Försöker blogga igen då

Sitter och kollar på film med familjen och Amanda. Är super trött! Haha.

Dagen har varit jätte bra, och det blev många bilder på föl. Har dock inte fixat dem än, men förhoppningsvis i morgon. Om jag hinner. Ska nämligen in till Valbo med syrran, Carro och lilla Theo. Inget speciellt jag ska ha eller så, utan mest för att umgås lite med Carro och syrran. Det ska bli jätte kul!

När jag kommer hem Blir det stallet. Har inte ridit på ett par dagar nu, eftersom jag har haft så fruktansvärt ont i armarna.

Måste också säga att jag verkligen längtar till blogg.se appen kommer, för det är verkligen drygt att göra blogginlägg nu. Fast det funkar ju bättre än med min förra telefon. Haha!

Nä nu blir det sängen för min del. Ha det bra!

Försöker blogga

Sitter i bilen och försöker blogga, vilket inte går så jätte bra. Riktigt krångligt är det! Men jag kommer förhoppningsvis på det förr eller senare.

Är ju på väg ner med ett fullblodssto på betäckning så om jag kommer på hur man laddar upp bilder, så får ni det från stuteriet senare.

Ha det bra!


Äntligen!

Nu kommer svaret på frågan igår, varför mitt bloggande kommer bli bättre. Jag har nämligen inskaffat mig en iPhone ! Så nu blir det nog mycket bättre uppdatering =D

Dagen började med att jag tog sovmorgon, eftersom jag var ledig idag. Sen duschade jag och fixade mig, sen åkte vi och hämtade syrran och vidare mot Valbo. Var nog inne på Telia i en timme. Tog väldigt lång tid, men det var det värt! Köpte lite tillbehör också, men mest nöjd är jag nod med telefonen och mitt fina skal. Tänkte visa bild, dock så blir det bild från internet då jag inte hunnit ta någon egen.

Efter det åkte vi hem och jag och syrran fixade stallet. Helt otroligt att hon följde med, eftersom hon är måttligt intresserad av hästar, i stort sett inte alls... Men hon sa faktiskt att det var kul så det är ju ett plus.

I morgon ska mamma och jag följa med mammas kompis till Rävdansens stuteri, för hon ska lämna sitt fullblodssto på betäckning. Vilket vi också funderar på att göra med Twister. Dock så är mamma mera intresserad av att lämna iväg Rain, men vem vet, det kanske blir två fölisar nästa år då? Haha, ja man vet aldrig.

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp ganska tidigt i morgon så, godnatt!

iPhone 4 skal från Gear4, 199:- i butik.

Bild lånad från Elgiganten


Torsdag

Uppdateringen har varit sämst nu de senaste dagarna, men det blir det ändring på snart!

Dagen har väl varit okej. Hade nationella i eng, och sen så har jag jobbat med rester. Gjorde även ett gammalt prov, och jag hoppas verkligen att jag klarade det. Aja, får hoppas det.

Red Al och Kompis när jag kom hem. Ridturen på Al var väl inte så lyckad, eftersom jag åkte av. Haha, men när man inte har gjort det på 1,5 år så var det väl på tiden. Dock så var det mitt fel, då jag inte var riktigt uppmärksam, utan satt och åkte lite bara. Och eftersom jag red på en åker så var det ju inte speciellt passande. Det som hände var att jag satt och red lite i trav, rider lätt och precis när jag "ställer" mig upp, stannar han och gör något konstigt hopp med frambenen. Jag hamnar på hans hals, och sedan drar han ner huvudet och sticker iväg åt ett annat håll. Inte så lätt att sitta kvar då! Haha. Dock så trampade han sönder de nya tyglarna jag köpte för någon vecka sen. Men som tur var så gick inte spännet sönder, utan det är bara att göra ett nytt hål i lädret.

Efter det så red jag ut på Kompis, och han var super mega pigg! Haha, men det gick bra. Satt ju kvar då i alla fall.
Sen har det väl inte hänt så mycket. Gick ut på Facebook och såg att min granne har fått barn, en liten flicka! Så stort grattis till dem!

Nu ska jag sova, tur att man är ledig i morgon. Jo juste! I morgon börjar nog min "bra" uppdatering, i värsta fall om en vecka eller så. Vi får se! Nyfikna? Haha, mer om det i morgon. Godnatt!

Fick bli en bild på min buse! <3


Dålig uppdatering, jag vet!

Förlåt, förlåt och förlåt för det urusla uppdateringen men sanningen är att jag inte har gjort speciellt mycket idag.

Red lite lugnt på Kompis eftersom han gick ett ganska hårt dressyrpass igår. Avslutade med lite trav på åkern, och det var allt.

Efter det åkte vi och köpte vitlökspulver åt Al, för hans hosta. Har hört att det ska bli bättre utav det så vi får väl se.

