Gott nytt år !

Som ni märker blir det inte ofta som jag lägger in flera inlägg samma dag, ibland blir det inte alls. Men igår fick jag migrän och låg på soffan hela dagen. Min kropp är väldigt känslig som ni märker, blir väldigt förvånad själv faktiskt...

Idag har jag inte gjort så mycket. Har gjort rent åt marsvinen, och även duschat dem. Tror faktiskt de gillade det lite, men Picasso var väldigt noga med att det var tillräckligt varmt. Annrs sprattlade han, men var det "tillräckligt" varmt, satt han bara där. Haha, roliga djur det där.

Snart kommer väl Amanda också, och firar nyår med mig! Det ska bli jätte kul att ha henne här, har verkligen saknat henne.

Nu ska jag gå ner och hjälpa mamma.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ! ! ! !


Blir tokig !

Håller på att bli tokig på det här. Vill börja rida nu! Känner att jag missar en massa nu när jag inte kan rida...

Det var meningen att jag skulle börja rida lektioner nu efter jullovet, men nu när det blev så här blir det så försenat. När jag väl får börja rida igen lär jag sätta igång Al på nytt, och det tar ju sin tid det också. Så jag känner mig väldigt stressad nu... Jag vågar inte ens gå ut och longera honom. Ja, jag vet att jag tog i lite nu, men jag vill verkligen inte behöva vänta ytterligare någon månad tills jag kan börja rida igen.

Nä nu får jag rycka upp mig! Sluta sitta här och stressa upp mig. I morgon ska jag ut och hålla på med honom. Med båda två! Får väl bli lite "NH" träning då, och kanske träna lite lastning? Jo det skulle ju behövas!

Bjuder på en helt ovisad bild, som egentligen borde visas oftare. Nya favoritbilden skulle jag tro!

Mina älsklingar <3


Dålig på att blogga...

Nu har jag varit dålig på att blogga. Men det finns inget intressant att skriva om. Jag får knappt göra något, och hur roligt är det för er att läsa om mina långtråkiga dagar ? Inte så roligt.

Kan ju berätta lite vad jag gjorde igår i alla fall. Var till Valbo och handlade lite grejer åt marsvinen, sen var jag även in till Hööks och köpte en ny säkerhetsväst eftersom min gamla var för stor.

Har inte varit utanför dörren när det varit ljust ute på ca två veckor, så det första jag reagerade på var hur mycket snö det var ute! Mamma och pappa blev lite förvånad när jag reagerade på det, eftersom det varit mycket snö ganska länge nu. Men det var skönt att få känna den friska luften igen!

När vi kom hem igen, satt en katt utanför ladugården så jag antog att det var min katt Rasmus. Jag ropade på honom, och då kom det en annan katt ut från ladugården i full fart och sprang förbi den andra katten. Det var Rasmus som kom ut från ladugården, och det var tydligen grannens katt som satt utanför! De brukar alltid bråka när de möter varandra, men nu hade Rasmus bara mig i skallen så då brydde han sig inte. När han kom fram till mig jamade han, och jag lyfte upp honom. Har inte träffat honom på jätte länge heller, så jag tror han blev ganska glad också. Min lilla bebis!

Tänkte lägga upp två bilder, en på säkerhetsvästen och en på Rasmus!

Väldigt poppulära västar, men dem är otroligt sköna !

Älskade <3
(Bilden är från innan jag bytte signatur)


Al Pacino <3




<3


Facebook

Har suttit vid Fb i stort sett hela dagen och försökt få upp bilder på Al, men det går f*n inte.

Den laddar så alla bilder är klara, och det står "0 min kvar" sen händer det inget mer. Den bara stannar... Hoppas det funkar nu i alla fall annars får jag starta om datorn.

Funderar på om jag ska ta och tvätta marsvinen? Det kan verkligen behövas! Haha, aja vi får se.


Änglagård - Tredje gången gillt !

Igår var jag ju på bio, Änglagård - Tredje gången gillt, och den var verkligen jätte bra!

Mycket skratt, och även några tårar. Det var verkligen den pefekta "avslutningen" på de här filmerna, och att det var för "många" tillbaka blickar tycker jag inte. Men man måste ju ha sett de andra filmerna för att förstå den här.
Så jag säger bara, se de här filmerna! De är verkligen super bra, enligt mig i alla fall.


Fixar bilder

Sitter här och försöker fixa lite gamla och nya bilder på hästarna. Har väldigt tråkigt som ni kanske förstår.

