Ridning

Idag släppte vi ut Al i hagen!
Han gick faktist kvar i hagen, ett tag i alla fall.
Precis när pappa skulle gå ut och hämta honom, så står han här på gårdsplanen och äter av rådjurens mat.
Blir knäpp på den där hästen alltså... Är det inte det ena så är det, det andra.
Aja red Al senare på kvällen och det gick faktist bra! Vart väl "rädd" för nått en gång eller så, men inget mer! Gick på tygel, gjorde bakdels/framdelsvändningar och skänkelvikningar hur lätt som helst! Blev alltså dressyr idag eftersom vädret inte vela som jag vela. Hoppas på bättre väder i mon så man kan prova hoppa lite;)
Nä men jag är jätte näjd med Al idag! Tror inte jag varit så här nöjd med honom på hela den här tiden vi haft honom. Men han ändrar väl på det i mon? Äh vi får se hur det går! Ska nog försöka rida Kompis en vända i mon också=)
Nu ska jag och Erika kolla på film;) Natti natti!


Ridning och massa annat!

Erika är här och leker med mig, och klockan är snart 03.00!;D

Red Al nu på kvällen, och det gick väl inte sådär "höjdar" bra. Bocka, kastade sig åt sidan, skena och stegra. Men kvar satt jag! Är ganska förvånad över det faktist. För när Al bockar, så BOCKAR han! Aja, blir hård ridning i mon, tror jag ska ta och hoppa lite då?;) Har ju inte gjort det än så det är väl på tiden?!
Funderar på om jag ska tvinga ut syrran och Erika så dom får fota/filma?;) Haha, får se det då.
Jo juste! Vi har två rådjur här på gården, som vi var ut vid två tiden och gav mat;) Får se om dom gillar morötter, äpplen och "anselage"(stava).
Nä nu ska jag fortsätta leka med Erika!=D


Al Pacino<3


Ingen ridning

Vart ingen ridning idag. Var ju i valbo i stället.

Idag var det valbo som gällde! Men jag handlade ingenting då jag samlar till en sadel;)
Skulle faktist vilja fråga er vilken sadel ni skulle föredra. Har hittat två stycken, en Prestige-golden star och en Henri de rivel. Vilken skulle ni ha köpt? Har bestluts ångest!=P

Al Pacino

Idag var det lååång sovmorgon som gällde! Började inte förens kvart över ett så=P

Efter skolan följde Amanda med mig hem, kulkul! Sen gick vi ut till hästarna, jag tog Al och hon Pettris. Körde lite NH idag också. "Stanna" gick mycket bättre idag än igår, så det var kul! Sen tyckte han det var kul att springa=P Så det vart bocksprång idag med. Ska nog rida i mon, så vi får se hur det går! Får väl rida där det är mycket snö så det är mjukt att ramla av!xD Haha, ska även in till valbo och så i mon. Blir nog bara en snabbis ridning i mon då. Aja nu ska jag hitta på nått bättre att göra!;)


Spansk skritt


Spansk skritt är när hästen sträcker ut benen mer än när den skrittar. Den liksom sträcker ut benet till max innan den sätter ner hoven i marken. Bilden neranför visar när Tobbe Larsson gör spansk skritt på frieserhästen Freddy!=)


Ridning

Var hemma från skolan idag, för jag hade ont i huvudet.

Gick ut i stallet nu på kvällningen och började med att borsta Al, sen tog jag ut honom.
Körde lite NH(Natural Horsemanship) träning med honom, så han ska börja lyssna på mig bättre!
Han skötte sig kanon, och vart väldigt glad över att få komma ut;) Han lär ju stå inne då han bara smiter...
Bockade och studsade som bara den! Haha. Sen skulle jag försöka longera honom men då ville han bara vara vid mig. Han vart nästan arg när jag försökte få honom att springa runt mig, sen började han sparka och hålla på, så då fick han springa ännu mer;)
Aja fick honom att stanna på komando iaf, vilket jag inte trodde skulle gå. Aja är super nöjd med Al idag=)

Sen var det Kompis tur!
Vart lite NH för hans del också;) Fast han har jag kommit lite längre med så han kan redan stanna och gå lös, när man håller på med honom.
Så han tränade jag "spansk skritt" med, vilket gick förvånads värt bra=D Ska även lära honom buga och lite annat. Måste ju hitta på nått man kan göra med honom, som han också tycker är kul, vilket han tycker det här är!