Sen har jag inte gjort mycket mer, fixade allt i stallet och tog in hästarna. Blev ingen ridning på Al då jag var alldeles för trött. Men i morgon ska jag rida ut! Så han får se lite annan miljö än bara ridhagen, och lite utav skogen. Nä, i morgon ska det ridas ut!

Bjuder på lite bilder i alla fall, för att förhoppningsvis bli förlåten för den dåliga uppdateringen?






Mina älsklingar ♥


Tisdag

Jaha, då var tisdagen här då och skola i morgon igen. Lite trist, men det blir nog ingen jobbig skoldag. På förmiddagen är det vanliga lektioner, och vid tolv eller något så åker vi och rider på islandshästar. Kanske inte favorithästarna men det är ju kul med lite variation! Jag kan ju också säga det att jag endast ridit islänning någon enstaka gång. Ridit en kompis islänning ett par gånger, men han reds ju i och för sig som vanligt och inte bara tölt osv. Så det räknas kanske inte? Sen har jag ridit långtur på islänning en gång. Ja, det var väl det? Haha.

Idag blir det väl att städa och plugga lite. Ska göra prov på torsdag, så det behövs! Ganska skön vecka ändå, halv dag i morgon vanlig dag på torsdag och sen är jag ledig på fredag. Var på praktik då alla andra var lediga, så nu är jag ledig medans de andra är på praktik. Härligt!

Nu ska jag ut och rida, så jag får det gjort. Ha det bra!


Gårdagens ridning på Kompis

Red ut på Kompis igår och det gick bra!

Red inte så himla långt, skrittade mest men på hemvägen tog vi lite trav och galopp på åkern. Kan ju säga att det gick as fort, och att sakta ner var det inge tal om! Haha, aja nu blir det att börja träna honom igen. Så han blir samma muskelknutte som han var förut.

Ska försöka rida lite idag också, vet dock inte var men det löser sig.

Min fina ♥


Ridning Al

Red Al först idag, och man kan väl säga att det gick lite både och...

Red bara igenom honom lite eftersom jag funderade på att åka till ridbanan i morgon, men vi får se hur det blir med det...

Al skötte sig jätte bra, och var pigg och glad! Traven gick fin fint, och galoppen sådär. Fick mig en rejäl åktur första gången, då han bockade och for. Men sen gick fattningarna riktigt bra. Dock så började ett annat problem, nämligen hans hostningar. Våran hovslagare (föredetta veterinär) tror att det "bara" är dammallergi, men så som han hostade idag blir jag osäker. När han började hosta sådär mycket, beslöt jag mig för att hoppa av och gå med honom. Då hostade han inte, men jag ville inte chansa.

Är han bättre i morgon så blir det kanske ridbanan, men som det ser ut nu så verkar det inte som det... Aja, det återstår att se. Veterinären ska komma hem och titta på honom i vilket fall, så det är ju bra. Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt, för då vet jag inte vad jag gör! Nä usch, nu bjuder jag på fina bilder på min fina ponny istället!



Min fina ♥


Söndag

Idag fyller min mormor år, och hon ska få en jätte fin (tycker jag) present av mig! Ska ta en bild på den sen när den är klar, så får ni se.

Innan vi åker och firar henne så ska jag rida. Vet inte vad jag ska hitta på idag, men imorgon blir det i alla fall hoppning på ridbanan! Så förhoppningsvis så kan syrran följa med och vara fotograf. Ska fråga i alla fall =)

Har inte så mycket att säga nu, så jag laddar upp några bilder istället!



Det här inlägget skulle ha kommit upp i förmiddags men då försvann mitt internet, så det fick komma upp nu istället =)


Gårdagens ridning på Al

Red ut på Al och han var väldigt konstig.

Pappa följde med på cykel eftersom jag inte vågar rida ut ensam med tanke på björnen. Red en bit upp i skogen, och Al var väldigt "fjollig". Han gnägga och steppa, ja han var allmänt "hingstig".

Väl uppe i skogen så fattade jag galopp, och han bockar till och galopperar sedan på stället. Jag bryter av och fattar ny, eller försöker. Han backar och stegrar, sedan flyger han fram i galopp. Han galopperade på jätte fint! Inte ett enda bus han gjorde, trots att han var så himla pigg.

När jag väl sagtade av, gnäggade han högt och blev hel konstig igen. Hela vägen hem höll han på och gnägga, och det var inte han vanliga "ljusa" gnäggningar utan väldigt "mörka". Pappa och jag funderade ganska mycket, och jag sa att jag tyckte att han betedde sig som hingst så säger pappa: "Ja, Geschan brunstar ju väldigt nu, så det kanske är det?" och självklart är det, det! Han gick (som jag fattat det) som hingst ganska länge och det är nog därför han beter sig så. Och även därför han har lite "hingstigt" utseende. Förra våren höll han också på så, och nu vet vi kanske anledningen. Dessutom så är ju Al väldigt sällskapssjuk och brukar gå och smågnägga, så det har nog lite med saken att göra också. Så nu blir det att försöka träna bort det där, vilket inte kommer bli lätt... Men så är det!

