Inget speciellt

Idag har jag inte gjort något alls känns det som!
Var till skolan och fixade lite, sen handlade vi lite sen hem.

När vi kom hem tränade jag lite med Lassie. Lärde henne "Pang", så när jag säger det så lägger hon sig ner och... "dör"? Nä usch vad taskigt det där lät!
Lovade ju att lägga in bilder på "en söt liten varelse" men kommer vänta med det ett par dagar till;) Lovar att det blir roligare om jag väntar ett tag till;P

I helgen blir det att åka och fota på StoRK! Förhoppningsvis så blir jag där hela dagen;)


Min älskade Twister<3


Dålig uppdatering

Nu var det ett tag sen jag bloggade! Men det har varit sjukt mycket dom senaste dagarna! Har haft en massa rester/läxor i skolan som måste vara inne till den 31, sen var jag och fotade och hjälpte till i ovansjö i lördags. Plus att Erika var här hela helgen;)

I måndags åkte vi och hälsade på Twister. Min älskade Twister, som jag saknar enormt mycket!
har inte sett henne på ungefär ett år eller så nu, så jag vart så glad när vi skulle åka till henne! Men när vi kom så tyckte jag inte det var samma häst som förut... hon var mycket mörkare i färgen, och visst det gör ju inget, men hon såg så trött ut. Hon har alltid varit den som kommer raka vägen fram till en och trycker gärna upp huvudet i ansiktet för att nosa, men inte nu... Nu nosade hon knappt på oss. Dom sa även att hon hade varit lite seg och trött dom senaste veckorna, så dom hade inte ridit så mycket på henne.
Kommer ihåg förra året när jag åkte till ovansjö och skulle titta när dom var med på en hopplektion. När jag såg henne då, så sa jag hennes namn och visslade lite lätt, Twister höjer huvudet och gnäggar lite tyst, sen går hon, utan att bry sig om att någon höll i tygeln, hon skulle helt enkelt till mig! Sen tryckte hon in huvudet i mitt bröst och där stog vi en bra stund. Alla runt om kring bara tittade, medan Twister stog och nosade mig i ansiktet och ja överallt!
Knäppte några kort på henne, men dom vart inte så bra eftersom hon gick efter en stund...


Twister nu

Twister förra sommaren

Här står Twister och har sitt huvud PÅ mitt huvud!

Efter att vi hade varit till Twister, åkte vi och hämtade syrran sen hem.

Igår hade vi friluftsdag så jag, Ronja och Amanda var hemma och red!
Ronja och jag red lite på Kompis och Al här hemma först, sen gick vi in och bytte om för vi tänkte rida och bada!=)
Så hon åkte till sin häst och jag fixade Kompis. Red inge hårt alls innan, red bara skritt så.
Vi red till hålldammen och skulle till nån badplats Ronja hade sett, men problemet var att vi hittade den inte!xD
Red fram och tillbaka efter vägen, och till slut hittade vi någonstans man kunde plaska med ponny-hästarna!=)
Kompis gick raka vägen ner i vattnet och börja käka, medans Nelly(Ronjas polle) knappt vågade gå i. Men när hon såg att Kompis gick i så lära hon prova, och då var det ju inge farligt;)
Amanda var med och knäppte lite kort, men dom vart inte så bra då jag glömde fixa inställningarna!xD
Bjuder på några iaf=)










Så nu får det räcka för idag! Ska försöka uppdatera i mon också, och då kommer det bilder på en söt liten varelse;)


Ledig i mon!

Sitter här vid datorn och tråkar. Hade sjukt ont i huvudet när jag kom hem från skolan, så jag har väl i stort sett bara suttit här...

Efter skolan var vi till Lovens trafikskola och skulle fråga om traktorkort. Man skulle visst kunna få ta det och få köra moppe, och utan uppkörning! Om man var 16, och det blir jag ju om ca 3 VECKOR?? Har inte tänkt att det är så kort tid kvar, men men. Åkte i alla fall dit och frågade om det var så, och hon gick ut på "körkortsportalen" och kollade. Då hade dom ändrat så att man bara fick köra 30 mopeder, surt... Aja ska anmäla mig till en vanlig moppekurs i stället=) Skulle ta ca fyra veckor, så det blir passande till sommarlovet!
När jag kom hem låg ett paket på bordet, och det var till mig! Det var mitt "John Whitaker" träns! Det var super fint, och jag är verkligen nöjd med köpet. Lägger nog ut bild på det i mon eller så.
I mon är man ledig också, så då ska jag fortsätta fixa i stallet och självklart rida!
Kan inte ni berätta vilket/vilka träns som är era favoriter? =)


Slänger upp en bild på Rain! Min fina flicka=)


Har mega tråkigt!

