Knäppa Ponny!

Igår när jag red Kompis var han helt knäpp! Bocka och stegra och hållde på. Men jag red ju på åkern och det älskar han!
Red dressyr först och han gick hur bra som helst! Sen när jag skulle fatta galopp gjorde han världens bocksprång!
Han gjorde så typ hela tiden, men det var bara kul!=)

Aja.. åkte hem från skolan idag för jag mådde inge bra. Mår inge bra nu heller men jag lär väl försöka rida så han inte bli som igår...

Lite bilder från igår:





...

Hej idag har det inte hänt mycket. Har tänkt så mycket på igår... nä usch nu kommer tårarna igen.
Amanda är här... tur det. Vet inte vad jag hade gjort utan henne!
Har för det mesta suttit framför datorn idag... håller på med photoshop och sånt...
Aja nu ska jag snart sova med min bästaste Amanda<3

I will always love you!</3


Enjoy Garbo...

Idag har inte varit en sån rolig dag, skolan var helt okej men det var efter skolan som det vart sorgligt...
Nu ska jag berätta historien om vårat varmblod Enjoy Garbo...

Enjoy Garbo eller Joysan som hon kallas, föddes den 15:e april 1997. Hon importerades från Danmark år 2000, då ägde stuteriet en halva och Tommy Karlström en. Han köpte henne för 30.000 kr eftersom hon hade toppstam!
Hon skickades till Åke Svanstedt för att köras och tränas, men när hon väl skulle starta var hon halt och bara galopperade. Åke sa att det var i ett bakben och det fanns inte mycket att göra än att ta bort henne från träningen.
Tommy sa att hon hade blivit dåligt avmaskad som unghäst och att det var därför hon inte kunde springa, för blodcirkulationen var inte som den skulle, så han tog hem henne till ett stall han och nån mer hade hästar i.
Tommy är våran hovslagare och var även då, så i slutet på 2001 början på 2002 frågade han om vi ville ha ett trav sto. Mamma ville såklart det men hon lära ju prata med hela familjen. Så vi tog henne! Jag minns det som om det var igår! Jag och Jonna var här hemma och lekte när mamma sa att Tommy hade frågat om vi ville ha ett travsto. Jag vart överlycklig och bara längtade!
Det var en snöig februari morgon och vi bara väntade på att hon skulle komma, och till slut kom hon. Jag var inte med ute när hon kom men jag stog i köks fönstret och kollade. Vilken skönhet! Det var den vackraste hästen jag någonsin sett!(Jag var ganska trött på fullbloden då för vi hade sånna föl varje år)
När hon var urlastad kom dom in och skrev på papprena. Sen gick vi ut och tittade på henne och det var den finaste travaren vi någonsin sett! Travare brukar ju ha ganska fula huvuden och smala halsar men inte hon! Hon var perfekt kanske inte så hög typ 156 kanske. Men hon var perfekt! Vi tänkte så: Gud tänk att vi fick henne gratis!
Men då visste vi ju inte vad vi skulle få vara med om...
Det började ganska snabbt, hon var het och pigg och en riktig tjurskalle! Hon slog med frambenen, hon stog i stor sett på bakbenen! Sen drog hon med tänderna vid boxöppningen. Men hon var aldrig dum mot nån. Hon var bara så pigg så hon lära ha nått att göra.
Mamma tittade på hennes stam och när vi såg vilken toppstam hon hade så tyckte vi att vi skulle ta föl på henne.
Så vi åkte till Västerbo stuteri med henne och där stog Gidde Palema! Vi lämnade av henne i stallet för ston och gick och kollade på hingstarna. Så där stog han, Gidde Palema. Hur snäll som helst! Stog och klappade honom hur länge som helst. Men sen åkte vi hem.
Efter nån månad kom hon hem igen, och då hade hon en bebis i magen.
Så efter elva månader kom lilla Flash Rain! Hon hade mammas fina kropp och pappas fina färg och bläs.
Sen när hon hade kommit ville vi ha ett till föl efter henne eller ja mamma hade hittat en hingst som hette Tony Oaks.
Så vi lastade Joysan och Rain och lämnade dom ännu en gång på Västerbo stuteri.
Så när det hade gått ett tag hämtade vi hem henne, och sen för att se om det fanns nått föl så var det bara att lasta dom igen och åka dit. Blev väldigt mycket åkande men så är det ju.
När vi kom dit så fanns det inget föl så vi åkte hem. Det blev inget mer föl för våran del heller.
Joysan var ännu grinigare nu när hon hade ett föl att skydda, men inte mot oss.
Men när Rain blev ett år så skickades hon iväg till Robert Berg för inkörning, och Joysan blev kvar här.
Så en höst dag när vi ska ta in hästarna så brukar pappa alltid ta bort grimskaftet precis innan hästen svänger in till boxen, så han gjorde det även nu och då änder Joysan sig om och springer ut på baksidan, ut på vägen och upp mot skogen! Jag och Lassie(Lassie var bara valp då) satte oss i hög gräset och då kommer hon rakt i mot oss! Men som tur var så vänder hon snabbt och springer iväg i skenande trav. Ja då galopperade hon inte utan då var det bara trav.
Efter en timme sprang hon in i sin box, äntligen!
Ett tag efter det som hände stog jag med mamma när hon borstade henne och jag frågade om jag fick. Självklart fick jag det, jag verkligen älskade henne så jag frågade mamma om jag kunde få henne och det fick jag!
På vintern frågade Tommy om han fick ta föl på henne, så han tog hem henne och 2006 fick Joysan sitt andra föl, Save Your Kiss, en riktig sur höna! Värre än Joysan! Men hon var söt ändå.
Sen såg vi inte så mycket av Joysan för hon åkte till stuterier hit och dit och 2007 och 2008 vart det inget föl.
Men 2009 kom det minsann ett! Och det var både gott och ont... Joysan fick livmorder inflamation... Hon var väldigt nära på att dö och fick massa medeciner. Och hon blev bättre så dom åkte på sommarbete till jäderfors.
För nån vecka sen var Tommy hit och skodde Kompis åt mig och då sa han det som jag minst ville höra... Joysan är dålig... Vi funderar på att ta bort henne så fort fölet är gammalt nog... 
Så nu har ni läst historien om Enjoy Garbo.
Vi var och sa hej då till henne idag och bilderna nedanför är från idag... Eftersom hon är sjuk så är hon väldigt mager.
Hej då min älskade vän<3