Du är ändå bäst, och det vet du ! ♥


Gårdagens ridning på Kompis

Red Kompis på åkern igår, vilket han tyckte var super skoj! Syrran var med och fotade så det kommer bilder också.

Red väl inte så speciellt hårt, utan "lekte" mest med honom. Det är väldigt sällan jag gör det så jag tyckte det var på tiden. Kompis är ju 20 år nu och pigg som en unghäst, så jag tyckte han skulle få ha lite roligt som omväxling.

Bilderna blev väldigt bra faktiskt, och han bjöd verkligen på sig själv. Vilket jag också kommer att göra... haha! Aja, ni får njuta av några bilder nu. Ha det bra!

"Jippie" sa Kompis! =)

Haha, bushäst ♥

Helt klart en favoritbild!

Nu får det räcka med bilder, lägger upp fler senare.


Lördag

Lördag idag då, och vad händer idag?

Jo, vi ska ha påskmiddag för våra "äldre" som vi säger (mormor, farmor och farfar), och sen vet jag inte. Ska försöka rida på Kompis och Al om jag hinner, annars så händer det väl inte så mycket. Påsklovet börjar närma sitt slut också, eller ja... Jag är ju ledig måndag och tisdag också, och sen även på fredag. Så det är ju ett par dagar kvar.

På måndag blir det nog ridbanan för min del, om det inte är något speciellt där vill säga. Vet dock inte vilken tid jag ska dit. Aja, det löser sig! Nu ska jag fixa bilder från gårdagens ridning på Kompis (det inlägget får ni också senare), sen hjälpa mamma lite. Ha det bra!


Fredag

Vad händer idag då? För min del blir det stallet, och rida lite. Sen får man väl se om man hinner något mer.

Måste kolla när jag ska till ridbanan och hoppa också. Är sjukt sugen på det i alla fall!

Har inte så mycket mer att skriva just nu, så jag bjuder på lite bilder istället.




"Hemlisen" var...


en ny bil! Mamma har velat ha en sån här bil i säkert 10 år?! Och nu har hon äntligen fått en! Volvo XC70 =)


Torsdag

Ja då var det torsdag då, och vad händer idag då?

Först ska jag väl fixa lite här hemma, sen ska vi in till sandviken och fixa... Säger inte mer än så ;) Sen ska jag in till valbo/gävle och handla lite. Easy White bland annat. Har inte haft det på jätte länge, och jag saknar det verkligen! Haha.

Efter det blir det väl hem och rida. Sitter och funderar på när man ska ta och åka upp till ridbanan, men det får bli i helgen om det inte är lektioner där vill säga. Aja, nu ska jag fixa lite. Ha det bra!

Mitt allt! ♥


Jag och NH

Tänkte skriva lite om mig och NH. Om hur stor del det hör till mig och min ridning.

NH har inte funnits så länge hos mig, jag vet knappt vad det står för. Skämt åsido, men jag är inte så fruktansvärt insatt i det egentligen. Men anledningen till att jag började med det var att Al kom hit.

Al var en bufflig, och otroligt stark haflinger när han kom och jag kände att jag inte klarade av honom. Jag tränade mycket på att han skulle följa efter mig, och att han skulle flytta sig för minsta lilla "putt" som jag gjorde på honom.

Att ha en häst som inte respekterar människor, och bara "går på" kan vara väldigt farligt. Vilket Al var. Ja, jag kan säga farlig och nästan dum, eftersom han gjorde det med flit. Men dum kan man inte säga om en häst heller, eftersom det är vi människor som gör så att hästarna blir som de blir. Al har ett ganska hemskt förflutna och jag tycker verkligen synd om honom, eftersom jag har fått reda på vad han har gått i genom.

NH är bra att ta till för att få en bra relation mellan häst och ryttare. Du får jobba med hästen från marken, och på så sätt bygger ni upp en relation. Hästen börjar sagta men säkert att lita på dig, och du kanske på hästen?

Som jag tidigare har skrivit så hade Al i stort sett tröttnat på allt när han kom hit. Främst ridningen. Att gå ut i hagen och hämta Al var inte det lättaste, och det kunde även bli väldigt farligt. Al ville helst inte komma in, och då sprang han undan. När man "jagat" honom en stund, brukade han stanna och vänta på att man kom. För att sedan sparka åt en, och sticka iväg. Man kanske kan tro att han bara lekte när man läser det här, men det var det verkligen inte. För att få in honom var jag tvungen att ta Kompis först, och då brukade det gå. Nu när man hämtar Al i hagen, kommer han glatt och har inga problem alls med att det är ridning på gång.

