Ingen ridning

Idag vart det ingen ridning. Var hos kaninerna och städade typ hela dagen! Men i mon ska jag vara i stallet hela dagen i stället=)
Aja, hoppade med kaninerna idag! Gick super=) Amanda kom hit och tränade med sin också. Ja, det var väll allt jag gjort idag? Hoppas på bättre inlägg i mon! Godnatt!

Ett tag sen

Ja nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg, men har så himla mycket nu med skolan och ponnysarna!

Aja har ridit Al hela veckan, och han har hoppat ut ur hagen hela veckan;) Haha, jaa jag vet faktist inte hur vi ska göra med honom! Bättre att han hoppar ut ur hagen än att bockar av mig i alla fall.

Skriver mer ikväll, ska ut och mocka åt ponnysarna nu=)

Ridning

Sovmorgon idag då! Började kvart över ett=)

Ja, idag red jag Al på förmiddagen. Han var pigg och glad! Lite drygt att han håller på och gnäggar efter andra hästar bara, men det gick bra ändå=)
Red ut för första gången på Al igår och det gick bra. Förutom att det var nån som stog och eldade nå papper och skit så han blev rädd! Haha. Sen när jag kom hem red jag lite i en hage så jag fick galoppera honom lite, och då kommer han som eldade på fyrhjuling, och den låter inte vackert! Låter mera som en cross, så Al vart liite rädd första gången den kom, men andra gången satt jag lugnt på honom och då gick det bra=)

Efter det red jag Kompis, och jag som tyckte det var drygt när Al vart rädd för allt. Haha! Red till ladan och vände, så på tillbaka vägen var det tre grässtrån som vajade i vinden, och dom var jätte farliga! Oj, oj! Stegra och slänga sig bakåt måste man också göra! Haha, tillslut gick han förbi, och frustade och hållde på. Aja 19 år och rädd för små saker, men jag skyller på Welshen och Araben i honom. Dessutom så är han ingen "lätt" ponny att rida.

Aja igår hade Al även smitit, och ja han hade hoppat över, så han stog mitt i skogen. Jag ropade på honom och han hoppar stilla stående over, eller ja... han försökte i alla fall!xD Rev översta tråden.
Idag hade han också smitit när jag kom hem, men då hade han täcke på sig så då klarade han inte att hoppa över, så då låg alla trådar och skit nere! Haft sönder täcket hade han också, ett Jacksson täcke jag köpte på rea hos häst och ponny i sandviken. Köpte det för 599:- och ordinarie pris var ca. 1500:-! Kul! Nej... Aja det går att använda iaf, var bara ett bogspänne som gått sönder så det går ju att byta.
Aja nu ska jag gå och sova, i mon slutar jag halv två eftersom jag har profil: ridning!=) Aja natti natti!=)


Vad ska vi göra med dig, din bushäst? <3


Ingen ridning

Idag åkte jag hem i från skolan. Mådde inge vidare efter helgen...

Idag vart det ingen ridning, men Al verkar ha haft kul ändå;)
När mamma kom in berättade hon att Al hade smitit in till dom andra hästarna. Och vet ni hur? Jo han hade hoppat in till dom!=P Haha, super hopparen? Ja man kan ju alltid hoppas!
Aja, i mon blire det att rida båda pollarna. Tror att jag ska rida ut på Al och Kompis vet jag inte=) Mamma ska även ringa hovslagaren i mon så Al får "riktiga" skor på sig, och då ska jag börja hoppa på honom!=D
Aja skriver mer i mon=)

Ridning

Idag red jag Al igen. Det gick super! Provade galoppera lite och det gick bra.
Han är lite rädd av sig så det var mycket som var farligt!;) Men så blir det ju om man bara går på en ridskola, in och ut mellan stallet och ridhuset.
Aja i mon ska jag prova rida ut på honom=) Fast inge långt eftersom han inte har några skor bak.

Fick veta igår att min älskade De Soto "Otto" är avlivad. Har tydligen varit det ett bra tag nu, och jag har inte vetat nånting! Jag som hade tänkt åka och säga hej då innan, och det fick man ju? Nej. Så fort jag tänker på honom, min fina fina Otto, börjar jag gråta. Allt roligt vi gjort tillsammans, allt han lärt mig! Ja, det är tack vare honom som jag är den jag är idag! Utan honom hade jag inte haft nånting. Då hade jag suttit här, framför datan hela dagarna! Så tack för dom två bästa åren i mitt liv! Dom kommer alltid vara i mitt hjärta, och du, du kommer alltid ha den största platsen av alla!<3


Otto´s sista sommar='(<3

Ridning

Idag red jag Al för första gången här hemma=)

Började med att longera honom och så, eftersom han har en tendens(stava) till att börja bocka när det blir kul. Så jag ville se HUR han bockade, men han bockade inte så jag hoppade upp=) Skulle bara skritta men jag travade lite också. Tänkte inte så mycket på att rida seriöst i form och så, utan mer att vi ska få vänja oss med varandra=)
Aja här kommer några bilder på Al=)







Älskar denna ponny<3

Äntligen!