 

Bus ponny!=P

Hej sorry att jag inte la in nått igår men jag hann inte.

Men iaf, igår red jag på Kompis. Gick väldigt bra! Till en början...
Red på en åker och tränade lite dressyr men jag hade en martingal på utifall han skulle hitta på något, och tur var det!
Tog det väldigt lugnt till att börja med, men sen fick jag för mig att rida nerför åkern och fatta galopp uppför, och det tyckte han var skit kul! Lät han springa så fort han ville, och det kan jag ju säga är fort! Fick inte stopp på honom så jag lära lägga en volt och då var han "trippig"! Men han kunde arbeta lugnt och fin sen.=)
Sen körde jag lite galopp ombyte. Han har väldigt svårt för det ibland och det hade han även nu, så jag tänkte testa med en väldigt lugn galopp och se om det gick bättre då, då gör han värsta bockningen så jag håller på att flyga av!
Haha bus häst!=P
Sen körde jag lite mer galoppombyte och han fortsatte hålla på sådär men då var jag berädd.
Sen fick jag för mig att jag skulle göra galoppombyte i uppförs backe på åkern, så jag red nerför åkern och fattade galopp. Han gick jätte lugnt och fint i galoppen men sen när jag skulle byta galopp så gjorde han ett ännu värre bocksprång men jag var ganska berädd på det så jag satt kvar.=P
Sen gjorde jag ett till byte och han studsade lika mycket då.=P
Aja är väldigt nöjd med honom ändå!=)<3


Hej!

Idag började skolan fem över halv tio. Skönt att få sova ut lite.=) Så nästa vecka har jag sovmorgon till elva eller tolv. Aja skönt att man slipper gå upp så tidigt varenda dag!=)
Aja efter skolan åkte mamma och jag till ATG klininiken för att hämta lugnande åt Spirit. Det är en tjej som håller på och rider in honom, så en gång när hon red på honom så bocka han så mycket att hon flög av. Så nu ska vi ge honom lite lugnande.=)
Efter det åkte vi till Valbo. Gick på Ikea och åt.=P Sen gick vi in på Coop och handlade lite.=) Köpte en ny sax som jag kan klippa Kompis man med. Hade inte gjort det på hur länge som helst pga att min sax gick sönder. Det var absolut inte jag som hade sönder den, nej nej. Men iaf så vart det en ny sax och en ny frisyr på Kompis.;-)
Köpte Appelsiner på Coop också så jag tog en sån och åt, och det visade sig att jag var allergisk mot appelsiner!=S
Har aldrig reagerat förut men nu brände det och stack i både tungan och läpparna! Aja det är bara att hålla sig borta från appelsiner!

Godnatt!<3


Hej! Det var länge sen!

Ja nu var det ett tag sen jag skrev, men det är ju för att min älske värda dator stänger av sig mitt uppe i ett inlägg! Fast jag har inte haft tid heller men men.
Ja nu har man börjat skolan också. Söderskolan.... Ja vad ska man säga om den då? Jo den är väl rolig att gå på men det var ju ganska bra på NS också.
Men men... Efter skolan har jag inte gjort mycket... Ridit på Kompis har jag gjort, och jag tror jag älskar honom mer än någonsin!=D
Han går hur fint som helst nu! Arbetar skit bra! Red på en åker idag och galopperade. Kändes värsta bra! Kanske ska börja med fälttävlan? Nä tror jag inte men det kändes hur härligt som helst!=)


Högbo

Hej förlåt att jag inte har varit så aktiv med bloggen.. Datan har dampat och så... Men iaf så har jag varit i Högbo hela helgen!=) Kul kul. amanda förljde med mig, jätte snällt!=)
Så jag har fotat en hel del.=P Vart väl cirka 800 bilder per dag.=)
Så om ni var med på hopptävling i Högbo 8-9 augusti så hör av er så får ni bilder=)

RSS 2.0