Nu undrar ni säkert. NH, ja men hur gör man då? Det jag tränade på var känslighet. Att få Al så känslig som möjligt, och slippa stå och "buffa", slita och dra och bara kunna leda honom normalt! Jag tränade honom att han ska flytta sig när jag smackar, och stanna när jag säger "prr".

Från att knappt kunna gå in i boxen utan att få en häst över sig, till att kunna ha boxdörren öppen utan att hästen ens kollar ut. Det där var väl lite om min relation till NH, alltså inte så stor men väldigt viktig. Tänkte även försöka lägga ut lite tips framöver om hur du kan träna din häst för att få fram den här känsligheten. För mig så har inte den här träningen bara hjälpt mig på marken, utan också i själva ridningen! Al har blivit enormt känslig även där, vilket är ett stort plus. Att rida med sporrar behövs liksom inte längre, och det är otroligt skönt.

Lägger ut två mobilbilder på Al som är tagen för någon vecka sen. Ha det bra!


Ridning Rain !

Känner att det har varit en riktig "hästdag" idag! Ridit tre och tränat med en. Men oj så kul det är!

Har inte ridit Rain på två år lite dygt, så nu tyckte jag att det var dax att "damma" av även henne.

Började faktiskt med att klippa av hennes långa man, eftersom den var så himla "risig". Hon blev super söt i kort man, såg ut som en ponny! Men det kan ju vara på grund av att hon inte är högre än 160cm? Om hon ens är det? Aja, tog ut henne i alla fall och ledde henne lite först. Hängde och höll på och till slut hoppade jag upp. Red inte så mycket, mest bara för att känna hur hon reagera och hon brydde sig knappt. Det var som om hon alltid hade blivit riden.

Planen med Rain är att hon ska bli westernhäst, eller en snäll häst åt mamma i alla fall. Men eftersom hon är så himla känslig så skulle hon passa perfekt till western. Dock så är jag osäker om man får rida med hackamore i westernridning? Eftersom Rain måste ha det, så skulle det bli ett problem om man inte fick.

Försökte få någon bra bild på henne också, men lyckades inte så bra. Bjuder i alla fall på två, så kanske ni kan skymta manen lite? Aja, nu ska jag fixa lite sen sova. Jo juste! I morgon kommer jag avslöja vad det var mamma hade velat göra länge. Ha det bra!


Sötis ! ♥


Träning med Spirit

Tränade lite med Spirit också, och det behövdes verkligen!

Eftersom Spirit ska iväg på inridning så måste vi ju kunna lasta honom, vilket vi har stora problem med. Så därför bestämde jag mig för att träna lite idag! Mest på att han inte ska tycka att precis allt är farligt. Vilket han tycker nu.

Tränade också på att han ska kunna gå i lite trånga utrymmen eller vad man ska säga, och det skötte han väldigt bra! Det svåraste var nog att få honom att stå på en träskiva. Den tyckte han var jätte farlig, men till slut så stog han med framhovarna på den! Så i morgon ska vi försöka få på alla hovarna. Eller, det beror på hur många andra framsteg han gör. Haha.

Bjuder på en bild på honom, eftersom han är så otroligt vacker!

Vackraste ♥


Ridning Al

Efter att ha ridit Kompis så var det Al´s tur!

Red i ridhagen idag, och det gick väl hyffsat. Fick bli dressyr även idag, då han verkligen behöver det. Red först lite skänkelvikningar i skritt, sen så red jag på volter i traven. Han arbetade på super fint! Gjorde galoppskänkel och han kommer fram i en underbart härlig galopp (vänster varv). Bryter av så att han inte skulle halka eftersom det var lite lerigt på ett ställe, ska fatta ny och då går det inte. Han gjorde någon konstig vändning och studsar. Det visar sig att pappa var ute och åkte med fyrhjulingen och den är ju så "farlig"! När han till slut har åkt så är Al super pigg och ver inte vad han ska göra. Jag sätter galoppskänkel och Al bockar rakt upp i luften. Jag försöker igen, och nu hoppar han nästan lika hopp fast fram i galopp. Gör nya fattningar och dem sitter. Byter håll och där funkade det också.

Al är otroligt känslig nu, och det krävs inte mycket för att få honom att "explodera". Många skulle nog se det som något negativt, men jag ser det på ett posetivt vis. För drygt ett år sen, var Al trött på allt. Han ville inte bli riden och absolut inte ha något att göra med mig. Eftersom det var jag som var så trökig och bara skulle rida på honom hela tiden. Nu tycker han att allt är roligt, ja precis allt! Till och med dressyr!