Jaha då sitter man inne när det är kanon väder! Kul, nej...

Sitter och gör "restuppgifter" från skolan, och nej! Det är inte kul. Skulle mycket hellre vara ute i stallet och städa och dona! Men men, vill man ha betyg så måste man ju;)
Skriver ett till inlägg ikväll eller så! Jo juste! Håller på och ändrar lite på designen, så är den konstig så håller jag nog på med den=P


Söndag

Söndag idag då! Har väl inte hänt så mycket? Var med Amanda en stund och så.

Red Al på eftermiddagen/kvällen, och vad ska man säga? Det kunde gått bättre och det kunde gått sämre.
När jag red fram var han väldigt stel och slö. Började trava och han kändes inte helt ok, så jag testade galoppera och då släppte det!
Fortsatte arbeta i både trav och galopp, och han var jätte fin!
Sa åt mamma att lägga upp en bom på 50cm? Fattade galopp och red i mot det. Då vart han jätte pigg så jag gjorde en volt, och kom igen. Var mycket lugnare nu och det gick jätte bra! Hoppade några gånger till, sen bad jag mamma att höja. Nu var det ca 60cm, vet att det inte är högt, men för mig är det det!=P
Gick super även nu! Känndes knappt att han hoppade, var mer som ett större galoppsprång!
Skrittade honom efter det, och så. Då får han nå ryck och börjar stegra och bocka! Var inte alls berädd på det så jag blev sjukt rädd! Började trava, och travade ett bra tag så han fick bli lite trött. Nu kändes han super fin och gick ner på tygel och allt. Tror han ångrade sig lite faktiskt;)
Hoppas verkligen att det inte håller i sig! Vill att allt ska bli bra så jag blir säker och trygg på honom. För jag känner att med honom kommer jag nog övervinna min rädlsa för högre höjder inom hoppningen! Hoppas att det var en "engångs" grej han gjorde, men ska ta det lugnt i mon. För han kan ha haft ont eller så någonstans, så jag ska fråga vetrinären när han kommer hem och vaccinerar hästarna, om han kan ta sig en titt på Al. Måtte allt vara bra!


Al Pacino<3


Varit med Sandra idag!

Var ju med Sandra idag, och det var super kul!=D

Åkte och fiskade lite, men vi fick typ inge fisk så vi åkte hem igen;)
Sen har vi åkt fyrhjuling, tagit ut kaninerna och kollat på sommarkrysset. Brukar inte kolla på det, men ERIC SAADE var ju med!=D Love him!;D Haha! Längtar som satan till Furuvik på avslutningsdagen, för då kommer han vara där och uppträda! Så då packar jag kameran och åker dit;) Haha!=D
Jo juste! På måndag eller tisdag kommer nog mitt nya träns! Har köpt ett träns av Karin Warnmark, då jag blivit heltokig i John Whitaker! Haha=D Läängtar som satan! Lägger ut bilder då, för jag vet inte om jag får låna nån av henne.
Tänkte bjuda på nån/några bilder från idag=)


Cliff =)

Chelsie=)

Och Candy=)

Nu ska jag ut och natta Albin!


Soligt och fint!

Gud vad glad jag blir! Solen är framme!

Har nyss varit ute vid Albin, och där möttes man av en lös kanin=P Haha, hon hade öppnat fram på buren, då den sitter väldigt löst! Albin var hungrig som vanligt;)
Nu sitter jag och väntar på att Sandra ska höra av sig, för hon ska nämligen komma hit idag!
Sen hoppas jag också att det här vädret fortsätter hela dagen! Då jag är väldigt hoppsugen och vill att det ska torka upp fort;)
Haha, nä nu ska jag hitta på något att göra!


