Ni kollar väl på Svt1 ?

Klockan 17.00 är det hästhoppning på svt1 så där blir ju jag fast en timme ;)

Uppdaterar mer lite senare ikväll, om dagens ridning.


Söndag

Igår hände det i stort sett ingenting alls, så det var därför jag inte skrev något.

Idag är jag sjukt sugen på att fotografera... Så jag ska snart gå ut och lösa det problemet!

Ska rida Kompis idag också. Har inte ridit honom på några dagar nu, så han är nog väldigt pigg idag. Haha!

Självklart ska jag rida Al också =)

Nu ska jag gå ut och mocka och fixa i stallet! Får se om det blir någon "bildbomb" ikväll då ? ;)

Älskade ponny <3
Gillar den här bilden så ni får stå ut med den =)


Ridning Al

Har inte hunnit uppdatera nå de senaste dagarna så här får ni några rader om ridpassen.

Onsdags:

Red ut på Al och det gick super! Gnäggade inte och blev inte rädd för något heller, så tummen upp för det =)

Dock blev han lite sur på mig, för vi lära stanna för vi mötte en bil och då hade han ingen lust att fortsätta. Så jag slog lite lätt med spöt på han rumpa och då "kicka" han. Haha, men det blev inge mer än så, så det var ju bra =)

Igår:

Red ut på Al igen. Allt gick bra till en början...

Kom inte så långt innan det kom en bil bakifrån i full fart, som såklart inte bromsade. Så det sprutade grus på Al, och självklart blir han rädd och sticker. Men jag fick stopp på honom och han kunde lugna ner sig.

Rester av turen gick super bra! Galopperade lite och han kändes jätte fin.  


Ja det där var väl allt jag har att berätta om ridturerna ? Red honom inte så hårt, då det är huvudsaken att han klarar av och vara själv.

Jo juste, Al har börjat blir väldigt pigg nu. Vet inte varför, men av någon anledning blir alla hästar jag har pigg när jag rider. Både Otto och Kompis var/är väldigt pigga hästar, så vi köpte ju Al för att han var så lugn, men icke. Nu börjar han bli likadan. Men jag älskar pigga hästar så det är ju bara kul =)

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig !

Lägger ut några bilder från i måndags också ! Bilderna är jätte dåliga, eftersom det var mörkt och jag kunde ju inte ändra inställningarna.

Men tack Amanda för att du försökte få fina kort ! Hade det inte hunnit bli mörkt hade de blivit super !

Kanske inte den vackraste formen, men den duger =)

Sötisen <3
Nu är bilderna helt oredigerade, då jag inte har externa hårdisken i kopplad =P


Sitter i skolan

Sitter i skolan. Slutar om ca en halvtimme, vilket jag är glad över. Så himla trött alltså...

Ska ut och rida när jag kommer hem så vi får se hur det går. Al är ju inte så förtjust i oväder, och det verkar blåsa ganska bra ute. Aja hoppas jag överlever ;)

Vad vill ni läsa här på bloggen ?

Tycker ni är riktigt dåliga på att kommentera, för jag ser ju att ganska många är in här på bloggen och kikar ;) Så kom igen ! Kommentera lite nu då, för då blir jag jätte glad =)

<3


Nyheter från Hööks !

Det har ju kommit några nyheter från Hööks nu som jag tänkte bjuda på.


Är grymt sugen på det där tränset, men jag väntar nog med det till efter Globen ;)



Funderar på att köpa det här täcket, och ha det som stallstäcke här hemma. Skulle vara perfekt åt Al =)

Vad tycker ni om Hööks nyheter ? Jag tycker de har lyckats väldigt bra !


Hemma från skolan

Har varit hemma i ca en timme nu, så snart ska jag ut och rida Al =)

Har inte blivit så många inlägg nu den senaste tiden, men jag har verkligen haft fullt upp !

Men i alla fall. Jag red Al igår och han var super fin! Han har aldrig gått så bra, och då har jag tyckt att han gått väldigt bra. Men igår var han finare än någonsin =)

Blev inte så många bra bilder igår eftersom det hann bli mörkt... Men jag slänger upp en ändå senare ikväll, så ni får se var gullig han blev när jag klippte honom =)

Nu ska jag ner och käka !

Jag måste verkligen fixa nya bilder ! Jag hatar att lägga upp samma bild flera gånger...


Är i skolan

Nu har det blivit många inlägg när jag är i skolan. Men sitter ju aldrig vid datorn hemma så.