Vad tycker ni om NH? Tränar ni nått sånt med era hästar? Skulle vara kul med svar!=D


Ny header!

Nu har jag gjort en ny header. Inte perfekt men hade inget att göra så då slängde jag ihop nått bara!=)
Nu blire stallet, hejs!

Vilka?

Nu behöver jag hjälp att välja färg på benskydd!

Fast det är inte åt Kompis eller Al utan till... PETTRIS!=D
Tänkte lägga ut lite olika färger så får ni säga vad som passar!=)
      (Klicka på bilderna för att dom ska bli större)
      
         ()               ()          

 
      ()                 (Rosa) 
 
     ()         (Taupe grey)

   
         (Brun/Beige)              (Gummibrun)



"Fjortisar"?

Var in till Gävle igår, kul kul!

Var och kollade på bio i Gävle igår, kollade på Farsan. Jag tyckte inte den var så bra, men jag tänkte på för mycket så jag hann liksom inte med den!
Efter bion var vi till Mc Donalds och käkade lite, då kom det två, sminkade, snyggt klädda blondiner och satte sig vid bordet bredvid oss.
Dom glodde på oss, skrattade och låtsas spydde i sina väskor(dom skämtade om att dom spydde). Moget? Eller vad man ska skriva... Varför tror så många att dom är så mycket bättre än andra människor?  Blir sjukt irriterad på sånna människor, som dom här två "fjortisarna."
Efter det började dom ta fram kameror och deras mobiler. Då vart jag så himla arg, så jag bara glodde på dom och tänkte så: "knäpper dom en enda bild på oss, går jag dit och slänger deras jävla kameror i backen, och trampar på dom!" Men dom knäppte inga bilder, tur för dom det!;)
Det är faktist olagligt att göra det så dom hade kunnat åkt fast för det.
Sen gick dom och satte sig vid ett annat bord, så dom hade ryggen i mot oss. Men dom kunde ändå inte släppa oss, så då satt dom bakom ett hörn och kollade.
Vafan, kan dom inte bara låta folk vara som dom är? Måste man vara "snygg" och sminka sig? Snygg är alla, på sina egna vis. UTAN SMINK! Har ni råkat ut för det här? Eller är det bara jag som retar mig på det?


Tråk dag

Idag har det inte hänt nått! Ingenting! Hade ont i huvudet när jag kom hem från skolan, så det vart ingen ridning.
I mon ska väl Denise komma, vet att jag sagt det nån dag nu, men hon har fått förhinder. Aja så kan det vara ibland=)
Nä nu ska jag sova, har kort dag i skolan i mon så kommer nog hinna rida medans det är ljust=)

Friluftsdag!

Idag var det friluftsdag som gällde, kul!=)

Åkt fyrhjuling och grillat korv har vi gjort! Har inte så mycket att säga om dagen..
I mon kommer Denise och provrider Kompis=) Det är bäst för både han och mig. Han blir riden och jag får nån att rida med=)
I mon slutar jag halv två, och då blir det direkt ut i stallet! Måste fixa en lampa så man ser nått när man rider!xD
Är himla sugen på att hoppa Al nu, får se om jag gör det i helgen=)
Och för er som inte tror att haflingers kan hoppa? Kolla bilden neranför;)


Hindret ligger väl på 150-160cm? Haha haflingers kan hoppa!;)

Är med Ronja!

