Tisdag

Ja då var man hemma från skolan idag då, hade ont i huvudet. Men men imon blire skola, och då blire nån j*vla dans=S Aja tråkigt blire!

Idag har jag iaf varit ute och gått med Albin! Och det tyckte han var as kul! Sprang som en idiot fram och tillbaka, sen om jag tog nått steg eller så, så var han bredvid mig direkt! Haha!

Efter det longerade jag Al, och han var lika jobbig som förut! Men han fick köra riktigt hårt idag;) Han blev till och med svettig! Haha, trodde jag aldrig han skulle bli! Men men, ska nog försöka rida honom i mon, får se hur det går?;)

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från igår, när jag var och kollade på Julia när hon hoppade=) Fast bilderna är typ as dåliga men men!


Julia och Zeke=)

=)

Så nu får det räcka, annars slår Julia ihjäl mig;)<3


Äntligen en ny header!

Nu har jag äntligen fått upp en ny header! Har varit så trött på min förra;)
Blev en "vårig" header den här gången, och jag är faktist riktigt nöjd med den!
Ska åka och kolla på Julia när dom har hoppträning, så nu är det bäst att jag fixar kameran! Hoppas att dom hoppar ute, annars är det ingen idé att ta med den.. Kanske bjuder jag på några bilder sen, om jag får för Julia?;)
Nä nu ska jag gå och göra nått vettigt! Haha.

Ignorera mig!
Min söta Albin, fattar inte hur jag överlevde innan du kom till mig!

Söndag

Ja då var det söndag igen då, och skola i mon.

Idag har det inte hänt mycket, har faktist varit en ganska tråkig dag idag. Var in till Hööks och lämna tillbaka sadeln.
Efter det gick jag till Albin och tog ut honom, det tyckte han var super kul! Lägger in bilder i mon eller nått för jag orkar inte nu;)
Senare på kvällen red jag Al, och det gick... Inte så bra. Provade ett pessoabett på honom, och i början gick det bra men sen vart han super konstig! Började med det han gjorde förut, bli rädd för onödiga saker och sånt. Han blev även väldigt pigg, men jag tror han försökte springa ifrån bettet, för han var jätte konstig! Bocka gjorde han också... Aja ska sätta på honom det gammla bettet och prova igen i mon!
Nu ska jag sova, sen blire att gå upp klockan 06.00 och mata Albin!
Al som busar i hagen=)

Dålig uppdatering!

Nä, usch vad jag har varit dålig på att uppdatera den här veckan! Nu får jag skärpa mig!
Skriver vad jag gjort dag för dag tänkte jag=)

Måndag: Vaknade klockan 06:00 och gick ut till Albin, sen blev det skola och efter skolan snabbt hem och gav Albin mat, sen åkte vi till Hööks på sadelkväll! Faktist väldigt intressant, man fick veta väldigt mycket om sadlar, hur dom ska ligga osv. Jo, det var förövrigt Peter Winslow som var där och hade "lektionen" om man kan kalla det så=P Han sa även att han tyckte att alla hoppryttare skulle ha fårskinnspad under sina sadlar, då sadeln ligger bättre och det blir i stort sett inge tryck alls av sadeln. Blev väldigt glad när han sa det, då jag alltid använder pad under mina sadlar, och använder just fårsinnspad nu!
Sen kollade vi om det fanns nån sadel åt Al, men vi kom på att vi ritade fel på "mallen" så vi åkte hem och ritade en ny. Sen var det bara att gå ut till Albin två gånger till ungefär=)

Tisdag: Dagen började åter igen att jag gick upp 06.00 och ut till Albin. Sen skola(fast vi började inte förrens 09.30;) och till Hööks på eftermiddagen med den nya mallen. Så vi köpte en sadel! Köpte en Gold medal flatback "Celeste", och en massa tillbehör! Dom hade ju 15% rabatt på alla sadeltillbehör på måndagen, men vi fick det ändå! Tack så hemskt mycket för det! Så det vart lite grejer, en till fårskinnspad, sadel gjord, stigläder och stigbyglar=) Tack mamma och pappa som la ut pengar till sadeltillbehören! Sadeln köpte jag faktist själv;)
Men när vi kom hem tyckte vi inte att den passa=/ Synd! För det var en väldigt fin sadel! Aja, ska lämna tillbaka den i mon(söndag).
Slänger in lite bilder på "fynden"!