Vad ska man göra idag då? Ingenting skulle jag tro. Tänkte först åka till Valbo, men eftersom vädret är som det är så struntar jag i det. Syrran ska in dit, så hon får kolla de sakerna jag tänkte köpa.

Jo juste! Något ska jag ju faktiskt göra idag. Nämligen gå på bio och kolla på Änglagård 3. Det ska bli så himla spännande. Har kollat på de andra filmerna tusen gånger om känns det som, och man kan inte annat än att älska dem!

Nä nu ska jag fortsätta med mina bilder, ha det bra !

<3


Varit sjuk...

Som rubriken lyder så har jag varit sjuk, väldigt sjuk...

Det började förra måndagen, alltså den 13:e, med att jag hade jätte ont i huvudet. Hade det hela dagen, och när jag kom hem gick jag och la mig direkt. Dagen efter började jag få väldigt ont i halsen också, sen blev det bara värre...

Låg i flera dagar på soffan och hade så ont i halsen att jag knappt kunde äta. Det visade sig att det var körtelfeber jag hade, och eftersom det är ett virus så fanns det ingen medicin som hjälpte mot det. Utan det var bara att ligga och vila tills det blev bra.

Nu har "halsonten" släppt helt, men ändå är jag inte frisk. Får inte rida på en månad nu, pga att mjälten och levern sväller upp och det kan ta ca en månad för det att gå ner igen. Så där rök mitt jullov. Haha ne då, men det är väldigt tråkigt.

Nu ska jag inte skriva nå mer hur synd det är om mig. Hoppas ni hade en bra Julafton i alla fall! Min var jätte bra, fick mycket pengar, så nu blir det att köpa en ny säkerhetsväst!


Mindre skräp på golvet

Alla gnagar och kaninägare vet hur jobbigt det är att ha en massa hö på golvet i tex. sitt rum, men nu har jag kommit på ett sätt att minska nedskräpningen av höet, eller kanske halmen?

"Höknyten" kallar jag dem. Man tar en tuss hö och knyter ihop det. På så sätt slipper man dra i sär höet i en påse, och få hälften på golvet.

Jag har vikit höet på mitten och sen knytit ihop dem. För då blir det ännu mindre skräp på golvet !


Söndag

Eftersom datan inte ville som jag ville igår, så blev det inget inlägg. Så ni får lite kort om gårdagens pass med Al nu.

Tog ut honom bara för att "leka" lite. Tränade på att han skulle följa mig, vilket han klarade förvånandsvärt bra! Släppte honom i hagen och han följde mig som en hund. Hade trott att han skulle strunta i mig och stå vid stängslet och glo, men icke! Han skötte sig jätte bra, och jag kände verkligen hur han litade på mig.

Är grymt sugen på att börja sätta igång honom på "riktigt" nu, eftersom han vilat lite ett tag. Men först ska jag åka till Hööks och köpa en barbackagjord. Tycker att det är mycket mysigare att skritta igång de barbacka, och eftersom Al kan vara ganska pigg, så kan det vara skönt med en barbackagjord. För då sitter man ju förhoppningsvis kvar, även om han "studsar" till. Haha.

Nu ska jag pallra mig ut och pulsa i snön. Ska fixa en hage åt mammas hästar, och sen sätta upp lite lampor så jag har någonstans jag kan rida. Skriver mer sen, hade tänkt lägga upp i alla fall två små tips senare. Det ena är hästrelaterat medans det andra är lite marsvin-kaninrelaterat.

Ge mig sommar !


Varit med Sanna

Har varit med Sanna hela dagen så jag har inte hunnit uppdatera.

Igår tömkörde jag Al lite, och det gick super! Man ser verkligen vilken skillnad det är på honom nu, och när han kom hit för snart ett år sedan. ja, jag är verkligen nöjd med honom.

Ska snart gå ut och fixa lite med Al, och kanske rida lite på Kompis. Uppdaterar mer när jag kommer in.


Hur ser bloggen ut ?

Måste fråga hur bloggen ser ut för er som kollar den, för vissa saker syntes inte på syrrans dator.



(Klicka)

Ser den ut såhär? Om ni kollar runt inläggen och även i inläggen?

Annars måste jag försöka fixa det på något sätt.


Städar lite

Har ganska precis kommit hem från skolan. Vi slutade klockan ett men jag var tvungen att vänta på bussen och det tar ju evigheter...