Har några fler inlägg på lager som kommer alldeles strax!

Så fin bild, på en så FIN häst ! ♥


Ridning Kompis

Idag var det ridning på Kompis som gällde, vilket han blev otroligt glad över.

Har inte ridit honom på ett litet tag nu, eftersom det har varit så mycket i skolan och prioriterat att Al var viktigast. Det kan låta fel, men så är det.

Tillbaka till ridningen! Red ut en sväng på honom. Inte långt alls, men vi skulle bara skritta och ta det lugnt och då behöver man ju inte rida speciellt långt. Med tanke på att jag håller på och sätter "igång" honom igen. Red efter vägen eftersom jag inte vill rida i skogen ensam, med tanke på björnen. Vill liksom ha någon att prata med så den kan springa iväg när den hör oss.

Men åter till ridturen. Det var ovanligt mycket bilar som åkte, så jag bestämde mig för att rida på åkern (Våran åker) istället för på vägen. Då tände Kompis till och gjorde ett glatt skutt ut på åkern och började trava. Jag försöker såklart att få honom att skritta men då blir han ännu piggare. Så det blev en "trippig" färd hem, men ingen skada skedd så då är det ju lugnt. Haha!

Efter ridturen bestämde jag mig för att klippa hans man, vilket jag tycker blev kanon! Eller vad tycker ni?


Fina ponny! ♥


Onsdag

Idag har det inte hänt mycket. Fixat lite i stallet och fixat Pettris hage, eftersom den var ganska trasig.

Nu ska vi åka och hämta kalvar, och efter det blir det rida för min del! Ska försöka fota lite också, på hästarna. Bjuder på lite bilder från gårdagens ridning.



Världens vackraste ! 


Bilder från marsvinsutställningen del 2



Man måste ju tvätta sig så man är fin när man ska till dommaren!

Picasso "fjäskar" för dommaren ;)

Nyfikna Picasso ;)

Fenrik kan också "fjäska" för dommaren! =P

Nu får det räcka med bilder, dax att göra lite nytta! Ha det bra.


Ridning på Al: Konstigt?

Nya skor = RIDA ! Haha, som jag har längtat.

Red lite dressyr på Al nu på kvällen eftersom det har varit så mycket annat tidigare idag. Gick jätte bra, till en början.

Bestämde mig för att rida honom på våran åker som ligger vid vårat hus, och det tyckte han nog var jätte kul. Han gick verkligen super fint! Syrran var med och fotade så det kommer bilder också. Allt gick jätte bra (som sagt) och jag red honom i en fin form i skritt och trav. Han gick även fint på tygel i galoppen, vilket han inte brukar orka göra. Sen när jag byter varv och ska galoppera åt det hållet, fattar han galopp men bryter av ganska snabbt. Jag gör mig klar för att fatta ny, men då går det inte. Han gick åt sidan, hoppade upp och ner, backade, ja nästan allt förutom att fatta galopp! Det här var i vänster varv och jag försökte verkligen få honom att fatta, men icke. Det var helt omöjligt!

Bytte sedan varv för att testa där, och då gick det på en gång. Bytte varv igen men då gick det inte. Red iväg från åkern och testade på vägen istället, och då gick det jätte bra! Konstigt? Ja verkligen.

Anledningen till detta skulle jag tro var alla myggor som vaknat till liv. Det var verkligen hundratals myggor vid åkern, och antagligen så satt det någon på vänster sida som gjorde att han inte vela fatta den galoppen. För ont hade han ju uppenbarligen inte.




Kolla steget ! Underbara ponny ♥

Nu ska jag sova, får väl se vad som händer i morgon. Godnatt!


Bilder från marsvinsutställningen !


(Sanna och Picasso)
Sanna blev jätte kär i Picasso, och det var inte många minuter han var i min famn under lördagen ;)

Fina Picasso!

Fenrik ! ♥

Sötis

Lägger in fler bilder senare, nu ska jag gå ut i stallet igen!


Haha!

Hur lyckas dom?

Samma öra och allting. Mina "Bill" och "Bull" ♥


Gårdagen

Tänkte skriva några rader om vad jag gjorde igår. Kanske inte det intressantaste men det är ju något i alla fall!

Dagen började väl med att fixa hästarna, och jag hade även kameran med mig ut så det blev några bilder också! Dock så tar det väldigt lång tid att ladda in dem nu, så ni får dem lite senare.

Fotade en hel del, och efter det hjälpte jag pappa med att rulla ut balar ur en lada. Sen mockade vi ut ur stallet, och det var jätte jobbigt! Vi har ju halmbädd åt våra hästar, och nu har vi ju köpt en Avant nu istället för Kingcaten vi hade förut, och det var lite svårare att få ut allt med Avanten. Men efter några försök så fixade mamma och pappa det! Dock så blev det en hel del kvar, och då fick vi (jag) ta det. Men jag klagar inte, eftersom jag fick en liten slant för allt jag hjälp till med. Så då fick man lite mer pengar i "samlarburken", yes!