Idag vart det ingen ridning. Ska försöka hinna med båda i mon=)

I mon har vi friluftsdag, och då ska jag, Ronja, Amanda och Sandra vara här hemma och rida=) Eller jag och Ronja ska rida. Sen ska vi ut i skogen och grilla!=)
Fick höra att ni gillar mina "bildbombar" så tänkte bjuda på en till;)
Denna "bildbomb" får bli på Spirit=)






Det här får bli sista bilden, och glöm inte att kommentera!!


Ridning

Red Al nu på kvällningen. Skulle rida med Ronja så jag gick ut och fixade Al. Han verkade lugn och fin, så jag red lugnt iväg när jag var klar.
Kom upp till "vandrarhemmet"(Var ett vandrarhem förut) och där tog det stop. Han skulle inte gå! Viftade med huvudet och hållde på, så jag slog till honom med spöet flera gånger, men han reagerade inte ens! Till slut vände han hemmåt och börja trava, men jag hann få tag i tyglarna och vända. Nu var jag arg och rev i ordentligt, sen gick han och "fnyste" och hållde på. Kom till bron och tänkte "Hur ska det här gå då?" Fast det gick förvånadsvärt bra. Slängde sig hemmåt en gång sen var det inte mycket mer.
Red vidare och mötte Ronja. Red upp på järbo och igenom överbyn, så det vart en jobbig vända för rädda Al;)
Red igenom järbo och det gick bra, han hade ju nån med sig;) Aja vi skilldes åt vid bron ungefär och då märkte Al att Nelly inte följde med!(Ronjas häst) Så han gnägga och stannade flera gånger och till slut... lägger han en rejäl bockning och vänder efter dom, men jag var snabb och tog tag i tygeln och vände han hemmåt, slog till med spöt en rejäl gång sen gav han sig. Så då travade han hela vägen hem i stället. Han är väldig speciell, lilla Al. Man får inte visa att man är rädd eller så, för här har vi en häst som är envisare än en shettis;)
Är både nöjd och besviken på ridningen idag, så det är tur att Denise ska hjälpa mig med nån gång i veckan så man har nån att rida med=) 
Tänkte även bjuda på lite bilder på just Al, då han visar sin bra sida;)







Obs! Har kedja på honom bara för att han gör lite som han vill ibland, tex som att gå hem när det passar honom.

Sen vill jag gärna veta om ni gillar mina "bildbombar" eller om ni hellre ser nån bild då och då? Och glöm inte att kommentera mina bilder!=D


Fredag

Ännu en fredag är passerad, och en helg väntar på att gå över i måndag.

Idag har jag inte gjort ett smack! Varit med syrran på stan, sen vart det datan.
Så nu sitter man här och längtar till sommaren. Usch nu får det vara slut på den här förbaskde vintern, nu vill jag ha sol och värme! =D
I mon blire att åka med pappa på rally, så då blire rally bilder!
Nu tänkte jag lägga in några bilder från sommaren 2009!






Sommaren 2009 kommer man alltid minnas, hoppas 2010 blir bättre!


Veckan!

Hej igen!
Den här veckan har gått snabbt, lite för snabbt...
Har haft prao hela veckan. Är på Häst & Ponny i sandviken och det är jätte kul, när man har nått att göra. Så kom in dit och handla!=D Dom har Jacson grejer och det är sjukt bra priser!=) Nu blev det lite reklam också;) Haha!

Red Al igår, det gick väl sisådär... Han får ju inte gå ut på dagarna så han var ganska pigg och tyckte det var kul att galoppera;) Så då for man i backen! Haha, men jag får skylla mig själv. Jag vet ju om att han kan bocka när man galopperar och då, dum som man är, ställer jag mig i "jockeysits" eller lättsits som det heter, och då får han för sig att han ska springa in på väg kanten och trycka ner nosen i snön! Så då rullar jag av. xD
Men som Denise sa förra vintern: Det är som att landa i en hästens säng! Haha!xD Så det var mjukt iaf!;)
Fortsatte arbeta galoppen på honom efter det och det gick bra=)

Red även Kompis igår. Gick bra förutom att han var super, mega pigg! Stegra och studsa hela tiden, kanske måste fixa en medryttare på honom? Fast det är svårt när man har kämpat så mycket med honom, men det är ju för hans eget bästa, hoppas jag... Aja ska fundera på saken. Fast det måste vara en erfaren ryttare och han kommer absolut inte flytta här i från! För jag kommer rida honom även om han får medryttare!

