Gårdagens och dagens ridning på Al

Tänkte börja skriva "dagens ridning" igen här på bloggen, så ni får läsa lite om Al´s utveckling!

Igår red jag lite dressyr på Al. Volter, ställde honom in och utåt, och såklart fattningar. Fattningar har aldrig varit Al´s starkaste sida, så därför har jag haft mycket fokus på det, och igår satt de väldigt bra! Gjorde även lite ökningar i traven, och eftersom han har en sådan underbar trav så satt dem som smäck! Är sjukt sugen på att starta en dressyr clearround på honom, eller varför inte en riktig tävling? Haha, ja vi får se! Galoppfattningarna satt också bra, men det blev lite väl roligt så han la in ett litet bocksprång. Vet inte om jag kan kalla det bocksprång heller, för det var så litet. Men det betyder ju bara att han tycker det är kul, och det är huvudsaken! =)

Idag blev det också lite mer åt dressyr hållet. Red med gramanen en stund i början, och efter det gick han sjukt fint! Använder gramanen mest för att han ska få en "rundare" form, annars drar han bara ner huvudet och har det rakt. Otroligt stolt över honom idag! Gick i en otroligt fin form, och fattningarna satt perfekt! Trodde inte att de kunde bli bättre med tanke på gårdagens fattningar, men idag var de grym! Från skritt och stillastående till och med. En klar förbättring, med tanke på att han knappt kunde fatta från trav när han kom. Sen kombinerade han trött och pigg, så en fattning blev mest ett stort hopp! Haha, tokhästen. =)

Stor förändring har det blivit på honom i alla fall, och han är mycket smidigare nu är förut. Tror han kan bli farlig på tävlingsbanorna om vi fortsätter så här. Visst, han kanske inte är Sveriges snabbaste ponny, men han hoppar ju bättre ju högre hindrena är. Och är han lagom snabb och felfri då, då kan han bli farlig! ;) Haha, ja man kan ju i alla fall önska det. Eller hur?

Älskade, underbara ponnybus ! <3


Bloggtävling hos Warnmark!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Fotojobb i morgon

I morgon ska man till GFRK igen och fota lite. Blir som förra helgen, fast nu skulle det nog vara fler där? Aja, vi får se!

Nu kan man äntligen lyssna på "Popular" på svt.se. Som vi har längtat, eller hur? Det har då jag gjort! Kommer nog lyssna sönder den till finalen, men vad gör det.

Får se när jag kommer hem i morgon, då blir det i alla fall en ridtur på ponnyerna! Kanske kameran ska följa med ut i stallet då också? Ja vi får se.

Nu ska jag gå och lägga mig, ha det bra!

<3


Dagens planering

Kanske ska börja planera dagarna, så ni vet vad jag har "tänkt" att göra. Haha.

Först ska jag rida Al, blir troligtvis uteritt idag eftersom vi ridit i ridhagen så länge nu.

Sen blir det Kompis tur! Antagligen en ganska pigg Kompis, eftersom han inte blivit riden på några dagar, och efter det ska han duschas. Så han blir vit och fin!

Mocka åt ponnyerna, får se om jag gör det först eller så.

Sen åker jag nog till Amanda en stund, om inte hon kommer hit? Aja, vi får se.

Sen blir det nog melodifestivalen!

Listan kanske inte blev så lång, men stallet tar ju en del tid så. Nu ska jag fixa lite, sen ut i stallet!

<3


Kompis <3


Jag älskar dig, över hela mitt hjärta <3


Ingen ny design

Satt länge och funderade hur jag skulle göra med den nya headern, och designen. Men jag kom verkligen inte på något! Så den får se ut så här tills vidare.

I morgon är det fredag, och sen är det äntligen sportlov! Har längtat efter lov nu ända sen jullovet, eftersom jag var sjuk då och inte fick rida på en månad. Så nu blir det hårdträning för Al, och förhoppingsvis blir det att börja med lektioner efter lovet någon gång. Kul kul!