Ja det var väl det jag gjorde igår? Ska göra några inlägg senare med bilder. Ha det bra!

(Bild från när jag hade spån åt Al)


Marsvinsutställningen

Ja, jag var ju på utställning med mina marsvin i lördags så nu tänkte jag berätta lite.

Började med att gå upp 05:20, för jag kunde verkligen inte sova! Gick ner och duschade och sen upp och försökte sova igen. Men samma resultat som tidigare. Gick upp 06.00, för det var då jag skulle gå upp egentligen.

Insläppet var mellan 07.30-08.00 och marsvinen gick såklart genom besiktningen. Nu var det bara att vänta till utställningen skulle dra igång (13.00). Vet att det kanske var onödigt att åka dit så tidigt, men vill man ha en bra plats så får man offra sig! Dessutom så hjälpte vi till med att flytta stolar och sådant, så tiden gick hyffsat snabbt.

När utställningen väl drog igång och min "klass" skulle börja, så tog dem en paus?! Bara för att de hade egna marsvin med sig som dem skulle ställa. (Med "dem" menar jag dommaren och sekreteraren)

Efter ca 40 min väntan så drog dem igång igen, och först ut var Picasso! Han fick bra kritik och var väldigt nyfiken. Dock så önskades mer "massa" på honom, alltså att han skulle vara lite grövre. Fast det hade jag förväntat mig få nedrag på, så det gjorde inte så mycket. 89p lyckades han skrapa ihop i alla fall och jag var riktigt nöjd! Dock ingen placering, men det var ju första utställningen.

Det var bara två i mellan Picasso och Fenrik så jag fick springa och hämta honom direkt efter Picasso. Fenrik skötte sig utmärkt, och även han behövde lite mera "massa". Som tur var så var Amanda med och frågade hur jag skulle få upp dem i vikt, men dommaren trodde att det skulle komma av sig själv. De är inne i den åldern nu, så det skulle komma. Men jag fick tipset att ge dem kligröt, så det ska jag göra! För övrigt så tyckte hon att Fenrik var fin, och hon sa att han kunde bli riktigt trevlig om han fick lite mer massa! Fenrik fick ihop 90p, och även han blev utan placering. Är väldigt nöjd med utställningen i alla fall, och nu taggar vi om till nästa. Vilket förmodligen blir KM i sommar.

Blev såklart en hel del bilder fotade också, så jag tänkte bjuda på några lite senare för nu måste jag ut till pollarna!

Typ dagen efter att de kommit hem! Picasso (långhåriga) 6veckor och Fenrik (den med bruna streck under ögat) 11 veckor!


Måndag

Idag är det måndag, och man är ledig drygt en vecka till! Härligt!

Vad händer idag då? Bra fråga. Ska fixa i stallet och eventuellt rida lite på Rain, annars vet jag inte. I morgon får ponnyerna nya skor också, härligt!

Tänkte skriva ett inlägg om marsvinsutställningen och ett om gårdagen, men det får bli lite senare. Nu ska jag ut och fixa lite! Ha det bra.

Måste fixa bilderna jag har fotat. Det är väl dryg 700 bilder på mitt minneskort just nu! Haha.


Fredag

Har inte hunnit blogga nå idag eftersom jag varit på praktik och sen fixat med marsvinen.

Var på praktik hos Johan med hundspannet ida, och det var lika roligt igen! Och jag tror faktiskt att han också tyckte det. Vill åka dit varje fredag!

Efter det var det lite strul, men det löste sig till slut. Så nu är marsvinen fixade, återstår bara badningen nu för i morgon är det utställning! Satsar inte på att vinna eller så, utan mest för att träna och ha kul! För jag ver att mina marsvin är de finaste som finns ♥

Nu ska jag fixa klart, sen sova så jag orkar upp i morgon. Ha det bra!


Påsklov!

Idag börjar mitt påsklov, härligt! Börjar den 27:e igen, så nästan två veckors lov!

Vad händer idag då? Rida i det härliga vädret såklart! Det är så himla skönt ute nu, och eftersom det är lov så ska jag försöka rida så mycket som möjligt, alltså flera hästar än bara Al och Kompis! Eller ja, Kompis har ju tappat en sko så han måste skos först, men jag ska försöka köra Pettris och rida lite på Rain. Sen får vi se vad det blir mer. Hoppas verkligen att någon kan vara med och fota också.

Nä nu ska jag gå ut och fixa lite. Ha det bra!