Aja, hoppas att jag uppdaterar i mon också, skriv gärna kommentarer om ni har frågor eller så!=) 

Super hunden!=D

Dagen börja med att jag klev upp, konstigt va?;)

Åkte till "lantmanna" (granngården) och handla lite stängsel och sånt. Köpte stolpar på 150cm, så nu läär han väl ändå inte hoppa?? Haha!
Aja när vi höll på med hagen så skulle jag ta fram några tunnor som låg under snön(mina hindertunnor). Tog upp tre och skulle precis kasta iväg den sista, då kommer en mus jävel och springer mot Lassie, och jag skriker som bara den: EN RÅTTA!!!! Haha, och Lassie börjar typ jaga den, så jag säger: Ja ta den då Lassie, och gissa vad hon gör? Hon dödar den!! Haha, min lilla mus-jägare!
Vem behöver en terrier när man har en collie som kan jaga råttor och möss åt en?
Aja nu får man väl en massa kommentarer om att det är äckligt att låta en hund döda en mus, men det finns faktist hundar som är uppfödda till det. Dessutom så har jag inte "lärt" henne att jaga möss utan hon gör det frivilligt!


Mus-mödaren! Haha!;)

(P.S bilden är ca. 1år gammal och tagen med min gammla digitalkamra)

Dålig uppdatering

Vet att jag varit dålig på att uppdatera, men har faktist ingen lust att sitta och skriva samma saker varje dag!

Igår fick Al äntligen nya skor, så nu kanske det kommer finnas mer intressant att skriva om! Nu när man kan börja rida på "riktigt".
I mon ska vi göra en hage åt Al med 120-150cm stolpar! Då lär väl häst jäkeln stanna kvar!xD Haha!
Ska väl försöka fixa nån "ridbana" i mon också, sen nån dag ska jag hoppa med honom! Ska bli jätte roligt=)
Aja, får uppdatera mer i mon.

Jo förresten! Idag har Al varit hos oss i två veckor och en dag, gud vad tiden går fort!=)


Ridning

Idag var jag hemma från skolan, igen.

Ja idag var jag hemma från skolan igen pga min mage. Har så himla ont i den och om den inte är bättre i mon kommer vi nog åka till en doktor.
Men iaf!

Red Al idag på kvällen. Han skötte sig bra! Igår vart det en liten bockning men ingen farlig alls=)
Aja åter till ridningen! Red igenom Al lite idag, typ första gången, men ändå!=P Red lite skänkelvikningar efter vägen, dom sitter sjukt bra nu! Lika galoppfattningarna. Tränar ganska mycket på just galoppfattningar eftersom han är ganska dålig på det, även om det inte blivit så mycket galopp så är det, det jag tränar mest på.
Känns så himla bra att ha en häst man lär "rida" och inte "bromsa"! Haha, har bara haft sånna hästar förut så, det är ganska skönt med en förändring!
Jo juste! Al har förövrigt smitit varje dag, eller smitit och smitit? Han har hoppat in till "stor" hästarnas hage, och för att komma dit så måste han hoppa över två trådar. Haha, Al tycker väldigt mycket om mat så när hans tar slut, hoppar han lätt över till nästa hage, och snor mat där!=P
Fast han har börjat lära sig nu, för varje gång han gör så får han gå in, utan varken Kompis eller mat! Haha, så idag travade han iväg när jag skulle hämta honom, men jag bara ropade på honom så kom han!xD Haha knäppa ponny! Men han är ju för söt för att bli arg på honom också!=)

Aja får se hur det blir i mon! God natt!


Fina, fina Al=)


RSS 2.0