Stugan!

Åker till stugan nu, blir nog där hela helgen och i och med det: Noll uppdatering!
Finns på mobilen om det skulle vara något=)


Skillnad?

Sitter här och väntar på Sanna, som tydligen kom nu!=P

Tänkte slänga in två bilder på Al från förra sommaren och nu! Det är verkligen stor skillnad på honom, tycker jag i alla fall;)
Nu




Lite skillnad är det väl i alla fall?;P


Ridning

Dagen började med att jag blev väckt av mamma, för att vi skulle åka med farfar som skulle operera ögat=)
Efter operationen åkte vi till Valbo och åt. Där vart det en kycklingsallad för min del;) Haha!
Sen sprang jag in på Hööks för att köpa en "Solorake"(se bild nedanför), för att jag skulle tunna ur Al´s tjocka haflinger man!;)

När vi kom hem bytte jag om och gick ut och red. Började med Al, och han skötte sig fint!
Red efter en väg lite ovanför oss eller hur man ska säga, det var i alla fall i skogen jag red;P
Körde lite dressyr eller vad man ska säga, var ganska arg på honom sen igår så själva ridningen gick väl ut på att han skulle sköta sig. Vilket han gjorde! Är väldigt stolt över honom, eftersom han har lärt sig att man inte behöver ha någon "Kompis" med sig, för att rida ut;) Haha!
Det är verkligen stor skillnad på honom nu, och när han kom! Lägger upp två bilder sen, så får nu jämföra;)
Tänkte slänga in lite före och efter bilder på Al, eftersom jag provade rycka manen på honom=)
Före


Efter

Det kanske inte syns så bra, men men=) Klippte även bort lite hovskägg då det ändå bara var i vägen=P

Efter allt jobb med Al, så var det Kompis tur att bli riden!
Det blev lite dressyr för Kompis idag, vilket han förvånansvärt tyckte var kul=) Arbetade på frammåt och gick på tygel, jätte duktig var han! Gjorde galoppombyten och skänkelvikningar hur lätt som helst. Han har haft väldigt svårt för galoppombyte, men idag satt dom som smäck!;)
Ja, jag har väl inte mycket mera att skriva än att jag är otroligt nöjd med ponnysarna idag!=) Puss på dom!<3
Bjuder på nån bild på Kompis också=)


Vackraste<3

Älskade ponny<3

Nu ska jag ta och sova! God natt=)


Ridning

Dagen började med att jag sov vääldigt länge, haha!
Aja, hade fått sms från Julia så hon skrev att hon skulle komma med halv tre bussen=)

Sen när hon kom så hämtade vi ponnysarna, och gjorde i ordning dom. Vi skulle rida på åkern så jag tog Kompis, han brukar bli så pigg när man rider på åkern så jag tog honom;)
Det gick jätte bra att rida Kompis! Han var inte alls pigg som jag trodde han skulle vara, däremot så var Al det. Det gick också jätte bra för dom, först... Sen stog Julia i "lättsits" och smackade på Al, och då såg han chansen att lägga av ett bocksprång, och det gjorde han. Inte ett litet heller, utan bockade och sparkade bakut med benen! Så Julia hade inte en chans att sitta kvar. Blev så himla arg på både honom och på mig. Jag hade väl kunna ramla av honom i stället för Julia! Nä usch, dumma häst. Men hon fortsatte rida som om ingenting hade hänt, och det var tur att hon inte gjorde illa sig, för då hade jag aldrig förlåtit mig själv.
Efter det skrittade vi lite, och då blev Al rädd för en traktor som hade varit där hela tiden. Så han stack iväg lite, men sen gick det bra.
Har även beställt lite saker från Börjes! Beställde sporrar, gramantyglar och ett hackamore=) Hackamoret ska jag ha på Rain, för hon kan verkligen inte ha bett i munnen!x)
Aja nu ska jag ner och käka något!

Så här sparkade Al bakut idag med Julia, inte roligt...


Dålig uppdatering i helgen

Nu har det varit lite dålig uppdatering, men internet funkade inte så bra i stugan=P

I onsdags red jag och Julia ut på långritt! Det var jätte kul, och det tyckte Al också;) 3 timmar var vi ute och red, och Julia var tokig som vanligt!
Efter att ha ridit en stund fick Julia nämligen för sig att hon skulle rida i damsadel. Visst det kanske inte är hur svårt som helst att sitta i damsadel, men att trava i damsadel klarar nog inte alla av! Och Kompis har inte den lättatste traven att sitta ner i heller! Men hon satt bara där som ingenting! Knäppa unge, hon kommer fan bryta benet en dag;) Haha!
Kanske lägger upp en bild på Julia´s "damsadelsridning" sen eller så, men nu ska jag ut till "ponyhestarna" och rida lite!;)

Funderar på att rida på nån åker, så då kanske det blir så här?
Hoppas inte det;)


Klockan är 05:48 och jag är vaken än!