Bjuder på en bild med en humla!=D


Fredag

Jaha då var det fredag då, känns som att det är skola i mon!
Idag har jag städat en del i stallet och hållt på.

Red Al nu på kvällen och vad ska man säga?
Han var helt underbar idag! Skötte sig kanon, i och för sig så hade han häst kompisarna brevid sig hela tiden, då jag red på vägen mellan hagarna. Men ändå! i vintras kunde jag knappt rida på honom i hagen, och nu kan jag rida efter vägen och trava/galoppera! Känns så skönt. Trodde ett tag att vi skulle behöva lämna tillbaka honom, men han blir nog kvar dom här tre åren jag får tävla honom;)

Kompis har fått lite vila nu dom senaste dagarna, men ska försöka hinna med honom i mon=)

Sen vill jag säga att jag nog kommer ta bort min blogg! Är typ ingen som läser och ingen kommenterar mina bilder, eller om jag ställer frågor! Nä nu är jag trött på det här! Får jag inga kommentarer nu heller, så tar jag bort den i veckan eller så.

Ha det bra!


Vilken?

Idag har det inte hänt så mycket, eller jo det har det väl.

Dagen började ju med Albin som vanligt, sen vart det städning! Först ute i stallet sen inne. Vi skulle ha gäster så då åkte man på städning;) Haha!
Hann inte rida nå idag, men men Al brukar inte lida av det;) Ska försöka rida båda i mon, om jag hinner. Vi ska nämligen hämta ett par tunnor som vi ska göra en flytbrygga av, och ha i stugan=) och dom som blir över ska jag ha som hinder, så hoppas det blir nån över=P Ska hämta 8 st så nån borde bli över tycker jag;)
Sen har jag ett problem! Vill köpa en ny ridjacka och vet inte vilken! Tänkte lägga ut en bild med två olika sorter(två färger av den ena sorten) så får ni hjälpa mig att bestämma vilken jag ska ha!=)






Onsdag

Härlig dag i skolan idag! Började halv tio och slutade vid tolv, skönt!

Idag har jag inte gjort mycket alls. Varit med Amanda och varit hur trött som helst!
I mon ska jag rida båda ponnysarna, då Julia inte kan komma för dom dumma buss j*vlarna inte går som dom brukar, eftersom det är röddag! Vill att min Julia ska komma ju, tråkigt att rida utan henne...=/ Aja så blir det i alla fall!
Tänkte bjuda på några bilder, som jag tog i söndags när Amanda, jag och Lassie var och fiska!=)


Lassie, vi hann i stort sett bara dit så var hon i vattnet;)

Fire;)

Lassie, ganska mörk bild men ändå snygg med solnedgången=)


Ridning

Tisdag idag då, och i mon är sista dagen för den här veckan, skönt!

Idag kom Julia hit och skulle rida. Jag red först på Al och hon på Kompis, men när jag värmt upp Al så böt vi, för Julia skulle prova hoppa honom!
Han var väldigt seg i början, men till slut fick Julia faktiskt riktig fart på honom!=D Hon började hoppa fram på ett litet kryss, sen la jag upp en bom så det blev ca 60cm. Men det var inget för Al så vi höjde;) Till slut hoppade hon 80cm på honom, och det var fortfarande ingen match för honom, och då var han trött! Svetten i stort sett rann på honom, men han var glad över att få hoppa lite högre hinder! Haha! Min lilla Al, ska nog försöka hoppa lite på honom i slutet av veckan eller så, och inskaffa sporrar!=P
Nä nu ska jag nog sova!


Min fina Al=')


...

Jahapp, då var det roliga slut då!

Gick ut till Albin i morse, och såg inte kaninungarna någonstans. Så jag gick dit och kollade.
Hittade en, och den var död. Hittade en till, också död. Letade igenom hela j*vla buren efter den sista, och till slut hittade jag den också, död. Vet inte varför, men antagligen har inte Chelsie tagit hand om dom, och därför det blivit så här. Så nu är det färdig avlat med henne! Ska fråga mamma om jag får köpa en ny avelshona, fast nu blir det ingen dvärgvädur mer! Nu funderar jag på en holländare. Aja får se hur det blir med det... uppdaterar väl mer ikväll eller så...