Ska försöka släpa upp lite hinder till ridhagen sen också, så fort pappa har skottat där. Så vi får börja hoppa! Är sjukt sugen på det, eftersom vi har börjat funnit varandra nu. Känner att jag har kontroll och inte behöver sitta och vänta på att han ska bli "rädd" för något. Han har inte "skyggat/hoppat till" en enda gång sen jag började rida honom igen och det känns otroligt skönt!

Nä nu ska jag ta och gå och lägga mig, godnatt!

Snygghästen !


Sjuk

Jaha, då är man förkyld då. Inge farligt, men jag nyser och nyser och har ont i halsen, så det blev att vara hemma idag. Blir nog ingen skola i morgon heller, eftersom vi ska till "bonden" och då är man ju ute hela tiden. Så nej, blir hemma då också.

Dessutom så tycker jag att det är väldigt tråkigt att åka dit, för det vi gör och håller på med där, gör jag varenda dag här hemma. Eller ja... inte varenda dag, men helgerna! Så jag ska faktiskt fråga om jag får vara hemma och jobba då, istället för att åka ända ut dit.

Ska försöka fixa en ny header nu! När man ändå är sjuk och inte får göra något, så kan man ju göra bloggen fin? Ja det tycker jag!

Ro hit med sommaren nu då !


Dag 8 - Kommentera vad ni vill veta denna dag

Kör med en "dag" idag eftersom jag inte har något att skriva om!

Al Pacino, min prins <3


Al Pacino, den fula hemska grodan som blev till en vacker prins.. <3 Finns ingen bättre än dig <3


Hemma från skolan nu, stallet snart !

Nu är man hemma från skolan. Blev inte en speciellt lång dag, eftersom jag kom vid 12.00 och sluta 14.00. Var hos tandläkarn innan, och jag har ju en bit att åka kan man ju säga... Aja, är hemma nu i alla fall!

Ska snart gå ut i stallet och mocka, sen får vi se om jag hinner rida också. Och vem jag hinner rida, men hinner jag det så uppdaterar jag senare.

Ha det bra!

<3


Inte vackert

Glömde visa hur snygg min rumpa var efter barbackaridningen, och jag måste också säga att det var otroligt skönt ute idag! Ni ser ju att jag bara rider i "tjocktröja", visst jag har ju ett linne och en polotröja på mig också men ändå! Otroligt skönt i alla fall, och jag hoppas verkligen att det håller i sig...


Så snyggt! Eller inte...


Bilder från dagens ridning !

Red barbacka på Al idag, så nu tänkte jag bjuda på bilder!


<3

Finaste! <3

Min prins! <3

<3

Haha, bjuder på några "roliga" bilder för att visa hur snäll han är nu !

Hihi <3

Haha, den här bilden får avsluta. Älskade ponny ! <3

Juste! Tack syrran för att du ställde upp som fotograf, du är bäst!


Hemsidan så gott som klar !

Nu börjar hemsidan äntligen bli klar för att visas, och jag tänker slänga upp en länk till den nu!

Har jobbat väldigt mycket med den, och även om den i inte är perfekt, så är det för att jag är väldigt "grön" när det gäller hemsidor.

Länken till hemsidan hittar ni här.

Gå gärna in och kolla på albumen också, när ni ändå är inne och kollar menar jag!

Inte lika kallt idag, så nu blir det stallet för min del !


Eric till final !

Har suttit med hemsidan i stort sett hela dagen, och nu börjar den äntligen bli klar! Fast jag ger inte ut namnet förens jag känner att den är redo att visas.

Idag har Sanna varit här och kollat på melodifestivalen med mig, och Eric var bäst! Blev rädd att den skulle bli för mycket åt "schlager hållet", men jag oroade mig i onödan. Vilket var väldigt lättande. Haha! Som sagt, så är han bäst hittills ;)

Ingen ridning idag, eftersom det var så förbaskat kallt ute. Känns inte så schysst mot varken hästen eller mig, och egentligen, vad är det bra för? Att jag sitter och förfryser låren, och att hästen drar i sig en massa kall luft och blir sjuk. Nä, det har jag ingen lust med. Får hoppas att det är bättre i morgon! Då blir det nog en lugn barbacka tur, och har ni tur så kommer de efterlängtade bilderna på mig och Al. Eller, det är väl jag som längtat mest, haha.