Försöker städa lite men det går ju väldigt bra som ni ser? Datan är alltid roligare så. När jag är klar med städningen blir det stallet! Ska tömköra Al lite hade jag tänkt, sen får vi se vad jag gör med Kompis.

Ikväll blir det en riktig myskväll! Sanna kommer hit och kollar på Idol, och käkar pizza med mig eftersom mamma och pappa ska på julbord. Så det blir nice.

Nu ska jag fortsätta med städningen! Sen vill jag även fråga er, vad vill ni läsa om här på bloggen? Kom med förslag!

Kompis <3


Hemma nu

Har nyss kommit hem, och dagen har varit ganska jobbig.

I skolan skrev vi nå frågor, sen gick vi till djuren, sen hade vi lite matte och sen fick vi sluta. Klockan var typ kvart i ett när vi fick sluta, men eftersom jag skulle bli hämtad av mamma och PAPPA ! Så var jag tvungen att vänta i ca 1,5 timme till... Men när de kom åkte vi och fixade något som jag längtat efter sen jag var liten.

Min mamma har alltid hatat råttor, och därför har jag inte fått köpa något marsvin. Och nu säger ni säkert, "marsvin är inga råttor". Men mamma tycker de är otäcka och då är det så! Men nu har jag äntligen lyckats tjata åt mig två underbara marsvin! Köpte de själv i och för sig, men jag har äntligen fått två egna, och jag är så himla glad.

Tänkte knäppa kort på dem sen någon dag, de måste bara få vänja sig lite först, och då får ni lite info om dem också.

Nu ska jag fixa lite, sen blir det stallet för min del!

Alen<3


Passa på !



Som sagt, Hööks har nu 10% rabatt på hela sortimentet! Jag slände ihop lite saker jag tänkte kolla på. Gäller t.o.m 19/12.


Fixat designen

Har små fixat lite med designen, och nu börjar den bli riktigt bra! Eller, det tycker jag i alla fall.

Undrar vad man ska hitta på ny då? Blev ju ingen skola idag heller, då jag låg och hosta typ halva natten... Men i morgon ska jag gå, så enkelt är det! Det är så himla tråkigt att sitta här hemma och inte göra någonting.

Vi får väl se om vi åker och hälsar på pappa eller hur vi gör. Vi skulle kanske åka och handla också, så vi får se om vi hinner. Annars så kanske han skulle få komma hem idag, men de har inte röntgat hjärtat på honom än så det blir väl i morgon. Vill ha hem honom nu! Men jag får väl lov att vänta tills i morgon.

<3


Träna lite ?

Funderar på om jag ska börja med träningen igen. Har inte tränat så mycket nu eftersom jag varit förkyld, så jag funderar på om man ska gå ner och sätta sig på träningscykeln och cykla lite? Det skulle ju knappast skada så...

I morgon blir det skola för min del, och efter det får vi se hur det blir. Känns som att det är väldigt mycket i morgon så vi får se vad jag hinner. Longera Al ska jag göra i alla fall, eller löslongera hade jag tänkt. Vi får väl se hur det går, vem vet, han kanske tröttnar på mig och springer genom stängslet och upp i stallet? Haha, skulle inte förvåna mig ett dugg!

Nu ska jag gå ner och träna lite, sen blir det sängen. Eller ja, en varm dusch först såklart!

Bushästen <3


Globen Horse Show

Blev ganska mycket inhandlat ändå. Men det är alltid saker man behöver! Haha.

Kalla mig töntig, men jag har prenumererat på "Min häst" sen jag var kanske, 5? Så "Stallgänget på Tuva" är ett måste!
Tror jag gav 200:- för alla böckerna.

 
Magplatta till Al, av märket HG. Köpt på Charlies.
ord. pris ca 2000:-, mässapriset 550:-

Lädergrimma till Al från Lyckås.
Pris 349:-


Brösta med martingal åt Al (ska bara använda bröstan).
Pris 200:-


Remontnosgrimma åt Al, köpt på Lyckås.
Pris 199:-

Schabrak från Lyckås
Pris 179:-


Fleecetäcke åt Al från Sjöhagen Wear.
Pris 150:-


Fleecetäcke åt Kompis från Sjöhagen Wear.
Pris 150:-

Schabrak från Sjöhagen Wear.
Tror det kostade 200:-

Nosludd x 3
Pris 69:-/st


Kommer inte ihåg vad den här kostade, men jag fick den av pappa.