Äntligen fick jag min julklapp, äntligen står han här! Min kära, Al Pacino!=D



Ja så äntligen fick jag min julklapp, och den bästa någonsin!

Lite info om Al:
Namn: Al Pacino
Född: 1998
Mankhöjd: 147,0
Ras: Haflinger

Ja, vad ska man säga om Al då? Han är utblidad LB hopp och LB dressyr, och det är meningen att jag ska tävla honom i hoppning=) Kompis kommer såklart vara kvar här och ridas så länge han orkar=)
Aja kommer mer om Al när jag ridit honom lite här hemma=)


Sötaste Al=')



Hejsan hoppsan!=D

Hejsan hoppsan vad jag är glad!=D

Torsdag kommer bli den bästa dagen på länge, så gissa om jag längtar?;D
Idag har det också varit skit bra! Får en till boxplats i mån så då slipper vi ha höet ute i stall gången, skönt det!
Aja, som ni kanske förstår så ska Emelie flytta Favorita. Det är lite blandade känslor, ska både bli skönt och tråkigt. Kommer FAKTIST sakna den lilla gråa ponnyn, som jag nu fått en väldig kontakt med. Men men, blir härligt att Kompis får gå själv, så slipper man ta in båda hästarna=)

Aja ridningen gick bra idag=) Har väl inte så mycket att säga om den, förutom att Kompis var pigg efter två dagars vila=) Han har ju haft ett sår som varit svällt, men det är borta nu=) Eller iaf svullnaden;)
Aja nu blire TV:n sen sova!


Första bilden jag tog på Pettris, med systemkameran=)

Underbar dag!

Idag var det skola igen då, jippie... not.

Gick till skolan och efter en lektion åkte Ronja hem och jag vart själv. Ännu en gång jippie! Aja orkade med två lektioner sen åkte jag hem, hade ändå bara ämnen som jag lika gärna kunde arbeta med hemma.
Aja efter det var jag med Amanda och tokade! Haha, satt och hade skit roligt med familjegeni! Lekte lite parlamentet, så man skulle svara det första som ploppade upp i huvudet, som tex, Hur gör man surströmming? Och jag svara: FISK! Hahaha jaa jag har mina ljusa stunder jag åh, nä! Haha, det här blev ett ganska rörigt inlägg, men men kul har jag haft idag! Aja nu ska jag gå och sova! Natti natti!

Söndag!

Ja då var det söndag igen, och skola imon, men jag är super glad ändå jag!

I mon är det måndag, äntligen! Haha, ska göra lite roliga grejer så det är därför=P
Idag har jag inte gjort mycket... tog in Kompis för att rida men märker att han är svullen på ett ben, så det vart inget. Han hade ett sår nedanför hasen eller hur man ska förklara, som var svullet. Aja får se om det är bättre i mon!
I mon ska jag försöka sätta upp lampor till "ridbanan" också. ingen riktig ridbana men nått är det ju i alla fall!
Börjar bli trött på kylan nu... GE MIG SOMMAR!
Här kommer några bilder på Kompis från i sommras!=)


Kompis sommaren -09

Kompis sommaren -09


Saknar den sommaren, sommaren 2009!!

Ridning

Idag var jag ensam i skolan, varken Amanda eller Ronja var där. Men jag var duktig och var i skolan i alla fall!xP

Dagens ridning gick utmärkt! Fast jag red inte bara Kompis;) Aja nog om det!
Kompis gick jätte bra idag! Var lugn och fin, och han bara stegrade idag. Inga bockningar=P
Körde lite allt möjligt med honom idag, och innan jag red så la jag märke till hur stor han är! Shit! Värsta D-ponnyn ju=P I och för sig så har han ju brodd, men ni skulle sett hoom när han kom hem för ett och ett halvt årsen! Då var han 139cm, och efter ett år 142cm och nu vet jag faktiskt inte. Stor är han iaf! Ska mäta honom nån dag, så får vi se hur stor han är!=)
Aja är suuuper nöjd med min gamling!=D
Nu blir det sängen, god natt!