Nu ska jag gå och sova, ha det bra!


Hej bloggen

Bloggen har varit ganska död nu på sistone, men det ska det bli ändring på!

Har ridit Al en hel del nu på slutet, men har ju inte hunnit blogga nå eftersom skolan tar tid, och hästarna. Men han börjar få tillbaka konditionen nu, och är riktigt pigg! Förut var han rädd för allt och kunde inte vara ensam, sen blev han världssnäll så vem som helst kunde i stort sett rida honom, och nu är han så himla pigg att man knappt törs sätta upp nybörjare. Haha! Men jag tycker det är roligt med pigga hästar. Kolla bara på de jag haft tidigare, Otto var ju inte den lugnaste hästen och Kompis! Phu, vilket energiknippe. Haha.

Al har faktiskt aldrig varit så som han är nu. Jo, en gång när vi red ut blev han jätte pigg och då kändes det otroligt härligt på något vis. Det kändes som att han hade fått tillbaka livsglädjen, som jag aldig hade sett förut faktiskt... Måste be mamma ta lite bilder någon dag, och kanske en film? Så ser ni vad pigg han är!

Nu har jag äntligen fixat en ny hemsida också! Vet dock inte när jag kommer få tillgång till den, och kunna fixa den och så. Men vi får hoppas att jag kan börja redan i morgon! Nu ska jag vara tråkig och gå och lägga mig. Godnatt!

Bild från när Sandra ägde Al, då han också var väldigt svår. Stor skillnad är det!


Bloggtävling hos hästryttaren !


Klicka på bilden för att komma till tävlingen


Ont i hela kroppen

Idag hade vi friluftsdag och vi var ute i Hemlingby hela dagen. Det var ca 20 minusgrader, och jag hade Lassie med mig. Snacka om kallt!

Gick promenad med Mickis och hennes underbara valp Ezzy! Jätte roligt var det. Efter att vi gått promenaden gjorde vi inte så mycket. Gick och fotade lite porträtt på vovvarna, men de bjuder jag på någon annan dag. Eftersom jag inte har någon ork att fixa det nu. Som tur var fick vi sluta ganska tidigt, men jag hann få väldigt ont i min axel/aem. Vet inte varför, men ont gör det!

I morgon skulle vi tydligen ha matte prov, vilket jag trodde vi skulle ha nästa vecka. Så nu blir det att plugga matte. Fast jag kommer nog inte klara provet ändå. Fattar absolut ingenting! Haha, aja vi får se hur det går.

Ska även försöka rida lite i morgon, om min "arm" är bätte vill säga... Ha det bra!

I love you! <3


Varit till fältis

Idag följde jag med min granne till fältis, för hon skulle vara med och träna sin ponny. Så jag var fotograf.

Det gick faktiskt ganska bra, trots att det var i ridhuset. Ska fixa bilderna i morgon eller så, hinner nog inte idag.

I morgon är det skola igen, och jag känner mig inge peppad alls. Vet inte varför, men det går nog över. Lite peppad är man ju eftersom man ska rida sina underbara ponnyer! Helt underbara är de verkligen, finns inga bättre!

Nu ska jag gå ner, sen fixa lite. Ha det bra!


Gamla bilder på Al

Har fått massor med bilder på Al från hans förra ägare (inte ridskolan). Bland annat på han och hans mamma och de är vekligen sjukt lik varandra! Jätte söt är han.

Al till höger och hans mamma till vänster. Där ser de inte så lika ut, men kolla bilden i headern!

Al, kanske 1 år på bilden?

Bebis Al! <3

Snygg Al, och kolla strumpan! Den syns knappt idag.

Högt stängsel redan då! Haha.