Idag ska Amanda komma hem till mig och köra Pettris. Ska bli kul och få sällskap även när jag bara rider lugnt =)

Hon har även lovat att fota mig när jag rider, så förhoppningsvis blir det några nya bilder den här veckan. Lovar inte att de kommer upp ikväll eller så =)

Nu måste jag sluta ! Ha det bra !


Är i skolan

Nu var det ett tag sen jag bloggade, men jag har helt ärligt haft annat att tänka på, då mamma har legat på lasarettet i Gävle mellan sön-tis.

Ikväll ska jag hit till skolan på föräldrarmöte, så det blir ganska stressigt när jag kommer hem. In och byta om sen ut och rida Al.

Nu måste jag jobba !


Fullt upp

Har verkligen haft fullt upp den senaste tiden, så jag har inte hunnit blogga. Men det har faktiskt varit ganska skönt med några "datafria" dagar ;)

Idag har jag varit på marsvinsutställning med Amanda =) Det var jätte kul ! Har ingen lust att skriva allt om dagen nu, kanske gör det någon annan gång.

Nu ska jag sova för i morgon är det Hundutställning, haha ! Godnatt =)

Pajas, Amanda´s förra marsvin som hon sålde =) <3


Hemma nu

Nu är jag hemma från ridskolan.

Allt gick bra och Al var duktig som vanligt. Tog lite tid innan han gick in i transporten men till slut så =)

Har inte så mycket mer att säga om dagen. Är så sjukt trött ! Blir nog sängen snart ;) Haha, aja nu ska jag kolla lite till sen sova =)

Sötaste <3


Sitter i skolan

Sitter i skolan och har tråkigt... Börjar klockan 13.00 igen så det är lite lång tråkigt.

Ikväll ska Al med på ridlektion och efter det kanske jag klipper Kompis. Om jag hinner... Men före och efter bilder blir det i alla fall =)

Nu ska jag "fortsätta tröka", ha det bra !

Älskade <3


Ridning

Slutade ganska sent idag i skolan, klockan 15.00.

Haha, när jag hade slutat gick jag för att kolla när nästa buss skulle gå, och den skulle inte gå förrens 15.27 och 14.57 hade nyss gått. Så jag gick in på Ica för att köpa något att äta, då jag inte skulle hinna det innan Julia och jag skulle rida. Men jag hittade inget så jag tänkte gå över till Pressbyrån och köpa något i stället, och när jag kommer ut från Ica ser jag att det står en buss där jag ska hoppa på. Och det var min buss! Så det var bara att kuta iväg till bussen, och som tur var så stängde inte busschauffören dörren vilket de brukar göra...
Så jag hann hem i skaplig tid ändå =)

Sen hämtade vi Julia och åkte hem.

När vi kom hem hit gick jag och bytte om och sen gick vi ut till ponnyerna.
Vi borstade och fixade sen när vi skulle börja sadla säger Julia, "Var är Al´s sadel?" och då kommer jag på att den ligger kvar i bilen som mamma har åkt till sandviken med. Så det var bara och vänta tills hon kom hem, och medans vi gjorde det hade Julia jätte roligt på våran WhiteBoard. Hon skrev, "Julia Boberg är bäst", "Linda Eriksson är hjärndöd", "Linda Eriksson vill vara som Julia Borberg" och massa sånt. Så jag ändrade det lite ;) Och skrev typ, "Not" och "Eller inte". Haha!

Tillslut kom mamma hem och vi började sadla och red iväg.
Red en ganska lång tur med mycket galopp, då vi håller på och tränar konditionen på ponnyerna. Två stora och långa backar hittade vi på.

Både Al och Kompis tyckte det var super kul! Al sparkade bakut när vi kom till första "galoppbacken" och som tur var så satt Julia kvar. Kompis blev as pigg i andra backen så jag lät honom springa på, och då kan man säga att det går fort! Haha! Häst rackarn är snart 20 och beter sig som 8?

Efter backarna var båda ponnyerna ganska pigg så vi red vidare på en stig. Och då sa jag åt Julia att vi lära prata ganska mycket, eftersom det har varit älgjakt nu och för att det kan finnas hungriga björnar i näheten ;) Så Julia drar igång med, "VI TYCKER OM SKOGEN MEN INTE DE FARLIGA DJUREN SOM ÄTER STENAR ?" Vadå stenar ? Haha! Sen säger hon, "NI FÅR INTE ÄTA UPP STENARNA PÅ STIGVÄGEN FÖR VI MÅSTE HA DE NÄR VI RIDER, MEN NÄR VI RIDIT KLART FÅR NI ÄTA STENARNA!" Och efter det hittade hon ett löv i håret och då säger jag, "Julia, you löv the skog" och självklart skrattar vi åt det.

