Ridning Al

Red lite på Al idag då, inge avancerat faktiskt.

Skulle egentligen ha kondition idag, men eftersom ridhagen var så "knölig" så blev det bara skritt. Väldigt skönt faktiskt! Man fick liksom tid att tänka, och fantisera sig bort lite. Haha, nu måste nu ju tro att jag är knäpp? Men så var det iaf.

Hände inte så mycket mer. Börjar dock bli förkyld... Har ont i halsen och i näsan. Usch! Hoppas det är bättre i morgon, för annars kan det ju inte bli någon skola?! Hoppas!

Nu ska jag fixa lite, sen blir det sängen!

Lite skillnad har det väl blivit på honom ? =)


Gårdagens ridning på Al

Red ut på Al igår, och man kan väl inget annat än att skratta?

Red till hundkappbanan igen och han var på ett väldigt konstigt humör, eller vad man ska säga. Al är nämligen en häst med "humörsvängningar", och han visar verkligen vad han känner. Att ha nya saker på sig funkar inte, som ett annat bett funkar inte. Eller ett annat träns överhuvudtaget! Därför har jag kört på remont och tredelat, eftersom han hade det på ridskolan. Dock hade jag pullar på honom i början, men bytte ut det när han blev för stark. Fast jag är väldigt sugen på att skaffa ett sådant igen till honom, och ett skarpare bett.

Men tillbaka till ridturen!

Det gick väldigt sakta iväg, vilket jag inte hade trott. Eftersom han hade stått i två dagar. Al + två dagars vila = explotion! Haha, nä då men nästan. Han stannade också för att undersöka saker, vilket jag inte höll med om och då for rumpan upp på honom. Haha, knäppa häst.

När vi red in på hundkappsvägen blev det en helt annan häst. En super pigg haflinger som blev stenhård i munnen, och då började jag tänka, "vågar man fatta galopp nu?". Al är nämligen ingen dum häst, utan han vet att vi brukar galoppera där ;) Men innan jag fattade galopp ville jag rida för bi den stora "farliga" skogsmaskinen som stod där. Efter det gjorde jag klart för galopp, och då travade han på väldigt lugnt! "Vilken tur, han är lugn", tänkte jag, men icke. När jag satte galoppskänkeln, for framdelen upp och sedan bakdelen. Han gjorde alltså ett bocksprång, men jag bara stannade honom och fattade ny galopp (eftersom jag satt kvar). Den här gången var det inte lika roligt, så då blev det en fin fattning.

Vände sedan hemmåt och då var han pigg. Men så blir det alltid när man vänder hemmåt. Dock så var han nog lite väl spänd och hade lite väl bråttom hem, så han skyggade för en hel del saker. Men man kan ju inte påstå att det var mycket. Inte om man sett hur han varit tidigare.

Dagens ridpass kommer in lite senare, ha det bra!


Dagen, än så länge !

Blev så himla sent igår innan jag kom in, och sen skulle jag träna till prov så därför blev det inget inlägg.

Idag var jag i skolan på förmiddagen och gjorde som sagt prov. Provet var om Papegojor, fiskar och rovdjur. Tycker faktiskt att det gick ganska bra, och jag längtar verkligen till att få veta resultatet!

Efter provet, vid ca halv elva. Åkte jag till specialtandvården i Gävle för att undersöka min käke. Vet inte om det var goda nyheter eller dåliga, mest dåliga skulle jag tro. Kommer antagligen få leva med det här då de är för svårt att operera. Visst, blir det inge bättre utan ännu sämre, måste de hitta på något att göra åt det. Men det var tveksamt, och det kunde nästan bli sämre med operation. Hoppas verkligen att det blir bra i alla fall! De tror även att min ständiga huvudvärk kan bero på detta, men det är inte säkert.

Eftersom det här tog väldigt lång tid, och jag inte hade ätit någon lunch, så åkte mamma och jag iväg till Ikea och käka! Sen blev klockan så mycket att det inte var någon idé att åka tillbaka till skolan. Men det var ju huvudsaken att jag hann med provet.

Nu ska jag ta och gå ut i stallet och rida lite på Al. Vi hörs!

 


Lax med råstekt potatis, vitkål och morötter !

Här kommer den smarriga maträtten jag gjorde igår! Har kommit på det själv, och det blev jätte gott!