Al Pacino 2003

2003

2003

Lucia 2003 =)

Lucia 2003

Al 2003

2003

Al och Sandra 2004 =)

Alen och Sandra 2004

2004. Sista bilden, men erkänn, han har förändrats en del eller hur? ;)


Dag 7 - Min favorit grej i stallet

(Förlåt för dålig uppdatering, men det har varit så sjukt mycket den senaste tiden)

Min favorit grej i stallet... Hm... Den här var väldigt svår faktiskt. Men om man bortser från hästarna (som såklart är mina favoriter) så måste det nog vara mitt liniment. Både Otto och Al fick/har fått otroligt fina ben tack vare liniment.

När Otto kom hit 2007 hade han väldigt svullna ben, eftersom han hade varit halt på tre och då belastat alla benen. Men med rätt träning och liniment på benen försvann svullnaderna helt! Han hade till och med finare ben än Kompis när han kom hem igen, och Kompis har otroligt fina ben! Men han var nog lite överansträngd då när han kom hem.

Al var ju också väldigt överansträngd i sina ben, eftersom han hade stått på en ridskola. Men som sagt, med rätt träning och liniment så har även hans svullnader försvunnit!

Så min "favorit grej" är liniment.

Ett tips! Ha linimentet i en sprayflaska iställer, mycket enklare att ha på då!


Snöstorm

Idag när jag vaknade var det snöstorm ute, och vägen ut igenom byn var helt igen snöad. Så det var bara att stanna hemma från skolan idag.

Lite senare på förmiddagen slutade det snöa, så då gick jag ut i stallet och fixade hästarna. Det blåste som sjutton och det var riktigt jobbigt att gå ute i blåsvädret.

Nu ska jag fixa lite saker, sen blir det att gå ut i stallet!


Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet

Det första jag gör när jag kommer till stallet varierar väldigt, men oftast så mockar jag, och ibland fixar jag foder och sådant först. Hästarna släpper mamma och pappa ut, så det gör jag inte så ofta.

Har inte så mycket att skriva mer om den här dagen tror jag? Sen vill jag säga förlåt för att jag inte har uppdaterat så bra, men jag har så himla mycket rester i skolan och de måste faktiskt gå först. Så, nu vet ni det! Ha det bra, så skriver jag mer i morgon.

En bild på Al´s box. Tog den faktiskt i sommras, och nu kom den till användning! Haha.


Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Nu kommer äntligen "dag 5 - Det här finns i min ryktlåda"!

Det här består min ryktlåda av. Använder kanske inte alla sakerna, men det finns alltid tillfällen då även dem behövs. Dem som inte används så ofta alltså.

Min "favorit" borste är nog den det står "Kompis" på. Den funkar jämt! Är hästen dammig så tar den bort det, och den är bara bäst nu när vinterpälsen börjar släppa. Hittar ni en sådan borste, köp en sådan!

Hovkratsen är också sjukt bra. Den är från "John Whitaker" och är verkligen rejäl, och inte så där klen som de brukar vara. Rekomenderar verkligen den också!

Ja det var väl min ryktlåda det? Hoppas ni gillar inläggen!


Ingen "Dag" idag

Skulle ju egentligen skriva "Dag 5 - Det här finns i min rykt låda" idag, men jag gör det i morgon istället. Tänkte lägga upp en bild på vad som finns i ryktlådan då istället för att bara skriva det som finns i den. Blir nog lite roligare då också.

Idag har jag varit med Amanda. Hon sov här så, och det enda vi gjorde idag var typ att kolla på film, och gick ut och fotade lite. Men jag blev inte så nöjd med bilderna. Har verkligen ingen fantasi längre, och vet därför inte vad jag ska fota. Längtar efter våren och alla blommorna. Kanske ska ta och fixa några från förra våren och visa? Så kanske fler än jag längtar till våren! Fast det tror jag redan att det är många som gör, haha.

Nu ska jag gå och duscha, sen blir det sängen! Godnatt.

Usch för den här äckliga snön, nu vill jag att våren ska komma!


Stallet

Går ut i stallet en stund nu, och fixar lite. I morgon kommer hovslagaren, äntligen! Ni får bättre uppdatering senare, ha det bra!


Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Ja, hur började mitt häst intresse egentligen? Väldigt enkelt, mamma födde upp fullblod och jag fick Pettris på min 2årsdag.