Dom som var så pigga igår=´(


Lady Gaga!

Hejsan hoppsan! Igår hände det ganska mycket, så jag tänkte skriva några rader!

Dagen började med att jag gick upp klockan 06:00, och gick ut till Albin! Han vart jätte glad som vanligt. Kollade även i Chelsie´s bur och hus om hon hade fått några ungar, men det hade hon inte.
Gick in och la mig en stund till, sen när klockan var vid ett, två? Kom Amanda´s mamma och syster, för Amanda skulle ha nått=P (Amanda var här och tog hand om Albin och Lassie när vi skulle/var borta) Så då gick vi till Albin för Anna(Amanda´s syrra) ville hälsa på honom=)
Så när dom stog vid Albin gick jag till Chelsie och kände i hennes hus efter ungar, och jag känner nå varmt och naket. Så jag utbrister: "Nu har hon fått ungar!"
Så jag lyfte på huset för att kolla, jo visst där låg det ungar! Och eftersom det är första gången hon får ungar så tänker man ju att det inte ska vara så många, men det var FEM stycken! Har aldrig haft så många nån gång, har bara haft tre åt gången, och tyvärr så vart det så även nu. Två av ungarna var döda när vi kom hem från Lady Gaga... Men men så är det! Dom kanske var sjuk eller så.
Men åter till gårdagen! Var ju på Lady Gaga och fy vad bra hon var!=D Vart inga bra bilder, så det är ingen idé att lägga ut. Men jag kan bjuda på en bild på små nakna kanin bebisar! Ha det bra godnatt!


Tre stycken bebisar, hoppas dom överlever!=)


Bio med bästa!

Idag har jag inte gjort mycket, släppte ut hästarna och fyllde på vatten åt ponnysarna!

Sen var det typ bara att byta om och åka med Sandra till Gävle, för vi skulle gå på bio!=)
När vi väl kom till Gävle så gick vi och tog ut biljetterna till bion, sen gick vi till Mc, och drack milkshake! Gott gott!
Sen satt vi och snackade en stund, och sen gick vi för att köpa godis. Vi hade ganska tråkigt, och gick runt på en massa klädaffärer i ca, 1,5 timme! Haha, till slut vart klockan typ halv sex eller nått, så vi gick till bion, för bion skulle börja klockan sex=P
Vi satt där en stund och snackade, sen vart klockan kvart i så vi gick för att lösa biljetterna och gå in, men dom kom inte förrens prick sex! Och sen hade dom problem att starta filmen!xD Så det tog lite tid, men sen kom den igång.
Jo juste! Kanske ska berätta vilken film vi var på? "The last song" med Miley Cirus, den var ganska bra faktiskt!=) Men lite seg i början!xD Men den är värd att se=)
Nu sitter jag här. Amanda är här för hon ska vara lite "djurvakt" åt oss i mon, för vi ska åka på Lady Gaga!=D Kul kul.
Nä nu ska jag vara social med henne!


En sommar bild på Lassie, NU VILL VI HA SOMMAR!=D


Ingen skola i mon!

Jaha då var det torsdag då, och i mon är jag ledig så det är skönt=)