Potatis, vitkål och morots blandning:

Börja med att riva potatis och morötter, och skär sedan vitkålen i fina, lagomt långa strimmor (välj själv hur långa/tjocka de ska vara). Sen är det bara att "fräsa" på allt tillsammans i en stekpanna/gryta. Dock inte för mycket (se bilden här nere). Smaksätt med lite salt, eller andra kryddor. Välj själv!

Laxen:

Smöra en plåt eller något som du kan ha fisken i (den ska in i ugnen), och sedan saltar du botten på "plåten". Jag valde att ha örtsalt på fisken, och vanligt under. Ugnen ska vara på 200°c och laxen ska vara inne i ca. 20min.

En väldigt enkel maträtt måste jag säga, och framförallt nyttig!

Så här blev det i alla fall! Jag tog lite remouladsås till, men man kan såklart använda vilken sås man vill.


Sitter i skolan

Hann inte blogga nå igår. Eftersom jag lagade mat, gick ut och gick med Al och sen tränade jag till läxförhöret som vi har snart.

Maten blev faktiskt jätte god! Lägger ut receptet på det senare, eftersom syrran ska göra maten idag så får jag lite tid över till att blogga. 

Ska rida sen också. Vet dock inte vad jag ska hitta på idag. Rida ut kanske? Ska kolla vad jag skrivit på mitt ridschema först.

Aja, uppdaterar mera senare! Ha det bra.


Är i skolan

Sitter i skolan och gör inte så mycket. Har typ inget att göra heller, tror jag... Haha.

Efter skolan blir det väl stallet. Eller, först ska jag laga mat! Gjorde mat i söndags, igår och ska även göra det idag. Idag blir det lax! Om det blir gott kanske jag ska lägga ut receptet här? Haha, ja vi får väl se!

Planen med Al idag är väl att rida ut, och förhoppningsvis så är det ljust ute! För då kan jag rida till hundkappbanan igen, och där är det en perfekt "galopp sträcka" (inte på hundkappbanan).

Aja, får se om jag hinner uppdatera nå mer idag. Annars får ni ha det bäst!

My love <3


Äntligen en ny design !

Äntligen så har jag fixat designen, och visst blev den bättre? Har lite småsaker kvar att fixa, men det gör jag någon annan dag. Har även fixat en "gillaknapp" till varje inlägg, så kan ni som kollar min blogg "gilla" istället för att kommentera. Visst, jag blir ju ännu gladare om jag får kommentarer! ;)

Blev ingen hoppträning idag eftersom jag har haft ont i huvudet sen i morse. Men men, det får bli nästa måndag istället!

Red förresten ut på Al i lördags och han var verkligen jätte duktig! Red minst en timme, och det var riktigt skönt ute. Han blir bara bättre och bättre och frågan är, kan han bli bättre? Varje gång jag ställer den frågan så visar han att han kan det! Min lilla plupp ♥


Fan det snöar

Kollade precis ut genom fönstret och såg att det var värsta snöstormen! Haha, kanske inte snöstorm men nästan.

Vet att jag är urusel på att uppdatera men jag vet faktiskt inte vart tiden tar vägen? Skolan tar ju mycket tid, och efter det blir det stallet och fixa här hemma och då kommer man in vid ca 10. Och då orkar jag inte starta datan för att uppdatera... Ska försöka bli bättre men jag lovar inget.

Idag har jag i alla fall inte gjort så mycket. Lekte lite med Pettris på förmiddagen, och snart ska jag gå ut och rida en sväng.

Ska försöka skriva lite om ritten senare, ha det bra tills dess!


Nu blir det stallet

Idag har man varit i skolan och haft matte, engelska och projekt. Riktigt jobbigt.

Känns som att jag inte orkar göra något i skolan. Liksom som att jag är helt "matt" i kroppen? Aja, ska gå ut i stallet nu och få massor av frisk luft! Då blir jag nog mycket piggare!

Ha det bra.


Gårdagens hoppträning

Hade så himla ont i huvudet igår när vi kom hem så det var därför det inte blev något inlägg.

Hoppträningen igår gick väl sådär... I början var han sjukt pigg och jag var till och med tvungen att hålla in honom. Men efter ett tag försvann den där energin och han blev väldigt trött. Så på slutet när vi hoppade en ganska lång bana, orkade han inte riktigt. Blev några konstiga hopp, och galoppen blev helt fel. Landade i fel galopp och orkade inte med att göra byten.