Att börja rida var en självklarhet, eftersom jag älskar alla djur och speciellt när jag var liten. Kunde ta med mig en filt och en kudde, och gå ut och lägga mig i halmen och sova. Haha.

Jag började ju som sagt på ridskola när jag var ca 6 år, sen har det bara rullat på och jag har inga som helst planer på att sluta med hästar, tvärtom. Det är faktiskt något jag vill hålla på med sen också.

Blev ett ganska kort inlägg om just hur mitt "häst intresse" började. Men det var ju en ganska enkel fråga!


Melodifestivalen

Ikväll är det ju melodifestivalen, och många kommer nog kolla på det. Det ska i alla fall jag göra!

Vilken är eran favorit i år? Eller ni kanske inte har så stor koll på vilka som är med? Min är i alla fall samma som förra året, Eric Saade! Många tycker kanske att man ska höra låten först, men jag älskar alla hans låtar hittills så. Sen hör man lite på låtnamnet att det är en typisk Eric låt, "Popular". Men än så är det långt kvar till det är han. Han ska vara med i Linköping, och det är deltävling 3.

Men som sagt, vilken är eran favorit?

Eric Saade på skolavslutningen i Furuvik förra året.


Dag 3 - Min största rädsla

Den här var faktiskt ganska svår. Men min största rädsla är nog att misslyckas.

Att misslyckas för mig är som... Ja, jag vet inte hur jag ska förklara det. Men jag är alltid rädd för att misslyckas, och speciellt inför folk. Det är nog en av anledningarna till att jag inte är ute och tävlar, för jag är rädd för att göra bort mig.

Ända sen jag var liten har jag varit väldigt blyg, och är väldigt blyg fortfarande. Fast jag har blivit mycket bättre, faktiskt. Tror det är därför också, men mest av allt är det väl för att jag är perfektionist. Alltså, "halvbra" duger inte. Jag är absolut inte en sån person som tror att jag är "bäst" eller så, tvärt om. Jag skulle nog vilja vara bra på något, men jag tycker inte att jag är det. När någon säger att jag är duktig på något, blir jag väldigt blyg och säger "nej, det är jag inte".

Så min största rädsla är alltså att misslyckas, och jag vill verkligen börja träna och rida ordentligt. Men då måste jag övervinna rädslan först, och våga ta steget. Steget som gör att vi kan börja träna på riktigt, för det ska vi!


Hemma nu

Hade sovmorgon idag till kvart i 11, riktigt skönt!

Idag skulle vi vara på en bondgård med kossor, och det har man ju aldrig gjort förut. Haha. Vi fick en egen ko också! Fast jag valde väl ingen speciell, utan tog den som var framför mig. Borstade lite på henne, och jag märkte att hon var jätte gosig! Vela helst bara gosa, och pussas. Fast pussas vela inte jag göra, eftersom de har så vassa tungor.

Efter det skulle vi ströa lite åt dem, sen var det matdags. Hände inte så mycket mer, men det tar tid. Vet ju hur det är här hemma, och man blir ganska trött också. Nu är ju jag i och för sig van, men jag kan ju tänka mig hur trött de andra var efteråt! Man brukar ju bli lagomt "matt" efter ett sånt pass. Haha! Men jag tyckte alla kämpade på väldigt bra, och det var ingen som klagade på att det var "tungt" eller "jobbigt". Bra jobbat tjejer!

Nu ska man väl inte göra så mycket. Ut och mocka lite i stallet, rida en sväng på Kompis. Sen blir det nog ganska lugnt för min del!

Söt ponnyn! <3


Dag 2 – Min första egna häst

Min första egna ponny fick jag på min 2 årsdag, eller ja... Jag och syrran fick henne tillsammans, men jag tog över henne helt när jag var ca 8? Eftersom det bara var jag som red på henne.

Kan ni gissa vilken ponny det är? Jo självklart så är det lilla Petronella, eller "Pettris" som hon kallas till vardags. Pettris är en liten shettis, och hon var bara 5 år när hon kom. De som hade henne innan sålde henne pga att hon smet till grannen hela tiden. Alltså en typisk shettis.