Inget specielt

Idag har jag inte gjort nått specielt alls!
Slutade halv två, och då hämtade mamma mig men sen har jag inte gjort ett piss! Gick ut och mockade åt Kompis på kvällen och tränade Spirit lite, annars ingenting.
Aja i mon blir det nog ett roligare inlägg! Får jag hoppas. Om jag inte bryter ett ben eller två... Aja God natt!

Lång sovmorgon, kort dag!

Idag började jag 13.15 och hade bara två lektioner, as skönt!;D

Hade ju bara två lektioner idag... Kommer bli så varannan vecka och varannan börjar jag 09.25 och har ca 1 timmes lektion sen hål till 13.15. Det blir ju mindre kul! Aja det kommer nog gå bra=)
Men iaf, först hade jag svenska sen engelska. På engelskan kollade vi på film, Ice Age! Haha. Den var faktist bättre på engelska, då jag bara sett den på svenska.
Efter skolan åkte vi till Granngården och köpte spån åt Kompis. Mitt spån hade tagit slut så det var bara att svänga dit och köpa...
Sen åkte jag och var med Amanda. Kompis fick vila idag eftersom han blev så trött igår=)
Nu ska jag gå ner och kika på film sen ska jag sova!

Ridning

Red Kompis vid 6 tiden idag. Han var lika pigg idag men bockade inte i alla fall...

Aja, red till ladan som en liten uppvärmning och han gick jätte bra dit! Sen skulle vi hem också... Han vart pigg och studsade upp och ner med frambenen, så jag rev i åt honom att han skulle skärpa sig, då började han gå på tvären istället och toka!
När vi kom hem red jag lite på gården(enda stället vi har en bra lampa på typ). Red lite skänkelvinkingar och galoppombyte. Blev även ganska mycket trav också.
Red på en "åttvolt" så när jag kom till mitten av volten, på väg över till nästa volt, så ökade jag traven och där var han riktigt fin! Vi var väldigt samspelta idag kände jag, i alla fall i traven....
Idag blev Kompis trött i alla fall så hoppas han är ganska lugn i mon!

Tänkte lägga in lite bilder på min andra ponny, fast hon är ju lite mindre, men absolut sötast! Lite bilder på Pettris från helgens underbara väder!




Kanske inte perfekta bilder men dom duger!=)
Det här får bli sista bilden för idag=)


Första dagen i skolan!

Ja då var den första dagen i skolan avklarad!

Dagen gick faktist ganska fort idag.
Fick julklappar av Sandra och Ronja idag, jättefina var dom!=)
Aja efter skolan åkte mamma och jag till Willys, sen hem.

Ridningen gick sisådär. Red Kompis barbacka till ladan och vände(en lagom skritt tur jag brukar rida), Kompis vart så himla pigg när vi vände hemmåt och då börja han tok bocka! Gjorde riktiga rodeo bockningar, hoppade rakt upp, sköt upp ryggen och drog ner huvudet(inte bästa förklaringen men jag hoppas ni fattar).
Han har aldrig gjort "sånna" bockningar nån gång, så jag vart väldigt förvånad men jag satt kvar! Han hann bara göra två riktiga bockningar sen fick jag upp huvudet på honom. Och han ska vara 19 år? Jo tjena! Snarare 6 år! Beter sig inte alls som en gammal gubbe, tvärtom!
Aja, han skötte sig hyfsat resten av vägen hem. Blir nog en längre tur i mon så gammel gubben blir lite trött.

Nu ska jag gå och sova. =)


Dålig uppdatering

Hej, sorry för dålig uppdatering! Har inte haft chans att suttit nå länge vid datorn och hinna skriva nått inlägg. Dessutom så har jag inget intressant att skriva heller...
I mon börjar skolan! Inte kul, nej... Finns så mycket annat man kan göra på dagarna, som att rida! Hur kul är det att vara hemma vid fyra och gå ut i stallet? Inte så kul, nej. Men lite bättre blir det ju om ponnyn vill komma in och bli riden! (Händer inte så ofta)
Aja nu ska jag pallra mig i säng så man orkar upp i mon! God natt!


Ridning

Idag red Emelie och jag en tur på förmiddagen, super mysigt!

Ja, idag red som sagt jag med Emelie, och satan va kallt det var om kinderna i början! Sen gick det över och då vart det kallt om tårna ist!xD
Aja red upp i överbyn sen genom skogen till kulgatan sen hem efter den vanliga vägen. Jätte kul att äntligen ha nån att rida med igen!