När vi var klar och skulle lasta så fick han för sig att inte gå in. Vi höll på ett tag, och sen kom min ridlärare och ridskolechefen och hjälpte till. Så till slut fick vi in honom, och tur var väl det?

Nu ska jag fixa lite, sen åka till Amanda! Ha det bra.


Gårdagens ridning på Al

Sitter i skolan och jobbar med projekt. Inge kul...

Red faktiskt ut på Al igår, och det givk faktiskt ganska bra. Han var ganska spänd och kastade sig en gång i början, men sen gick det bra. Han blir fruktansvärt stark när man rider ut (tror det är för att han är så spänd), och jag fick väldigt ont i fingrarna!

När vi ridit en bit kom det en backe, och där hade gatlyset gått sönder så det var alldeles mörkt. Och självklart skulle det vara en snöhög där med något svart, som Al såklart trodde var något farligt! Men han protesterade bara en gång, sen gick han vidare.

Helt otroligt hur enkel han är att ha att göra med nu! Förra året kom jag inte ens hundra meter ifrån gården utan att han skulle "dumma" sig. En gång när jag skulle rida med en kompis, tog det en kvart att bara gå förbi en gård! Han slände sig bakåt, stegrade och bockade. Men jag gav inte upp så vi kom förbi till slut. 

Att Al inte är lika envis längre måste betyda att han litar på mig. Hans andra ägare lyckades inte, och inte den heller den tjedje. Den fjärde var ridskolan och de lyckades inte heller! Men jag, den femte ägaren på Al, har lyckats få en underbar relation med honom, och jag skulle verkligen inte vilja ha tillbaka hästen jag hade för ett år sen. Jag älskar honom nu, vilket jag inte gjorde då. Att sälja Al nu är det inte på tal om, utan det får framtiden utvisa! Förhoppningsvis blir han här i många många år till <3

Min älskade, underbara ponny! <3

Juste! Idag är det hoppträning också, och förhoppningsvis så blir det ett blogg inlägg om det ikväll. Annars blir det i morgon! 


Söndag

Ja då var det söndag igen då, och då är det alltså måndag i morgon. Måndag = hoppträning! Längtar verkligen!

Idag har jag städat mitt rum, och åt marsvinen. Jobbigt, men det blev väldigt fint. Nu ska jag gå ut i stallet och rida, och städa lite där också. Sen blir det att putsa och fixa inför i morgon.

Skriver väl mer sen om jag hinner, ha det bra!


Ingen skola

Blev ingen skola för mig idag, eftersom jag hade migrän igår. Men vi hade ändå fått sluta efter 11.

Känner mig ganska trött idag, så det var nog bra att jag fick vara hemma och vila upp mig. Ska åka till lantmanna snart och köpa kaninmat och vattenflaska, och även lite mera liniment. Sen ska jag försöka rida lite också, eller så blir det bara en promenad. Vi får se!

Nu ska jag fortsätta med min uppgift från skolan som egentligen skulle ha varit klar idag, men eftersom jag hade migrän igår så får det bli idag istället!

En favoritbild ! Snälla, kan inte våren och sommaren komma nu?


Gårdagens "outfit"

Tänkte skriva vad Al hade på sig igår på träningen. Fick dock ingen bild när han hade den på sig, men en utan går väl också bra? Haha.

Gårdagens "outfit" bestod av:

Sadel, Prestige Golden Star

Träns, John Whitaker

Schabrak, Lyckås

Benskydd, Jacson memory senskydd

Sadelgjord, skulle ha haft min HG magplatta men den var lite kort. Han var nog så spänd att han liksom "blåste upp sig", eftersom den andra också nästan var för kort. Och den brukar vara väldigt lång! Så det blev den vanliga från Hööks.

Benskydden kan jag verkligen rekomendera! Insidan är gjord av "Memory Foam" och det är typ som nå gel, som formar sig efter hästens ben. "Gelen" mjuknar efter att de suttit en stund, och är väldigt stötdämpande. Hiss till de skydden!

Snygg Al ! 


Hoppträning med Al

Sorry för den dåliga uppdateringen! Ska verkligen försöka bli bättre...

Igår var jag på hopplektion med Al. Första lektionen någonsin för oss två och det gick verkligen super! Han är så himla underbar, bara flyger över hindrena.