När hon kom hit var hon nog inte mycket riden, och aldrig körd skulle jag tro. Men jag red och var väldigt ensvis, precis som man måste vara på shettisar! Haha. Har lärt henne det mesta, eftersom mamma brukade hålla lektioner för mig på henne här hemma. Så jag lärde henne först och främst skänklarna, skänkelvikning, att hoppa och galoppfattning. Inget av det var enkelt, men till slut så! Skänkelvikningarna var väl inte perfekta, men galoppfattningarna satt super på slutet!

Att lära Pettris hoppa var som att rida Mulle. Bokstavligt talat. Vi kom i full fart mot hindret, (mot utgången/stallet såklart, eftersom det var så tråkigt att springa bort från utgången/stallet) sen tvärnita hon så jag flög över hindret med tyglarna kvar i händerna. Och så där höll vi på ett bra tag, tills mamma kom och hjälpte mig. Hon ställde upp bommar som infångare, och stog själv på ena sidan och då var hon ju tvungen att hoppa. Det tog ett tag innan hon började fatta, och på slutet när jag red henne tyckte hon faktiskt att det var riktigt kul! Blev jätte het mot hindret, och stegrade och bockade innan man lät henne springa mot det, och oftast tog hon sig över det hur enkelt som helst!

När jag inte längre kunde rida henne, började jag köra henne. Jag körde alltså in henne helt själv. Det första jag gjorde var att tolka med henne, och hon verkligen älskade att dra! Så jag dammade av en gammal släde, som de använde förr och drog hem ved på. Alltså med nordsvenskar och liknande. Spände fast henne framför släden, och oj vad hon var stark! Drog den som ingenting. Visst visste jag att shettisar var starka, men kanske inte fullt så starka! Och eftersom hon älskade det så köpte vi en rockard åt henne.

Det finns många roliga historier med den här hästen, och fler blir det! Eftersom hon finns kvar här på gården. Tyvärr så gör hon inte så mycket nu för tiden, vilket är synd. Men hon är i alla fall en pigg och glad 20 åring, och det är ju huvudsaken!

Kan även berätta att hon inte smitit en enda gång här! Förutom när de andra hästarna smitit då, men då har Pettris sprungit in i sin box.

Vackraste shettisen på hela jorden! <3

Här syns det verkligen hur hon tar i! Ca 65-70cm.

Samma höjd. Och ja, hon klarade det ;)


Hemma

Har precis kommit hem efter en jätte rolig skoldag! På morgonen hade vi matte en timme, och resten av dagen projekt.

Projektet vi hade idag var att bygga en labyrint åt våra råttor. Tycker faktiskt att den blev ganska bra, förutom att de hoppade över väggarna på den. Så nästa projekt blir väl att få de att inte hoppa! Haha.

Ska snart fixa lite med marsvinen, sen blir det stallet. Skriver "Dag 2" lite senare, ha det bra!


Dag 1 - Presentera dig och din häst

Mitt namn är Linda Eriksson, som ni säkert redan visste. Jag är född -94 och går på Realgymnasiet i Gävle. Jag bor på en gård utanför Sandviken i Gästrikland, där vi har massor med djur! Men fram för allt hästar. Vi har 6st hästar hemma, och en ute på foder. Jag började på ridskola när jag var ca 6 år gammal, och då red jag på Storvik Ovansjö Ridklubb. Slutade där vintern 2007, har jag för mig. Anledningen till att jag slutade var att jag hade en foderponny som var T-märkt, och ville lägga ner mera tid på honom. Dessutom så hade jag tröttnat lite på ridskola också.

Jag går ju som sagt på Realgymnasiet (inriktning hund för tillfället, ska byta till djurvård nästa år) eftersom jag älskar djur, och det är det jag vill hålla på med. Jag fotograferar också väldigt mycket, så det är mycket bilder här på bloggen!

Jag har två egna ponnyer som jag rider varje dag, och jag ska även börja träna och tävla med Al.

Här kommer en bättre presentation på dem!

Namn: Kompis

Ras:
Welsh/Arab

Född:
1991

Mankhöjd:
139cm

Tävlad upp till och med LA och Medelsvår hoppning med föregående ryttare . Vann DM -99.

