, nu har vi inte hunnit sko om hästarna och då blir det jätte svårt att rida.

Snöoväder! Ingen vill väl gå ut och rida i snöoväder ?


Det finns säkert många fler Hissar och Dissar, men det är de där jag kommer på nu.

Kommentera gärna och skriv vad du Hissar och Dissar med snön/vintern !


Frost


Ut i kylan

Ja snart ska man väl pallra sig ut i kylan, kanske ska man ta och fota lite ? Ja vi får väl se !

Blev hemma från skolan idag igen, och i morgon också... Det var meningen att jag skulle till hälsocentralen idag för min nacke och käke, men fick tid vid 9 i morgon istället.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, sen ska jag ut och mysa med mina underbara ponnysar ! Har inte träffat de på några dagar eftersom jag haft en sån huvudvärk, så det ska bli skönt och få mysa lite med dem.

Tänkte bjuda på en bild hur det ser ut utanför mitt fönster just nu. Vet att bilden är jätte dålig men den är tagen med min webbcam !


Gräs




Vi ser det snöar, vi ser det snöar ! Det var väl tråkigt, buhu...

Snö, snö och ännu mera snö! Ja nu var vintern här då, och har man längtat ? Nä knappast !

Hatar verkligen snön. Gjorde inte det förut, men efter vintern vi hade förra året så gör jag det. Vill verkligen inte ha så mycket snö i år, det räcker med lite så det är vitt på backen.

Visst, snön kan vara väldigt rolig. Men i lagom mängd. Det possitiva med snön är väl att man kan ta en härlig galopp över en åker, och känna hur hästen verkligen älskar det. För det gör verkligen mina!

Men jag hoppas ändå att den här snön försvinner ganska snart, eftersom vi inte har skott våra hästar med snösulor eller brodd än.

Bilden är från i vintras, och Pettris är väl ca 95-97cm i manken. Så mycket snö vill vi inte ha ! 


Inte som jag hade tänkt mig...

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det var meningen att jag skulle rida båda ponnyerna men så blev det inte.

När jag kom hem kände jag att jag hade lite huvudvärk, men det brukar jag alltid ha så jag brydde mig inte. Sen gick jag ut och gick i en timme med Lassie och pappa, så när jag kom hem var det lite bättre.

Satt här och fixade lite och då kom huvudvärken tillbaka, och då var det hemskt! Kände att jag inte kunde göra något annat än att lägga mig och vila. Vilket jag gjorde, och jag sov väl i ca 1,5 timme ? Då var det för sent för att rida, så jag gick ner och åt lite.

Huvudvärken sitter fortfarande i och jag mår inte alls bra. Bra start efter höstlovet! Nej inte direkt...

Känns som att ponnyerna får stå idag igen, så min huvudvärk får släppa. Ska prata med mamma om hon kan ringa hälsocentralen i morgon, så de får kolla på min nacke. Antar att det är den som gör att jag får ont i huvudet jämt...

Sitter och fixar lite med bilderna jag fotade i förrgår, så de får ni i ett senare inlägg!

Nu ska jag fortsätta med bilderna lite =)

Favorit i repris !


Sitter i skolan

Förlåt för den dåliga uppdateringen men det har verkligen varit fullt upp de senaste dagarna !

Nu är höstlovet slut och man sitter i skolan och försöker jobba, och det går inte sådär jätte bra... Har ont i käken och i nacken. Så mamma ska ringa hälsocentralen den här veckan så får vi se vad som händer.

Idag ska jag rida Al och om jag hinner ska jag rida lite på Kompis också. Men innan det ska jag nog ta en promenad.

Fotade faktiskt lite igår, så jag ska försöka fixa bilderna ikväll.

Nu lär man fortsätta jobba !

<3


Går ut i stallet

Nu ska jag ta och gå ut i stallet, sen drar jag nog till Amanda och snackar lite skit =)

Ponnyerna får vilodag idag, eftersom vi har så underbart väder idag! Har regnat hela dagen, så de vill nog bara komma in och ta det lugnt idag. Brukar inte vara så uppskattat när jag kommer ut och ska ta in dem för ridning när det är sånt här väder.

Aja, får se om det blir nå mer uppdatering ikväll.


Underbar dag med Ronja !

Idag har jag varit med Ronja, och som vanligt skrattade vi och hade jätte roligt! Eller det tyckte jag i alla fall ?

Red ut en liten bit på Al i det regniga mörkret, vilket inte var så uppskattat. Men han gick på och skötte sig utmärkt!

I morgon ska jag försöka rida medans det är ljust. Man lär ju passa på nu när man har lov, för sen blir det ju bara på helgerna...

Nä nu ska jag kika lite på tv, sen blir det sängen!

<3


Ridning Al

Red Al idag när jag kom hem från Ronja.

Idag var Al lite piggare faktiskt. Men ändå inte så pigg som han har varit.

Red ut en sväng och idag var det en massa saker som var farliga, haha! Men det gick bra. Han är inte alls likadan som han var förut. Nu "hoppar" han bara till lite om det är något som prasslar bakom honom, istället för att vända eller sticka iväg.

I morgon ska jag rida i hagen på honom, om inte Ronja kommer hit för då rider vi nog ut =) Ska träna lite galoppfattningar och försöka mig på galoppombyten om det blir så att jag rider i hagen.

Nu ska jag sova !

Söt Al <3


Gårdagens ridning på Kompis

Efter att ha ridit Al så var det nästa ponnys tur att bli riden, nämligen Kompis!

Red inte Kompis så jätte hårt igår. Ville mest bara att han skulle få röra lite på sig.

Skrittade några varv runt gården som uppvärmning, sen red jag i en av våra sommar hagar och travade och galopperade lite där. Och det tyckte Kompis var super kul, och stack iväg med mig flera gånger! Men jag tycker bara det är kul, eftersom han snart är 20 år och ändå så pigg =)

Ja det var väl gårdagens ridning det ? Nu ska jag ut och ta en sväng med de igen !

Ha det bra =)

Sötaste, bästaste ponny ! <3


Gårdagens ridning på Al

Orkade inte skriva nå mer igår eftersom vi hade typ filmkväll med familjen. Och idag har jag varit med Ronja så det är därför jag inte skrivit något än idag, men nu ska jag skriva lite om ridningen igår =)

Red lite dressyr på Al. Man kan ju säga så här, det gick skit dåligt. Han jobbade inte ett smack! Jag fick skänkla och skänkla för att han skulle gå framåt, och han hjälpte inte till alls. Drev på med skänklarna och när jag inte drev på lika mycket, saktade han av.

Han har aldrig varit så här förut. I alla fall inte när jag har ridit honom, då brukar han faktiskt hjälpa till lite. Men igår var han hopplös, så nu blir det kraftfoder för hans del! Så han blir lite "rappare" och lyssnar bättre för skänkeln.

Bebis <3


RSS 2.0