Vi började såklart med att värma upp, och det var verkligen krut i honom! Han har aldrig varit så taggad, så jag fick för första gången någonsin sitta och bromsa honom. Haha! Men jag tror att han tyckte det var riktigt kul.

Det första vi hoppade var en serie efter ena långsidan. Först låg det en travbom, sen en studs på två hinder, efter det ett räcke och tillsist en oxer. När jag travade i mot hidret drog Al iväg så jag hann inte riktigt med. Haha. Men det gick ändå ganska bra. Vi hoppade det ett par gånger, och han var lika pigg alla gånger! Sen hoppade vi lite "banor" också eller vad man ska kalla det, och det gick riktigt bra, förutom att han hoppade av alldeles för tidigt på ett hinder men jag satt kvar! Haha.

Tycker att träningen gick över förväntan! Var sjukt nervös innan men när man har en häst som Al så behöver man inte oroa sig.

Hindrena låg väl på ca 70cm, alltså inte speciellt högt. Men jag har varit väldigt rädd för att hoppa och hade ni sagt att jag skulle hoppa en bana på 70cm då, då hade jag absolut sagt nej. Nu är det till och med tal om att vi ska starta en "Pay and Jump" den 3 April, men jag vet inte. Vill inte gå fram för fort, men fråga nästa vecka så kanske jag har ändrat mig! Haha.

Blev tyvärr ingen film och alltså inga bilder, förutom de jag fotade efteråt och de blev inge bra eftersom det var mörkt ute, men jag bjuder på en av de sen tillsammans med "outfiten".

En typisk bild av när Al hoppar av för tidigt.

Min älskade ponny, du är bara bäst !


Går ut till stallet

Ska snart pallra mig ut till stallet och rida lite på Al.

Har putsat och smörjt mina ridskor, chaps, och tränset inför i morgon. Ska smörja resten när jag ridit. Hoppas verkligen att det blir hoppträning i morgon, för nu börjar jag bli taggad! Men jag börjar även att bli nervös, haha. Nä men det ska nog gå bra.

Kan lägga ut morgondagens "outfit" senare, nu ska jag gå ut i stallet!

Kompis


Ridning Al och massa annat !

Ja nu var det ett tag sen man uppdaterade, och det är för att jag haft så mycket annat för mig. Men här kommer lite om vad som hänt idag!

Började med att baka en kladdkaka som vi skulle ha till ikväll. Den blev jätte god!

Sen red jag ut en bit på Al, och det var verkligen längesen! Tycker att han skötte sig riktigt bra faktiskt. Det var väl när jag red i ridhagen det gick som värst...

Började med att skritta ett par varv, och han var ganska spänd efter uteritten. Ingenting funkade idag, och det var väldigt läskigt... Galoppen var hemskt! Han sprang liksom in i galoppen, och bockade i en galoppfattning. Nej han var verkligen inte sig själv idag. Dessutom så lyfte han väldigt på benen i galoppen, vilket Al aldrig gör! Valde att inte rida honom så mycket, eftersom han blev svettig på en gång.

Satt och skrittade av på långa och då, då slubblar Al och ramlar ner på framknäna! Som tur var så ramlade han inte omkull, utan när jag skrek till "vaknade" han till och reste sig. Som tur var så satt jag kvar, men båda var nog riktigt skärrade. Jag hoppade av och kollade om han var halt eller så, men icke. Inget fel alls!

Det finns många anledningar till att han snubblade. En är att han var väldigt spänd först (efter uteritten), och att han blev väldigt trött utav det. Sen när han väl slappnade av, så höll han inte koll på fötterna. Vi ska ta tempen på honom i morgon, och kolla igenom honom. För det sista man vill är väl att ha med en halt eller sjuk häst på hopplektion? Nej, han ska verkligen inte få utsättas för det! Hoppas bara att det inte var nå farligt...

Plutten då


Ridning Al

Red Al ikväll, och det gick väl bra men han var väldigt pigg! Han har ju stått någon dag nu, så idag var han taggad och ville bara springa och busa.

Red dressyr och red mycket övergångar, för att stärka honom lite. Red ökad trav på långsidorna, och det var han faktiskt jätte duktig på! Haha, han verkar vara duktig på allt nu. Dock så hade han inte tid för att gå på tygel idag, eftersom han bara hade "springa" i huvudet. Men efter ett litet tag funkade även det.