Aja nu ska jag nog gå och sova! Natti natti.

Ridning

Red ut på Kompis på förmiddagen. Skönt att rida medans det var ljust ute!

Red ut en bit och oj vad han var pigg! "Trippade" fram ända till vi kom ut på åkern. Då började han trava så jag fattade galopp och oj vad härligt det var! Vände sedan och galopperade tillbaka... det var inte lika härligt då för vart det så himla kallt! Sved hur mycket som helst i kinderna. Aja var bara att bita ihop! På hemvägen red jag igenom Kompis lite, skänkelvikningarna funkar fruktansvärt bra nu! Hade liiiite problem med dom när han kom men nu när han fått så mycket muskler så funkar det super! Man känner verkligen hur han knappt anstränger sig när han flyttar åt sidan, sjukt härligt!
Aja det var väl allt om ridningen!=)

En bild på Kompis=)

Ingen ridning

Ingen ridning idag eftersom Sanna och jag sov så länge!=P

Idag har Sanna varit här! Hon sov här från igår till idag så=P
Vi gjorde väl inte mycket... sov och kollade film! Haha, men iaf! Har skit tråkigt! Vill redigera bilder men kommer f*n inte på vad jag ska göra för bilder... Blir ju tråkigt om det bara är lika bilder som är gjorda på ett sätt men det är det snyggaste jag kan komma på!!
Ni kan väl ge mig lite förslag?? Eller så kan ni säga vad jag ska knäppa för bilder. Vet ju inte vad ni vill se så kom med förslag!!=)

Bild på Kompis med nya tränset!=)


Kallt!

Var ute och red nu på kvällen, och satan va kallt det var!!!

Aja ridningen gick bra. Pigg och het ponny!^^
Provade tränset på honom och det var lite stort. Men ska fixa ett par hål så ska det nog passa sen=)
Och inte nog med att det var för stort, det gick sönder också!xP Haha duktig man är då!
Gick sönder i ett av spännerna som håller i remmen som blir över när man spänt käkremmen, vet inte om ni fatta men men=P
Efter det vart det att fota honom med tränset! Vart så fiin så=) Bjuder på bilderna en annan dag för jag orkar inte ladda in bilder på datan igen!
Aja nu är det väl inte mycket mer än sängen som väntar? Haha aja godnatt=)

=)

Idag har det inte hänt mycket... Ska ut och rida snart skulle jag tro=)

I onsdags uppdaterade jag ju inte bloggen så jag tänkte skriva om det nu ist!

Ja.. i onsdags var vi till Valbo och böt mitt stativ. Yes! Sen åkte vi till Hööks för dom hade mellandagsrea. Så jag köpte ett träns åt Kompis=) Har vela haft det tränset men har inte vela lagt ut 500:- på ett Hööks träns. Men nu var det halva priset så då slog jag till! Tyvärr så fanns det bara i cob och han skulle behöva ponny, men nu när det var så billigt så köpte jag det=) Köpte ju ett på Globen men det var för stort...
Men iaf så är det ett super mjukt träns så det passar bra till vardags träns och så=)
Efter det åkte vi och köpte raketer och sen till Willys och handla mat.
När vi är på väg ut från willys får jag migrän och blir liggande resten av kvällen! Skit kul!!! Jag som vela prova tränset på Kompis.. Aja blev väl lite bättre på kvällen men dagen efter låg jag också och hade ont i huvudet. Men jag tog en sumo och då vart det bra;)
Aja det var väl hela onsdagen det? Nu tänkte jag lägga ut lite bilder på tränset jag köpte=)


                    
                                                Klickbara bilder!         


Länge...

Hej! Idag sov jag till 13.00!!!!! Helt jävla otroligt!

Idag/igår var det 6 månader sen Otto åkte ifrån mig... 6 månader av saknad och sorg.
Tänker på honom varje dag. Varje dag tittar jag på våran rosett och tänker, det var du och jag, ingen annan.
Den tiden har varit borta i ett halvår nu. Känns som om du fortfarande är här, här vid min sida, men jag vet också att du inte är det. Och jag vet inte ens om du lever? Kanske bara kanske finns det hopp om att vi ska ses igen! Jag hoppas verkligen det.


Idag har jag vart med Amanda. Och i mon vet jag inte vad jag ska göra... Aja ska sova nu...

Lägger ut några bilder på vackraste De Soto.






Dagen han åkte...




Min pärla<3


RSS 2.0