Sadel: 6 159:-
Fårskinnspad: 699:-
Sadelgjord: 699:-
Stigläder: 649:-
Stigbyglar: 229:-

Onsdag:
 Även idag gick jag upp klockan 06.00, och Albin vart lika även denna dag över att jag kom=)
Sen var det skola, tråkigt men jag hade sovmorgon till 09.35 iaf;) Sen satt man i drygt två timmar och hade inget att göra.. Aja, efter skolan var jag till Albin, sen provade vi sadeln ännu en gång, för att vara riktigt säkra på att den INTE passa, och ännu en gång så var vi inte nöjd. Sen hände det inte så mycket, vart Albin som vanligt, vid 23.30-24.00 tiden=)

Torsdag: Idag fick jag sovmorgon för mamma matade Albin på morgonen! Dom kom och hämtade tjurar så då skulle hon ta honom sa hon, tack mamma!
När jag kom till skolan var det Nationella prov som gällde, matte nationella är väl inte min starka sida men det gick hyfsat ändå=)
Hade bara Nationella, idrott och slöjd så det var en ganska skön dag ändå.
Efter skolan följde Amanda med mig hem och sen kom Ronja också!
Vi skulle göra klart en uppgift, så då kom dom hit, eftersom jag lär vara hemma ungefär var fjärde timme=)
Hände inte så mycket mera sen, sprang och hoppade över hinder i Al och Kompis hage för att träna galoppsprång, haha! Men kul var det;)

Fredag: Klockan ringde ännu en gång kl. 06.00 och Albin var hungrig;)
Sen var det skola och efter skolan var det BOWLING, med syrran, Danne, Amanda och Sandra=D Förlora ganska stort, fast jag vann äver Sandra iaf!xD Haha, vet inte vad det var men det gick verkligen inte! Klot-helvetet åkte bara ner i rännan hela tiden! Haha, men roligt var det i alla fall!
Efter det gjorde jag inte mycket, hade ont i huvudet, eller ja... Hela kroppen! Så jag var bara inne och vilade. Sen fick jag för mig att jag skulle lära mig att virka! Åh va kul det var!=D Virkade en gris åt mormor, som hon fick idag(lördag) för att hon fyllde år. Så nu ska jag börja virka gosedjur!=) Haha!
Nä, nu börjar nog Albin bli hungrig igen, oj juste! Albin är en vecka idag!=D Så jag bjuder på lite bilder från idag, när vi var ute och gick! Och ja, jag hade honom lös=)
(Obs. Mobil kamera!)

Albin=')<3

Albin, ute på nya äventyr?;)
Ja så har min vecka sett ut! Skriver mer i mon, för nu ska jag ut till Albin=)

Vilken dag!

Dagen började med att gå upp klockan 06.00 och ge Albin mat!
Efter det gick jag och la mig igen, sen gick jag väl upp vid 10 tiden? Så det var bara att gå ut till Albin igen=)
Amanda sov här också, så jag fick hjälp av henne. Sen har det bara rullat på, har mest varit hos Albin så=P

Longerade Al nu på kvällen, och satte upp nått hinder, oj vad den hästen kan hoppa alltså! Hindret låg väl på 70-75cm? Och han trav hoppar det hur lätt som helst!=O Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker det är ganska otroligt för en haflinger! Ska bli spännande att hoppa honom på "riktigt" sen;)
Han var också mycket mera frammåt nu. Han började galoppera utan att jag sa nånting.(annars måste jag "jaga" in honom i galoppen)
Är riktigt nöjd med Al idag faktist, och i mon blire att kolla på nu sadel åt honom! Ska bli så skönt, får se vilken som passar bäst=)
Nä nu ska jag ut till Albin och ge han nattmjölken!=)

Fina, bästaste Al=')

Min lilla Albin=')


Albin!

Oj oj oj, vilken dag! Började med att jag vaknade klockan 08.00 och kunde inte somna om! Men jag låg kvar till ungefär tio. Jo juste! Amanda sov här också så det var därför jag inte gick upp, det var hon som sov länge;)