Lassie ♥


Måndagens hoppträning med Al

Har varit så mycket prov och sånt i skolan så jag har inte hunnit skriva om hoppträningen. Sen som jag skrev i förra inlägget så har jag inte haft någon lust att blogga.

Ja vart ska man börja? Fixade i ordning Al för hoppträning och skulle lasta. Går in i finkan och han följer nästan med in helt, sen slänger han sig bakåt och det var omöjligt att få in honom. Vi höll på i minst 35min, och sen slet han sig och sprang in i stallet. Jag var väldigt trött och irriterad, medans mamma var riktigt förbannad. Så hon gick upp i stallet, tog Al och bara gick ut till transporten. Och vet ni vad Al gör då? Jo han går raka vägen in i transporten! Inga problem alls var det. Ibland förstår jag mig inte på honom, det är precis som att han vill att vi ska bli förbannad och sen ska han vara världens snällaste och bara lyda? Ja, han är nog smartare än man tror...

Hoppträningen gick hyffsat tycker jag. Var väldigt trött, då jag inte var riktigt frisk från förkylning och att Al skulle "jävlas" med lastningen gjorde ju inte saken bättre. Men det gick ganska bra, och jag satt ju kvar hela lektionen så. Hoppade ganska högt faktiskt. Typ 80cm. Vet att det inte är speciellt högt, men jag rider med vuxna och för de är det högt! Haha. Blev inga bilder eller någonting, vilket var synd...

Nu är det ju lov och då är det ingen hoppning på måndag, och måndagen efter det är det röddag så då blir det heller ingen träning. Men jag ska försöka få mamma att åka upp till ridbanan så jag kan hoppa lite, och även försöka få med mig en fotograf. Vill verkligen ha bilder och filmer, eftersom det inte brukar bli så mycket filmer/bilder på mig, men det är väl för att jag oftast håller i kameran? Haha, aja ska försöka fixa det i alla fall!

Ha det bra!


Blogga? Varför då?

Ja den frågan ställer jag ofta! Varför blogga när det ändå inte är någon som kollar?

Tycker det är väldigt tråkigt att blogga eftersom det inte är någon som är speciellt intresserad av att läsa ändå. Skriver jag en fråga till ER läsare, ja då svarar ni inte. Jag menar, hur svårt kan det vara? Sen så satt jag dit "gillaknappen" åt er så ni kunde "gilla" istället. Men gör ni det? Nej. Två stycken har "gillat" och det blev jag jätte glad för! Men varför inga fler?

Nä nu gör jag ett försök till, och händer det inget så slutar jag. Bloggen kommer nog finnas kvar, men inte uppdateras. NI bestämmer!

till er!


Hissar och Dissar: Våren

Att snön nästan har försvunnit!
Nu är det inte mycket snö kvar, och hur underbart är inte det?

Att värmen börjar komma!
Man kan rida utan en massa tjocka kläder. En tröja duger bra!

Att vägarna är hyffsat mjuka, och att man kan rida nästan överallt!
Nu kan man rida på åkrar (de man får lov att rida på) och snart kan man nog rida i skogen också. Hur härligt är inte det?!





Trots att det är underbart med våren, och att snön försvinner så finns det ju också nackdelar med det.

Att det blir kladdigt och lerigt i hagarna.
en stor nackdel med att snön smälter, det blir blött. Hästarna älskar det och lägger sig gärna en gång extra och rullar sig, mest för att reta matte.

Måste nog "dissa" hårfällningen.
Man borstar och borstar, och ändå så försvinner inte vinterpälsen. Dock så ser jag det lite som en "hiss" också, eftersom hästarna orkar mer.

Att björnen har vaknat!
Förlåt björnen, men vi vill inte ha dig PÅ våra gårdar. Du får gärna vara i skogen, men inte så nära.


Fullt upp !

Har verkligen haft fullt upp hela helgen, så där av den dåliga uppdateringen. Dessutom så har jag inte haft så mycket att blogga om, eftersom det inte blev så mycket "rida" för mig.

I fredags var jag ju till praktikplatsen, och gud så roligt det var. Hade gärna haft praktik där varje fredag. När jag kom hem hände det väl inte så mycket? Jo jag städade åt marsvinen!

Igår åkte vi till Sandviken på förmiddagen och gjorde något som mamma har velat länge! Tänker inte säga vad, det får ni se senare. Efter det gick jag på stan med syrran, eftersom det var vårmarknad. Vi käkade och hade jätte trevligt. Stannade kvar i Sandviken och väntade på mamma och pappa, eftersom vi skulle på bio. Gick ut och åt, kollade på bion "Hur många lingon finns det i världen" och den var jätte bra. Hela dagen var jätte bra! Jo juste, åkte även in till Hööks en snabbis för att köpa ett nytt bett.