Idag var det "spexfoto" i skolan, alltså hela klassen skulle bestämma ett tema, och klä ut sig efter det. Vi vart "idrottsklass på 80-talet"! Fast vi tog även med favorit idrott, då alla inte har idrottskläder från 80-talet;)
Ni behöver ju inte ens gissa vad jag och Ronja var? Jo vi var ryttare! Haha, svårt att gissa då?xD
Julia var förövrigt till in skola idag, hon ska gå där nästa år, och det tycker jag är bra! Men men, efter att vi fotat oss så åkte vi hem, för Julia och jag skulle rida=) Vi tog in pollarna och gjorde dom i ordning, och red iväg till ridbanan! Och Julia snackade heeeeeela tiden! Haha, var inte tyst en minut! Men det är roligt att ha nån att prata med, då jag suttit och ridit själv för det mesta.
När vi kom till ridbanan, började jag arbeta Al lite, gick ganska bra faktist. Arbetade på fint och så, så vi bestämde oss för att sätta upp ett litet hinder=) Var typ bara... Max 40cm! Sen kom det nån mer som skulle rida och då vart Al rädd när hon skulle stänga "grinden", dumma häst.
Hoppade lite och jag tror Al vart trött, för han hoppade knappt eller kollade avståndet till hindret. I mon ska jag nog bara ta det lugnt med honom, så han får vila upp sig lite.
Efter det plockade Julia undan och vi begav oss hemmåt! Sen när vi var på väg ut från ridbanan blev Al rädd för nått igen, och sen började Julia prata igen!xD Och hon pratade om typ allt! Hon kom på nån sång också, fast ingen melodi? Haha, den gick typ så här: "Mamma är en kossa, pappa en mus, tittut!" Haha, damp?xD Så jag höll på att skratta ihjäl mig! Sen red vi typ igenom en liten skog eller vad man ska säga, och då såg jag en tall som såg as konstig ut! Den hade typ två stora grenar som, liksom gick runt den tjocka stammen(kan knäppa ett kort på den nån dag) så då sa jag: "Kolla Julia, vilket konstigt träd!" Och Julia bara:"Haha, dom kanske är kåta!" Haha, gud vad knäpp hon är!xD Men man har alltid roligt med henne!
När vi kom hem gick jag in med Al, och nu undrar ni säkert "varför ska man veta det?", jo jag kommer till saken.
När jag skulle gå ut ur hans box, så lära jag gå under hans hals, och då går han på mig så jag får mitt huvud mellan boxen och honom! Det bara knakade till i huvudet på mig, och jag fick as ont i örat! Som tur var så hade jag hjälmen på mig, men ändå! Så där får han inte göra! Usch, ouppfostrad ridskoleponny! Tror jag måste börja med NH igen, så han får mer respekt för mig! Aja, nu är huvudet bra, så det vart inga stora fel i alla fall=)
I mon ska man till gullhed och hälsa på, sen upp på pizzerian och käka;) Det kommer bli najs! Tänkte slänga in lite bilder, men jag tror jag gör det senare i stället=)


Det får bli en bild på Al nu, kommer nog fler ikväll!=)


Egen hemsida!

Idag har det varit lite "jäktigt". Läxförhör på So:n och innan det skulle jag till tandläkarn, och efter skolan skulle Julia komma, och vi satt för länge på sista lektionen! Hann bara hem så hade jag ett meddelande om att hon var framme! Så det var bara att springa upp och byta om, haha aja så kan det va!

Efter att jag bytt om så gick vi ut till pollarna!
Al var jätte duktig idag! Han har inte blivit riden på ca en vecka? Men det är för att han blir så knepig när man rider själv, men i stället för att rida så har jag longerat honom, så det är lugnt;) Haha! Men han var i alla fall kanon snäll idag.
Efter ett tag så böt jag och Julia hästar, och det var så kul att få rida Kompis igen!=') Min bebis! Fast jag vet inte om Julia tyckte det var lika lyckat att byta hästar? Al är ju sån att han jobbar inte åt en, helst så jobbar han inte alls, så det är myycket ben som gäller;) Haha, men jag tyckte det gick jätte bra i alla fall!=)
Fick faktist riktig fart på Al, på slutet. Galopperade och travade på ordentligt! Men jag fick sendrag efter ett tag! I vaden!xD Haha, nä nu får det bli skärpning!
Har nog valt ridklubb nu också, blir nog Ovansjö, då jag ska dit och hjälpa till med tävlingen. Aja jag hinner nog ändra mig igen;)

Jo juste! Nu har man skaffat sig en hemsida också! Gå gärna ut och kolla på den: http://lindaeriksson.weebly.com


Kompis och jag firade 5 år tillsammans idag! Älskar dig så<33


Måndag

Idag var det skola igen då! Tråk, men men!