Aja, efter det hände det inte så mycket. Satt här och letade efter gratis hemsidor och hittade faktist en intressant! Men men, sen kom mamma och pappa hem.(dom hade varit och tittat på traktorer eller nått, dom var i alla fall till Lantmännen!)
När dom kom hem där ifrån berättade mamma att Robert´s får hade fått lamm.(Robert är också bonde och bor i Järbo, precis som vi;)) Så jag och Amanda började tjata på mamma att vi skulle åka och kolla på dom, så det gjorde vi!=D
När vi kom dit så var det en som "lammat" nu på morgonen och två som hade fått tidigare. Hon som hade fått idag hade fått fyra små bebisar, sammanlagt hade han 9 lamm från 3 tackor!
Men i alla fall, så var det ett av lammen som var födda idag som mamman inte ville ha=/ Hon bara puttade undan det. Så efter ett tag tittade mamma på mig och sa: "Vill du försöka?" och självklart ville jag det!=D
Så vi tog hem honom! Fick veta sen att mamma vetat om att det var ett lamm som mamman inte ville ha, och att Robert hade tänkt på mig när han såg det;) Det var även ett litet tjej-lamm som tackan inte var så förtjust i så vi får se om hon också flyttar hit;)
Så när vi kom hem var det bara att bygga en hage/box åt honom utav kompostgaller, och hans namn är såklart Albin=)
Så jag har nästan nyss kommit in efter att ha gett honom "nattmaten", så det vart ingen ridning idag=)
Hoppas verkligen att han överlever, och att jag får ha honom kvar=)
Här kommer det nån bild på honom i alla fall!=D

Söta lilla Albin=')

Han ville vara nära mig hela tiden=)

Han fick en kattbur som bädd, under värmelampan=)
Vet att bilderna inte är dom bästa, men jag ville ha bilder på honom och orkade inte ändra inställningarna.
Nu ska jag ta och sova lite, så jag orkar upp i mon=)


blogglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1242509/lindaaerikssoon?claim=ctmynpkfthp">Följ min blogg med bloglovin</a>

Fredag!

Äntligen fredag och helg! Ska bli så skönt=)

Eftersom jag inte uppdaterade nå igår, så tänkte jag skriva lite nu ist=)
Red på Al igår och det gick super! Julia var också här så vi hoppade lite. Vart bara nått hinder på ca 40cm? Men men, det var ju första gången så!
Al var väldigt slö och ville helst bara skritta eller stå still. Han är även väldigt tung jobbad, så jag var in på Hööks idag och frågade om ett skarpare bett. Hon föreslog pessoa och tyckte jag skulle prova mig fram! Så jag ska prova ett pessoa på honom i mon hade jag tänkt. Ska till Hööks även på måndag, då dom har "sadel kväll" eller vad man ska säga=P Man får lära sig hur sadeln ska ligga på hästen och så, dom har även 10% på alla sadlar och 15% på alla sadeltillbehör då=) Så får se om jag hittar nån bra sadel! Och nej, jag bryr mig inte om ni tycker Hööks sadlar eller Hööks grejer överhuvudtaget är skit, köper det som passar Al bäst!


Fina Al=')

Ridning

Ingen skola idag, hade sovmorgon till kvart över ett och då skulle vi på teater så... Jag skippade det;D

Red Al på kvällningen, och det gick super! Han skötte sig hur bra som helst, och arbetade på bra=)
Körde lite bommar eftersom vi ska hoppa i mon. Han tyckte det var jätte jobbigt! Haha, var med Amanda så hon hjälpte mig med bommarna=) Fast först stog hon och borstade bort päls från Pettris, och att borsta bort päls från henne = OMÖJLIGT! Haha!
Men åter till Al! Red honom på en volt med två bommar, som han skulle fatta trav över, alltså precis när han går över bommen ska han gå över till trav! En väldigt bra övning och tränar värkligen upp hästen övergångar och muskler. Han gjorde det ett par gånger, men tyckte det var för jobbigt så han galopperade över ist;) Det var så himla härligt! Har inte galopperat på honom, sen... flera veckor sen!='D Så det kändes underbart! Det är som en helt annan häst nu, han är inte rädd för nått! Längtar till i mon då jag äntligen ska hoppa med honom=) Amanda ska kanske vara med så då kan hon fota;)
Efter ridningen klippte jag Al´s man! Han vart så tjusig så;)

Kompis fick lite vilodag idag! Då han jobbade ganska mycket igår=)
Putsade lite på hans man också, och Amanda borstade honom. Han kommer nog bli glad i mon när han får hoppa=P Han har inte hoppat på kanske ett halv år eller så, så det blir nog full fart i mon?;)
Nä nu ska jag sova, bjuder på lite "före" och "efter" bilder;)
Obs! Dom nyaste bilderna från idag är tagna med min mobil, därav den dåliga kvalitén!

Före (glömde att ladda upp en bild när jag hade klipp Kompis ansikte)

Efter=) Blev ganska nöjd faktist!

Före

Efter, nu ser han ut som en ponny och inte som en skogsmulle!=P

Ut med det gammla, och in med det nya! Nu tar vi nya tag igen, och den här gången så fixar vi det!<3


Ridning

Idag var det skola som vanligt, tråkigt!