Idag har jag inte gjort så himla mycket. Fixat i stallet, hjälpt mamma och pappa flytta kalvar, och ridit. Köpte ju ett nytt bett igår, ett pelham och jag tyckte Al funkade riktigt bra på det! Vela ha något som var lite starkare, eftersom han är så himla stark. Han gick jätte lugnt och fint faktiskt! Och jag längtar verkligen till hoppträningen i morgon.

Nu ska jag fixa marsvinen lite. Ha det bra!


Städat lite

Mådde inte så bra tidigare så jag trodde inte det skulle bli någon praktik i morgon, men när jag fick i mig lite frisk luft blev jag genast piggare! Så i morgon blir det praktik men inte i Furuvik, utan hos några som har slädhundar. Nu är ju turistsäsongen över för de, och nu ska de få en massa valpkullar! Det ska bli så kul! Förhoppningsvis så följer kameran med, så då får ni se lite bilder också =)

Efter förra inlägget gick jag ut och fixade i stallet. Fixade med mat och sådant, och sen sopade jag och skruvade upp hängare åt Al och Spirit´s vattenhinkar. Helt själv! Duktigt va? Haha. Det var ju väldigt svårt också så.

Nu ska jag byta om, sen blir det väl käk. Ha det bra !


Gårdagens ridning på Al

Red ju lite på Al igår, och eftersom jag har varit sjuk och inte kunnat rida på nästan en vecka, så var han super pigg!

Red inte så jätte långt, bara upp till vändplan bakom stallet. Det gick jätte bra att rida dit, och vi plaskade i lite vatten. Det var en jätte stor "pöl" över nästan hela vändplanen, och eftersom Al älskar vatten så kunde man ju inte låta bli!

Red ett par varv i "pölen" sen skulle vi rida hem. Al var super pigg och kunde inte skritta, och plötsligt hoppar han till åt sidan så han hamnar med bakbenen i ett dike som är full med snö. Jag trodde att han skulle stegra, men han lugnade ner sig på egen hand och skrittade lugnt upp ur diket. Sadeln hängde på "sniskan", men eftersom han höll sig lugn så kunde jag sitta kvar och fixa till den. Det han blev rädd för var ett par kanadagäss som flög upp en bit bort i skogen, så han gjorde ju inget dumt. Red ett par varv till på vändplanen för att han skulle lugna ner sig, och inte stressa hem.

Red sedan hemmåt igen och han var väldigt på tå. Stannde honom så han skulle lugna ner sig, men då började han lyfta frambenen och liksom stegra lite smått. Det var heller inget dumt från hans sida, utan bara det att han var pigg och la sin energi på det. Och när inte det funkade, började han "trippa". Men det fick han inte heller så då gick han snyggt på tygel hela vägen hem istället. Haha, tokponny!

När jag ridit klart duschade jag av honom. Det finns verkligen ingen snällare häst när det gäller duschning! Han står helt stilla och bara njuter. Pappa var med och höll i honom, eftersom han blev duschad ute. Men jag skulle faktiskt kunna duscha honom helt själv, för han skulle aldrig få för sig att gå därifrån. Haha.

Dock så blev min förkylning värre av ridningen. Tror det var för att det var väldigt ansträngande när han var så pigg. Aja, får se hur jag mår i morgon, men som det verkar nu så blir det ingen Furuvik för mig i morgon...

My love ♥


Börjar bli frisk !

Nu har jag varit sjuk sen i torsdags, och nu börjar jag äntligen bli frisk!

Är hemma från skolan idag också, men i morgon ska jag nog gå. Ska även försöka rida lite idag hade jag tänkt, och det är ju ganska varmt ute idag så man kanske ska passa på att duscha hästarna? Ja vem vet!

Nu ska uppdateringen bli bättre igen, det lovar jag.


Sjuk. . .

I morse när jag vaknade var jag inge bättre, utan sämre. Så det var bara att stanna hemma idag.

Har inte gjort mycket mer än att kollat på tv. Inte så kul... Eller, jag har ju pussat på min underbara vovve också! Grattis ännu en gång till henne =)

Idag blir det ju inte mycket gjort för mig då. Ska försöka städa åt marsvinen, men jag vet faktiskt inte om jag klarar av det. Det gör så fruktansvärt ont i näsan och halsen. Någon som har nå tips om just halsont? Eller näsont? Haha!

Nu ska jag fixa lite bilder, sen blir det sängen och glo på film.

Söt Lassie 


Lassie 7 år !

Yes, idag fyller Lassie 7 hela år. Förstår inte vart tiden tagit vägen? Det var ju igår hon kom hem, 8 veckor och bet oss i tårna? Nä! Nu är hon stor, och ännu busigare! Grattis världens bästa hund!♥



Bästa vännen i hela världen ! ♥


RSS 2.0