Info:

Vi köpte Kompis våren 2005, alltså skulle jag bli 11 år. Vi var och provred några ponnyer innan en kompis till oss såg att Kompis var till salu. Vi åkte dit och provred, och jag fastnade för honom direkt! Hela han var underbar. En söt, snäll och helt enkelt super härlig ponny! Vad skulle kunna gå fel? Det skulle vi snart märka…

När Kompis kom hem hit, var han väldigt rädd för linor och trådar. Glömmer aldrig första gången mamma skulle ta ut honom i hagen, han skulle inte gå in i hagen pga. Att tråden låg på backen. Han slängde sig, höll på att ”fjolla” sig. Men till slut gav han upp och gick snällt in i hagen (Kompis var en riktig testare när han kom, skulle testa alla gränser som gick).

När han väl var i hagen, brydde han sig inte om de andra hästarna alls. Utan gick och åt sin mat, och rullade sig lite. Det syntes att han hade varit med, och var verkligen super cool!

Första ridturen var väl lite blandad, han skyggade för minsta lilla grej och jag blev osäker (ännu en testnings grej).

Jag red inte så himla ofta på honom, eftersom jag var ganska liten och inte speciellt engagerad då. Men så en dag skulle jag rida ut med min kompis (hon red min mammas häst då, och ville ha sällskap ut), hoppar upp på Kompis, som var väldigt pigg och kunde inte stå still. Mamma sa åt mig att skritta honom ett par varv, och sen hände det. Det som inte fick hända, han stegrade sig rakt upp. Jag flög givetvis av, bara några centimeter från pallen jag satt upp med. Kompis sprang iväg längs uppfarten och bockade för fullt för att få av sadeln. Mamma fick tag i honom ca en halvtimme efter, och då var vi både ledsna och chockade.

Jag ville absolut inte ha honom kvar, och de som hade honom innan hade ingen möjlighet och köpa tillbaka honom. Så han fick helt enkelt stå.

En kompis till mig började rida honom, och försökte verkligen hjälpa mig upp på honom igen. Jag var fortfarande väldigt rädd, men hon lyckades faktiskt! Jag red honom här hemma i hagen ett par gånger, men sen slutade hon rida här och då tog det stopp igen.

Sen började mamma rida honom lite, och jag också. Men jag kände mig fortfarande inte trygg på honom, och var väldigt nära på att sälja honom. Men jag beslöt mig för att behålla honom.

2007, var det några min mamma började lära känna som hade en dotter, och hon tävlade med sin D-ponny i hoppning. Tyvärr blev han halt, han hade kotledsinflammation i två ben, och i ett knät bak hade han också inflammation i, så han blev T-märkt då på våren. Eftersom dottern inte hade någon ponny att tävla och rida på då, så bestämde vi oss för att bytlånas. Jag tog hennes D-ponny och hon tog Kompis. Vi skrev fodervärdskontrakt på ett år, sen skulle Kompis komma hem igen, och Otto skulle hem till sig.

Sommaren 2008 skulle Kompis komma hem igen, så vi åkte och ”provred” honom innan. Han var väldigt svår fångad i hagen, och ville inte alls komma in. (Det här var inget ovanligt, utan de brukade ha problem med det här) Vet inte hur länge de försökte, men till slut gick jag in i hagen också och tänkte hjälpa till. Då springer Kompis i full fart emot mig, och låter mig ta honom hur enkelt som helst! Ganska lycklig var man efteråt, eftersom ridningen också gick super.

När Kompis äntligen kom hem, var han väldigt dyster och han hade ingen livslust alls kvar. Men nu är han en pigg och glad 20 åring, som jag är mycket stolt över. Vi har tagit några clearround rosetter, och jag älskar verkligen honom! Finns ingen bättre än min bästa Kompis. <3


Namn: Al Pacino

Ras:
Haflinger

Född:
1998

Mankhöjd:
147cm

Tävlad upp till LB/LB

Info:

Vi köpte Al den 21 januari förra året. Al kommer från en ridskola här i närheten, och man kan ju inte påstå att vi har haft det så enkelt heller.