Sitter i stugan och har haft "skräckfilmsmaraton" och nu kan jag inte sova!
Vi har kollat på "Harper´s Island" och den var väl inte lika bra när man visste allt. Men den var bra ändå;) och ja, det är en serie på 13 avsnitt, varje avsnitt är ca 45 min. Så vi har suttit här en stund;P
Nu ska vi kolla på någon annan film, så vi får se vad det blir;) Tänkte uppdatera lite senare om min och Julia´s långritt i onsdags!=)


Ridning

Lite slapp dag idag, vaknade vid elva och gick ner. Sen typ duscha och åka till gävle och ta en spruta.

När jag kom hem gick jag ut och tog in Al. Tänkte bara gå ut och gå lite med honom, så han blir van att gå själv. Jag tränsade honom och satte på mig hjälmen(man vet aldrig när man håller på med Al, rätt som det är kan man bli knockad);)
Det gick jätte bra! Han brydde sig inte alls om att han var själv, så... jag hoppade faktiskt upp på honom, BARBACKA! Haha, ibland blir jag sådär att jag mååste prova. Det gick asbra, ända till jag red förbi dom andra hästarna, då vart han rädd för en massa saker så jag nääästan åkte i backen;P Haha! Konstiga häst, först måste han ha sällskap sen får han inte ha sällskap. Aja red iväg igen så vi fick vara själva och då gick det jätte bra!=)

Efter att jag ridit på Al tog jag in Rain, och snyggade till och myste med henne=) Mamma har fått en idé om att skicka iväg henne på betäckning, den här veckan! Haha, aja vi får se hur det blir med den saken?;)
Rain har verkligen blivit hur mysig som helst, trycker ansikte mot en och ska gosa. Hon har alltid varit väldigt rädd om sitt huvud så det är roligt när det blir bättre, då det har försvunnit helt nu!

Aja i mon blir det nog långritt med Julia, och då ska jag knäppa fler roliga kort på Julia! Och kanske nått fult på mig=P Haha!

Flash Rain<3

Rain som gosar mot mitt ben! Kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar dig<3
Nu ska jag fixa med Julia´s blogg!


Ridning

Vid tre kom Julia hit och vi bestämde oss för att rida ut, barbacka!
Jag tog Kompis och Julia tog Al. Tyckte hon var galen som skulle rida Al barbacka, men det skulle hon!
Gjorde i ordning dom, och så skulle jag spruta "flugspray" på dom. Kompis brydde sig inte alls, men Al... Han vart så himla rädd att han inte visste vart han skulle ta vägen! Haha, "feghästen"!
Aja sen hoppade vi upp och Julia säger: "Guuud vilken skön rygg!" Haha, jo han är ju ganska grov så, man sitter bra på den;)
När vi hade kommit en bit, blev ponnysarna rädda för någonting, eller jaaa, Al blev rädd för nått. Haha, vart as rädd själv så!xD Men sen red vi vidare, och det gick bra=)
Sen kom vi till en backe som vi travade uppför, och Julia säger:"Det känns som en studsmatta!" Då höll jag på och garva ihjäl mig alltså! Haha!
När vi ridit en bit till kom Julia med förslaget att vi skulle sjunga, Julia sa:"Vi kan sjunga någonting!" Jag:"Nä, men jag..." Julia utbriste:"Kolla en ödla!" Hahahaha, herregud! Snacka om att byta ämne mitt i en mening;P
Sen fick jag tråkigt och började knäppa kort, dom vart ju verkligen "asbra" så, jag tänkte bjuda på några;D


Kompis, eller ja... Hans öron och man iaf!;P

Kompis!=)

Al=)

Julia och Al! Jaa.... så kan man ju också rida=P

Efter den sista bilden kom det en backe som vi galopperade uppför, hur kul som helst! Kompis var jätte lugn och fin, eller han var det först=P Men det gick bra, dom skenade inte allt för mycket!
Sen filmade jag också, då Julia var ännu tokigare! bjuder även på de=P



Haha, jaa så kan man ju också göra!

Avslutar med en bild på Julia och Al, Haha säger jag bara!

Nu ska jag ner och käka något, hejs!


Har tråkigt...

Jahapp, nu sitter man här och trökar. Försökte fixa med en ny header åt Denise i PhotoShop, men den hakade sig och nu lär jag börja om... askul! Nej...
Julia ska väl komma idag också, tror jag? Har inte hört nått än men jag satsar på att hon vaknar vid ett;) Nån som sätter i mot?;)
Vet inte vad vi ska göra än, men det blir väl en "lugn" tur med ponnysarna? Haha, man kan ju alltid hoppas!
Tänkte bjuda på lite gulliga bilder på.... två små "nordisföl"!=) Nu är det den gammla signaturen på dom, då det var någon vecka sen jag fotade bilderna=)


Mamma Tindra och dottern Vilda=)

=)

Här är lilla Tundra, tror det stavas så=P

Tundra´s mamma, Unica=)

Vilda=)

Den här bilden får avsluta, nu ska jag skicka till Julia och fråga vart hon är =P


Haha, rolig och jobbig dag!