Efter skolan kom Julia hit, så vi gick ut i stallet och fixade Al och Kompis.
Red ut, och det gick super bra! Al var jätte duktig!=) Men han hade ju Kompis med sig;) Haha.
Men Al vart as trött!=O Fattar inte, blev helt slut efter halva vägen.
Nä, nu får det bli hård träning med honom. Kondition minst en gång i veckan! Fast det behövs inte på Kompis;) Haha, han hade kunnat rida två rundor runt byn om han bara fick=P
Får se vad jag kör med dom i mon, nån dag ska jag försöka hoppa med Al iaf=)


Al Pacino=')


Bilder från igår/idag

Idag var det skola som gällde! Loven är allt för korta tycker jag.

Hände inget roligt i skolan idag alls! Jo, träffade Ronja som jag inte gjort på ungefär... 3 VECKOR?!=O
Aja, vi hade det trevligt som vanligt=)

När jag kom hem gick jag ut och tog in Kompis och Al, så jag bestämde mig för att hoppa lite med Al, fast från marken=) Det gick bra förutom att han var så slö! Fanns inge krut i honom alls i stort sett! Tänkte bjuda på lite bilder från igår och nån från idag=)


Ponnybus=) (Och ja, Kompis stegrar så när man rider)

Kompis bara börja springa och busa utan anledning, och han ska vara 19 år?

Al kunde han också;)

Kompis är så ren och fin! Eller hur?

Bus ponny!

Kompis=P

Al Pacino=)

Slänger upp en bild från idag också=) Syrran som har knäppt=)


Tävla om ett Schockemöhle-schabrak


Jag är med, var med du också!=)
http://mlidahlgren.blogg.se/2010/april/tavling-vinn-ett-schockemohle-schabrak.html

Onsdag!

Sitter här och trökar framför datorn. Ska snart ner och duscha, och sen åka till Valbo och förhoppningsvis till Ryttarstugan. Måste ha "Easy White" till min inte så vita ponny;) haha!
Jo juste, Al har varit ute i hagen i tre dagar nu. och är jätte rädd för stängslet!=O=D Så jag tror inte han kommer smita på ett tag nu;) Skööönt!
Aja, uppdaterar förhoppningsvis senare igen=)

(Gammal bild på Kompis)


sovit hos Amanda!

Sov hos Amanda, från igår till idag. Vi var vaken till ca 04.30 i natt=P

Innan jag åkte till Amanda igår, så red jag Kompis och körde Pettris. Det gick bra, förutom att Kompis var väldigt pigg=P
Släppte även ut Al för första gången på väääldigt länge! (Och för er som inte vet det, så smiter han hela tiden, så det är därför han stått inne) och gissa? Han var kvar!=D Så himla glad är jag nu, och han har även varit kvar idag!
Hoppas verkligen det funkar med Al nu, annars vet jag inte vad jag ska göra.
Nä nu ska jag sova natti!


=) , =(?

Idag var det skola och på torsdagar går jag bara till halv två så det var skönt! Nu är det lov, IGEN!?!?=O=D
Tycker dom här veckorna gått fruktansvärt fort! Helt sjukt.

Idag kom Julia och red lite på Kompis, och det gock bra. Tycker jag iaf?;)
Efter det blev det inte mycket gjort för min del. Låg mest och "deppa" på soffan, det är idag 9 månader sen Otto åkte ifrån mig. Saknar honom otroligt mycket! Min fina, fina skatt...
Jo juste! Min lilla vovve fyller 6 år idag också! Grattis, Lassie!=) Usch va 6 år har gått fort!=O
Lägger ut lite bilder på Lassie och Otto.

Otto...<3

Lassie!

Otto<3

Lassie!=)<3

Du var den som fick mig att kämpa. Du var den enda för mig!
I två år kämpade jag för att få dig frisk, så frisk som du kunde bli!
Det gick ganska bra, du var varken halt, svullen eller varm i nått ben under den tiden du var hos mig.
En sommar, en sommar var det enda som behövdes, behövdes för att förstöra två års kämpande och slit!
Men det var dom två bästa åren i mitt liv, och dom kommer alltid att finnas i mitt hjärta, precis som du! Du kommer alltid att vara med mig, och jag önskar att jag fick träffa dig en gång, en sista gång! Så jag kunde säga till dig, hur mycket jag älskar dig. Men det kommer jag aldrig få, för du finns inte längre.
Du var min dröm, min önskan, min skatt! Du var mitt allt! Jag glömmer dig aldrig! Tårarna rinner på min kind när jag skriver det här, men jag älskar dig så himla mycket! Kan inte släppa dig, jag väntar fortfarande på att du ska komma tillbaka, i nio månader har jag väntat på dig nu...<3


RSS 2.0