När Al kom hit var han en stressad, nervös och väldigt okänslig ponny, som gärna gick på en eller till och med drog med en när man t.ex. longerade honom.

Att rida ut ensam på Al var omöjligt. För det första var han rädd för allt, och för det andra var han så sällskapssjuk att han höll på att gnägga ihjäl sig. Dessutom så kastade han sig hemåt flera gånger, och stack iväg med mig. Ramlade av flera gånger, och hade gärna lämnat tillbaka honom. Men vi orkade inte hålla på att tjafsa om det, så han blev kvar.

När jag kände att det inte funkade att rida ut ensam, beslöt jag mig för att skaffa medryttare till Kompis. Visst gick det bättre, men han var fortfarande väldigt rädd. Och mötte man eller träffade andra hästar kunde han bli helt tokig! Han skulle fram och hälsa på dem, och när han inte fick det, slog han ut med baken.

I slutet av sommaren hade jag tröttnat. Jag orkade inte jobba med ännu en ponny, utan vela ut och tävla så fort som möjligt. Så jag la ut honom på annons, och det var några som var intresserade. Men innan jag la ut honom på annons frågade jag medryttaren till Kompis, om hon inte kunde rida Al istället. Så hon tog faktiskt med honom på träning en gång i veckan, och tävlade honom en gång också. (Red honom väldigt mycket ändå, och tömkörde honom också)

På tävlingen skötte han sig helt fantastiskt! Och de nollade första klassen! Han hade lärt sig att kunna ignorera hästarna, vilket jag lagt ned mycket tid på. Men eftersom jag inte hade träffat några andra hästar, trodde jag heller inte att det hade hjälpt. Men det hade det!

Efter det bestämde jag mig för att behålla Al, och fokuserade mycket på att han skulle lära sig att kunna vara ensam. Vilket han kan idag! Al är som en helt annan häst. Tror ingen skulle kunna känna igen honom, eftersom han är världens snällaste idag. Jag kan sätta upp en nybörjare på honom, och till och med rida barbacka! Visst att han har olika dagar, men efter att ha stått i nästan två månader och inte en tendens till att ens bry sig om att han är ensam, så tror jag att han är nästan helt ”bra” nu. Och att vi kommer ha roliga år tillsammans, hur länge vet vi inte, det får tiden utvisa. <3

Blev ett ganska långt inlägg, men det är långa historier!


Sitter i skolan

Sitter i skolan och "jobbar". Nä då, vi har inget att göra så. Eller jo, vi ska öva inför redovisningen men det är ju inte så svårt.

Har ingen aning om vad jag ska göra idag. Ska väl rida Kompis, och gå en promenad med Al. Vill att han ska ha nya skor nu! Vill ju rida och träna honom, så vi kommer igång någon gång... Men men, vi får väl se när "hovis" kan komma, hoppas i morgon eller så.

Ska ju börja med den där listan idag också, men jag skriver ett inlägg ikväll istället. Orkar inte sitta i skolan och skriva det.

Nu ska jag fortsätta "jobba", hörs!


Istället för bloggtorka

Tänkte börja med den här listan i morgon, så slipper jag få bloggtorka några dagar!

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första egna häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet.
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Kommentera vad ni vill veta denna dag.
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild från stallet där du är med.
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har


Huvudvärk

Är det bara jag som lider av ständig huvudvärk? Har ont i huvudet i stort sett varje dag efter skolan, och idag hade jag det i morse så det blev ingen skola för mig idag.

Är så trött på att ha såhär, och ingen vet vad det kommer ifrån. Ska åka och kolla synen, men jag har aldrig haft problem med den förut. Men det kan ju bero på det nu.

Så som ni förstår blir det inte mycket gjort för mig idag. Ska kolla på Ponnyakuten nu, sen käka huvudvärkstabletter, så kanske jag orkar gå ut i stallet och mocka sen i alla fall.

Fick bli en bild på en ful tjur! Haha, ne då. Han är ganska söt.


RSS 2.0