Efter skolan åkte jag och kollade på Julia när hon hoppade, och dom var ute!=D Så det vart några fina bilder iaf!
Det gick jätte bra för henne, ända till Zeke stanna och hon flög av. Men hon var snabbt uppe igen, och tur var det! Vart värsta orolig när hon ramla av, för jag märkte det inte först sör jag hållde på med kameran.
I mon kommer Julia i alla fall och rider Kompis=) Så då ska jag passa på att rida Al samtidigt hade jag tänkt. Blev inte mycket rida idag, mockade ut ur boxarna när jag kom hem från Julia´s hoppträning, så nu är det snyggt och fint i ponnyernas boxar=)
Jo juste, jag red faktist lite idag! Red på Kompis in från hagen, och vad ska man säga? JAG ÄLSKAR MIN PONNY! Helt underbar är han, gick på tygel och allt och då red jag bara i grimman;)

Jo jag ska börja sälja mina bilder som jag knäpper nu också! Tex, från hopptävlingar och sånt=) Hade tänkt typ 40:-/st för foton jag skickar i mejl. Kommer dessutom vara på Ovansjö 22-23 maj och fota, fast även hjälpa till! Så då kommer man nog kunna köpa nån bild=) Skriv gärna om du/ni ska vara med på nån tävling här i närheten, så kan jag åka och fota=)

Nä nu ska jag sova! Godnatt!


Bus Kompis=)<3


Ridning

Jaha då var det söndag igen då, men vi tar nya tag den här veckan så är det snart helg igen!

Idag har det väl inte hänt så mycket. Började med att gå ut till Albin, sen vart det datorn;) Har kollat på grus till ridbanor och hittade nått som hette "Paddex". Det verkade vara jätte bra! Man behövde inte dränera heller, utan behövde bara gruset så kunde man rida året om=) Men tyvärr så behövde man ganska mycket sånt grus, så det skulle bli ungefär 16.000:- och det var utan frakt=/ Aja vi får se hur det blir med det!

Efter det gick jag ut och skulle rida, Kompis! Har inte ridit honom på AS länge så det var kul att sitta på honom igen=) Red lite dressyr i början, och han arbetade på som vanligt. Fast han inte blivit riden på ett tag så var han väldigt lugn idag! Hoppade även lite små hinder och det gick lugnt och fint=) Men han är ju väldigt speciell den där ponnyn, rider man honom rätt så går det super! Men gör man nått fel eller ja, det behöver man kanske inte heller göra, men han känner på en gång hur "erfaren" ryttaren är. Fast jag har ju jobbat en del med honom också så;)

Efter det så var det Al´s tur! Longerade honom bara så att jag ska kunna rida honom i mon;) Haha! Nä men han är speciell han också, fast det är ju en haflinger och dom är speciella!
Men åter till longeringen! Al arbetade på bra, hade i och för sig instänningstyglar på honom, men lära ta av dom sen för han vart så slö!xD Så jag kan nog rida honom i mon ändå.=)

I mon ska jag nog åka och kolla på Julia när hon hoppar, och om dom är ute blir det nog foton också;) Är så himla foto sugen så det är inte sant! Funderar på att börja ta åt mig "fotojobb" och börja sälja foton från hopptävlingar? Aja får se hur det blir med det, nu ska jag i alla fall sova! Natti!


Min älskade ponny=')<3


Veckan

Nä nu har jag varit sålig på att uppdatera igen, men den här veckan finns det saker att skylla på!

I onsdags, hände det ju inte så mycket men eftersom det var Andra Avenyn på kvällen, så orkade jag inte skriva efter det;)
Men i torsdags var det faktist dans för 9:orna så jag kom hem ganska sent, och då orkade jag inte heller;P Och igår var Sanna här så då kändes det inte så schysst att sitta vid datan och häcka!
Idag har jag varit ute ganska mycket! Har gjort en ny box åt Albin då han hoppade över kompostgallret;) Så nu tar det nog två veckor till innan han börjar hoppa äver det här? Haha! Han var ju faktist två veckor idag!=)
Jo juste! Min kanin började bädda för ungar tidigare i veckan, men det var FEL kanin! Haha! Har två honor och det är bara den ena som är parad(Chelsie), så då har den andra börjat bädda(Candy)! Haha, Candy är nu i sommar 3 år och har aldrig haft ungar, så jag vet inte varför hon fått för sig att hon ska ha? Hon har till och med grävt en grop där hon ska ha ungarna, och dragit av en MASSA päls!
Tänkte lägga in lite bilder på hur hennes bur ser ut nu;D

Candy´s bur! Liiite päls va?;)

Candy=)

Chelsie, som troligen ska föda om en vecka=)

Och slutligen pappan Clifford!=)


RSS 2.0