Igår kom ju släkten och firade mig, och då kom även Amanda och Sanna, så Sanna stannade kvar och sov här=)

Vi vaknade typ vid 12 så vi gick ner och åt "frukost" då. Sen fick vi för oss att vi skulle ut och köra Pettris! Haha, det gick skit bra. Hon var pigg och glad! Kanske lite för glad, då hon försökte bocka med rockarden;) Haha, tok hästen!
Efter det åkte vi till våran stuga som ligger vid Hosjön, utanför Storvik om man säger så. Vi klippte gräset och rensade lite, ska vara där hela veckan hade jag tänkt, för i helgen ska jag ha "skräckfilmsmaraton" där;) Det kommer typ vara min fest för att jag har fyllt år=)
Haha juste! Hittade en groda när vi skulle åka hem, och då läära jag ju knäppa kort!=P


Har även fixat en ny signatur, vad tycks?=)

Nä nu ska man väl sova, så man orkar upp i mon;)
 


Sorry!

Sorry för att jag inte lagt upp bilderna på det jag köpte i Ullared, men var jätte trött igår och idag har vi haft gäster. Så dom kommer nu ist=)


Två stycken lädergrimmor. Den svarta är till Pettris och den bruna till Spirit=)
Svarta: 49:-
Bruna: ca 140:-


Benlinor: ca 30:-/paret


Elastiska lindor: ca 50:-


Kommer inte ihåg vad dom här kostade nu, men dom var mycket billigare där iaf.


Kommer inte ihåg vad den här kostade...


"Kammar":
6:-/st


Schabrak: 99:-
(Egentligen så var det mamma som köpte det, men funderar på att sno det)=P


Schabrak: 99:-
(Köpte det egentligen till Al, men det var så gulligt så Kompis ska få det) ;)



Schabrak: 99:-
(Det här är iaf till Al)


Regntäcke: ca 349:-
(Åt Al)


Flugluvor:
49:-/st
(Al ska få den med glasögon och Kompis den med flugan) ;)

Köpte även andra saker, men det här var väl dom "intressanta" sakerna =P
Nu ska jag gå och sova! God natt=)


Regn, bra början på sommarlovet?

Ja nu märks det att det är sommarlov, regn. Så är det alltid! Aja, bara att hoppas på bättre väder i mon;)

Idag har Julia varit här och ridit. Vi red ut, hon på Al och jag på Kompis=) Var ganska skönt fast det regna, hade ju så trevligt sällskap och då är det ju roligare;)
Nu sitter jag här och har inte så mycket att göra, ska snart till sandviken och handla lite eftersom jag fyllde år i måndags och släkten kommer i mon och ska fira mig! Kul kul=)
Bjuder på en bild på Kompis från igår, tänkte göra ett inlägg senare ikväll med bilder på vad jag köpte i Ullared, om nån vill veta?!=)


Finaste ponnyn i världen<3


Längesen nu

Ja nu var det ett tag sen jag skrev här på bloggen! Men det har varit ganska mycket nu den senaste tiden, så nu när det är sommarlov blir det nog bättre;)

Skriver lite kort om vad som hänt sen sist=)
I torsdags var jag med klassen, eller ja.. Alla niorna på skolan till skansen och görnalund. Det var super roligt!=) Så dagen efter var vi ledig, så då packade jag, mamma och syrran bilen och åkte till Göteborg! Skulle kolla på Green Day men när vi ändå var där nere åkte vi till Ullared;) Handlade inte mycke alls, nej då. Haha eller ja... kanske då!
Åkte hem på söndagen så jag tog ledigt i måndags. Fyllde ju även år i måndags, så då åkte jag och klippte mig och blonderade;) Efter det åkte vi till valbo och köpte ett nytt objektiv åt mig! Ett Tamron 18-200 och vad kan man säga? Jag älskar det!=D
Hände inte så mycket mer under den dagen.
I tisdags städade vi skåpen, och åt "avslutningslunch", och lärarna gjorde lite uppträdanden och så=) och igår var den bästaste dagen i mitt liv! Var till Furuvik och kollade på Eric Saade, och gud så bra han var! Knäppte nästan 100 bilder på honom;P Men det är lugnt, jag lägger inte in alla här;) Köpte hans skiva också men har inte vågat öppna den än!=P
Tänkte lägga in nån bild från igår, på Eric alltså;) Sen nån dag, förhoppningsvis i mon så lägger jag ut på vad jag köpte i Ullared=)
(Bilderna är inte sådär jätte bra, men jag hoppas dom duger!)



Kan ju säga att det var inte sista gången jag åkte och kollade på honom, och det här är nog inte sista bilden ni får se heller!;)
Men nu ska jag sova, blir nog mer uppdatering i mon=)


RSS 2.0