Ja det blev lite saker inhandlat ändå, så egentligen ska jag väl inte säga att jag var missnöjd med mässan. I och för sig så blev jag väldigt bortskämd med Falsterbo i år också, så det kan vara därför.

Nu ska jag gå ner och käka lite!


Rubrik ?

Är det bara jag som börjar få slut på rubriker? Tycker att det är väldigt svårt mer rubriker om man inte har något speciellt att skriva om.

Hemma från skolan idag igen. Inte bra, men jag måste ju bli frisk och då blir man ju det lättast hemma. Blir antagligen skola i morgon, så det är ju bra! Haha.

Idag lovar jag att jag ska fixa upp bilder på det jag inhandlade på Globen Horse Show. Ska börja fixa det redan nu!


Hemma igen

Nu har jag kommit hem, efter att ha varit och hälsat på pappa och han mådde bra. Lite rastlös bara, så han tyckte det var bra att vi kom med några tidningar. haha! Vi får väl se hur länge han stannar. Hoppas han får komma hem snart!

Vi får väl se hur det blir i morgon. Om det blir någon skola för mig, skulle verkligen behöva det men det känns väldigt onödigt att åka dit och inte orka göra något. Förkylning är det värsta som finns! Usch, det är väl ett bevis på att det är för kallt? Haha, det tycker jag i alla fall.

Aja, hur det än blir i morgon så ska jag försöka ta mig ut i stallet och fixa lite. Känns som det var år sen jag var där. Var där i onsdags så det är nästan som ett år ju. Haha!


Trodde inte det kunde bli värre...

Efter den här helgen trodde jag inte att det kunde bli värre, men det kunde det visst.

När jag vaknade gick jag ner till mamma och kollade lite på tv. Pappa var ute och fixade djuren och när han kom in mådde han inte bra. Han var svettig och helt svag, och hans hjärta slog jätte snabbt. Jag sa att de skulle ringa hälsocentralen, men de ville vänta lite. Till slut ringde mamma och de skickade en ambulans. Ambulansen kom och vi har inte hört något mer. Först mamma och nu pappa... vet inte hur det kommer bli. Hoppas verkligen inte att det är något allvarligt.

Ja och som ni kanske förstår så är jag hemma från skolan. Är så himla förkyld.

Nu ska jag gå och ta något att äta, sen vänta och se om dem ringer från sjukhuset.


Hemma igen

Ja då är man hemma igen då, vilket jag är väldigt glad över. Man kan ju säga att det inte var/blev så roligt som jag hade hoppats på.

Vill inte skriva här varför det inte var roligt och så för det angår inte er. Inte för att vara dum, men jag vill inte snacka om det.

Förkyld är man nu också! Blev det i torsdags och är det fortfarande... Får se om det blir någon skola i morgon då. Om det känns lika som nu så skulle jag inte tro det. Usch för att vara förkyld, vill ju vara frisk eftersom jag ska sätta igång hästarna igen nu efter deras lilla "vintervila". Dem fick den tidigt eftersom det tog lite tid att få på dem skorna.

Nä, nu ska jag försöka fixa bilderna på sakerna jag köpte på Globen Horse Show!

1 år, 5 månader och 5 dagar utan dig, och jag saknar dig mer och mer för varje dag som går <3


Åker snart

Ja nu åker man snart till Sandviken och vidare till Stockholm, sen vidare till Tallinn! Det ska bli super roligt!

Skriver mer när jag kommer hem. Ha de bra!


Ny design !

Blev äntligen klar med designen nu. Är inte riktigt klar än men den duger!

Nu är jag väldigt trött, så jag går och lägger mig. Ska försöka skriva lite i morgon också, innan jag åker.

Ha det bra!


Skolan

Sitter i skolan och gör engelska. Eller ja... Försöker i alla fall! Haha.

Efter skolan blir det Valbo för att köpa skor och lite annat. Ska även få en present av mamma och pappa! Har absolut ingen aning om vad det är men jag hoppas det inte är en visp. Haha, pappa sa att jag skulle få en visp, så vi får se vad det är.

I morgon blir det Tallin! Eller ja, börja åka i alla fall. Åker ju med Tallink så vi är väl i Tallin på fredag. Så då blir det inte mycket bloggande tyvärr.

Ikväll ska jag fixa bloggen också! Är ju ledig i morgon eftersom jag ska till Tallin så då kan jag sitta och fixa den ikväll.

Nu ska jag fortsätta jobba, eller ja. Det är ju bara 10 min kvar snart, haha.


RSS 2.0