När vi ridit klart på Julia´s "stigväg" kom vi fram till en liten dunge och där tränade vi lite mer galopp. Vilket Kompis tyckte var super kul!

Sen när vi ridit ett tag där började vi rida hemmåt, men kom inte så långt då jag såg en grusgrop med massa vatten i. Så jag frågar Julia om vi ska gå ner och plaska lite i vattnet, vilket hon genast sa ja till ;)
Ponnyerna tyckte det var skit kul! Och när vi väl kom ner dit såg vi att det inte var så grundt som vi först trodde! Haha, men det var verkligen jätte kul =) Måste fråga om någon kan hänga med dit och fota, då det är så mysigt där.

Men efter det red vi hem, och båda ponnyerna var hel blöta av svett! Men det förstår jag, då de har fått jätte mycket päls. Ska börja raka de på typ torsdag, eller så börjar jag redan i morgon med Kompis =)

När vi red hem frös Julia så hon satte sig bakom sadeln på Al, vilket han inte tyckte om idag ;) Så han studsade till med baken lite. Haha! Julia har faktiskt provat det en gång förut och då var han jätte snäll, men han hade väl tappat tålamodet på oss och orkade inte med nå mer "fjanterier" idag ;)

Ja det var väl hela dagen det ? Blev ju ett ganska långt inlägg ändå =)

Nu ska jag duscha sen gå och SOVA! Godnatt med er =)

Så här skulle nog Al vilja spendera dagarna egentligen ;)


Ridning Kompis

Efter att ha tömkört Al, så var det Kompis tur att bli riden!

Kompis var väldigt pigg idag! Men jag har ju inte ridit igenom honom på över en vecka, på grund av den där dumma tappskon.

Men i alla fall så var han lite för pigg idag, och kunde inte koncentrera sig på mig alls. Han ville bara springa och springa, vilket han absolut inte får göra. Då han blir alldeles för het då.
Blev ganska mycket trav och galopp och jag fokuserade på att han skulle gå i fin form och arbeta i stället för att springa, vilket blev en blandning av båda delarna. På slutet gick han på fint och arbetade i låg form och var hyffsat lugn.

När jag kom in i stallet var han blöt av svett, så jag tror klippmaskinen ska få komma ut ur sin låda den här veckan ;) Både Al och Kompis har blivit väldigt långhåriga och det är lika bra att klippa de nu.

Nä nu ska jag gå ner och hitta på något, ha det bra !

My love, My Life ! <3


Tömkörning med Al

Idag har Ronja varit hit och hälsat på, och gud vad roligt det var ! Det var så längesen jag träffade henne, för vi går ju inte på samma skola längre. Vi pratade väldigt mycket, eller ja mycket och mycket. Hon var här i drygt en timme och hela den timmen pratade vi bort. Hehe, men det var jätte roligt att hon kom =)

När Ronja hade åkt hem gick jag ut och tämkörde Al.

Det gick super bra ! Han skötte sig utmärkt, förutom att han var ganska stel åt höger. Vet inte vad det är men vi ska ta hem en massör åt honom. Så han får en grundlig koll, för det skadar ju aldrig!

Han tyckte verkligen att det var super kul att bli tömkörd, och sprang och små travade hela tiden =) Hihi.

Ja jag har väl inte så mycket mer att säga om Al idag ? Eller jo, han har blivit sjukt underbar! Älskar honom mer än någonsin, och han har blivit så himla snäll alltså =) Kommer och små gnäggar när jag hämtar honom i hagen, och blir super glad när han ser sadeln. Visst att han har dagar som han är lite vrång och inte alls vill, men idag var det en sån där perfekt dag!

Jo juste. Mamma sa så här idag när jag tömkörde honom, "Vi kunde inte ha hittat någon bättre haflinger!" och jag: "Nä verkligen inte! Men det ligger en hel del jobb bakom det här också." Och det höll hon med om, men det är sant, vi kunde inte hittat en bättre haflinger =')

Min prins <3


Filmer från gårdagens tävling

Tänkte lägga upp filmerna från gårdagens tävling nu så enjoy !
LD

LC


Tävling !

Idag var det tävling som gällde för Julia och Al, så jag tänkte skriva lite hur det gick och så =)

LD
Al var verkligen super duktig ! Sprang på hyffsat, och hoppade bra. Nolla och de fick rosett =)

LC
Här var Al lite trött och det var även Julia. Fick inte fram honom riktigt så det blev några konstiga hopp. Annars såg det jätte fint ut =) Rev tyvärr sista i grunden. Vilket var ganska surt då de hade fått placering om de gått till omhoppning. Det var bara en som klarade sig felfri och och bara en till kom till omhoppning. Så det var ganska synd.

Men jag är jätte nöjd med deras insats idag ! Och jag tror Julia är ganska nöjd också =)

Lägger ut några bilder bara, då varken bloggen eller youtube vill som jag vill !





Kom lite fel här då =P

Så ja ! Mycket bättre ;)


Nu ska jag gå och lägga mig ! Godnatt på er =)


Dålig uppdatering, jag vet...

Vill bara säga förlåt för den dåliga uppdateringen ! Hoppas det blir bättre i helgen för då ska Al starta i Ockelbo ! =D

Idag har Julia varit här och ridit, och det gick jätte bra. Fixade lite övningar åt henne så Al får en bättre galopp, vilket jag tyckte gav resultat redan från första början! Men vi ska fortsätta med den här övningen nästa vecka. Hoppas verkligen på bra väder nästa vecka så man kan rida i hagen. Vill rida igenom båda ponnuerna ordentligt och det gör man bäst och lättast där...

Nä nu ska jag gå och sova. Jo juste det blev även en del bilder idag, men de får ni i morgon ;)

Fina fina Al <3


Träningen igår !

Så nu ska jag skriva om träningen igår hade jag tänkt =)

Det gick verkligen super! De hade lite markarbete vilket behövdes, så Julia fick känna hur hon skulle rida Al. Han är nämligen ingen sån häst man bara hoppar upp på och hoppar en bana med ;) Han behöver mycket fart eller ja... Man måste driva på honom innan hindret, annars kommer han fel och det kan bli konstiga hopp! Som det råkade bli förra veckan då Julia ramlade av.
Men igår gick det hur bra som helst! Det blev inga överdrivet stora hopp och som vanligt så rev han inget heller =) Han är så duktig min pojk!

Tänkte lägga upp två filmer från igår också =)



=')<3


Tisdag

Ja då var det tisdag då. Gick inte så länge i skolan idag för jag åkte hem och jobbade i stället.

Hann inte skriva nå igår, och kommer inte skriva så mycket nu heller. Lägger in filmerna från igår lite senare, och då skriver jag lite mer om hur det gick =)

Nu ska jag ut i stallet !

<3


Al Pacino





Hjärtat <3


Varit borta hela dagen

Har varit till uppsala idag så kom hem för ett tag sen. I morgon är det skola... inge roligt...

I morgon ska Al med på hoppträning igen, kul! Så då ska jag bara filma. I alla fall när de är i ridhuset ;)

Nu ska jag springa ut och mocka åt ponnyerna !


Han har faktiskt tappat några kilon under den här veckan som gått ! <3


Ridning: Al

Red bara Al idag eftersom Kompis fortfarande är utan sko på en bak.

Ridningen på Al gick toppen! Han skötte sig utmärkt och arbetade på väldigt bra =)
Försökte ställa honom åt båda hållen och det gick väldigt bra åt vänster, medans åt höger var han lite stelare. Får jobba på det i veckan ;)

Blev inget hårt pass idag heller, då det var några ungar som tutade med några tutor. Vilket resulterade till att Al blev väldigt stressad och ville helst bara springa. Fick honom lugn och fin så då tyckte jag det fick räcka. Han är ganska bra på det viset, för det räcker med en klapp på halsen och några lugna ord. Då lugnar han snabbt ned sig =)
I morgon ska jag skicka till Julia och höra hur hon vill ha det på måndag. Hon ska eventuellt ha honom med på hopplektionen igen då, och då ska jag bara filma ! Det lovar jag !

Nu ska jag sova, godnatt =)

Finaste Alen <3


Ryttarstugan

Tänkte bara visa det jag handlade när jag var till Ryttarstugan i torsdags !

Skimmelshampo: 169:-        GG pannband: 299:-
Var in på Hööks också men där blev det bara liniment och bandageunderlägg =)


RSS 2.0