Eftersom det är så halt ute nu, så kunde jag bara galoppera på långsidorna. Vilket Al uppskattade... Fattade galopp och allt flöt på bra, sen kom jag igen och fattade galopp, då kickade han lite. Men jag fortsatte ju rida som vanligt ändå. Efter ett tag bytte jag varv och då när jag fattade galopp, så bockade Al en gång och efter det sparkade han bakut! Haha, men jag satt kvar! Det var faktiskt lite roligt, men han får ju inte göra så. Men det var ju bara att fatta ny galopp och fortsätta.

Tänkte bjuda på två bilder på Al och Kompis i sina nya grimmor. Kompis bild blev inge bra, men hans grimma är i alla fall vinröd och Al´s är mörk blå.




Hopplektion på måndag!

Ja ni läser rätt. På måndag drar jag och Al på våran första hopplektion! Som jag har längtat.

Har nästan nyss kommit hem, eftersom jag åkte till Valbo med Kompis grimma efter skolan (den var trasig), och sen åkte vi och handlade lite foder åt hästarna, och till sist åkte vi till StoRK och fixade en plats i en hoppgrupp åt mig. Snacka om att jag är taggad nu! Har inte tränat hoppning på jätte länge, säker två år sen sist? Aja, skit kul ska det blir!

Nu ska jag ut och fixa i stallet, sen blir det väl inte mycket mer? Haha, aja vi får se!

Jag vet att jag lovade bilder på Al och Kompis i sina nya grimmor, men eftersom Kompis var trasig så gick det inte. Dessutom så blev den svart på alla bilder? Konstigt. Får göra ett nytt försök ikväll!

På måndag gäller det Al ! <3


Al Pacino och Kompis ♥





Trava av med långa tyglar?

Jag vet inte, men jag har nästan alltid travat av mina hästar på lång tygel. Har fått för mig att det ska vara bra, så det är väl därför jag alltid gör det. Kom och tänka på det när syrran fotade mig, och när jag såg bilden här nedanför.

Är det någon mer som gör det? Eller är det bara jag?

Travar av Al på bilden. Dock så svänger jag precis här, så det är därför det inte ser ut som att jag gör det.


Söndag

Jaha, då var det söndag igen då och skola i morgon. Tråkigt att loven ska gå så fort...

Lovet har varit väldigt bra tycker jag, eftersom man har kunnat rida när det varit ljust. Tyvärr så har jag inte ridit ut nå, men det kan man göra sen. Dax att börja längta till nästa lov nu då? Fast först ska man ha lite "kompdagar" i skolan, eftersom jag åkt iväg med dem på min lediga tid. Får väl se när de dyker upp.

Idag ska jag städa stallet. Inte det roligaste man kan göra sista dagen på lovet, men behövligt! Haha, sen kanske man unnar sig en uteritt då? Det är också behövligt så.

Nu ska jag gå ut iaf, så jag skriver mera sen. Kommer även bilder på grabbarna med sina nya grimmor! =)


Kattutställning

Idag var det kattutställning som gällde, så klockan ringde 04.30. 4½ timmes sömn, det är grejer det !

Skulle vara där 06.40 och det var jag också, kom precis då. Haha. Det var ju genom skolan jag skulle vara där, och jag skulle hjälpa till vid vetrinärsbesiktningen. Det var jätte kul, och jag fick kolla chipmärkningen på katterna.

Nu är man ganska slut, och det blev ingen ridning idag. Var förövrigt in på Hööks på vägen hem. Skulle ha hästgodis, men det blev två grimmor också men de får ni se i morgon, för nu ska jag ner och förbereda melodifestivalen!

Ha det bra!

Min fina katt ! <3
(bild från i våras, därav den gamla signaturen)


Gårdagens ridning på Kompis

Red ju på Kompis också, och även där blev det några foton.

Red inte så avancerat, mest att han ska gå lugnt och inte rusa iväg. Det är ju nämligen krut i den gamla ponnyn, vilket han inte har förstått. Att han är gammal alltså...

Försökte få honom att gå i en fin form, men det resulterade i inte mycket form alls. Haha! Det går verkligen inte att jobba honom när han är så där pigg. Måste verkligen börja rida honom varje dag också, så han inte blir så in i helsike pigg.

Nä nu ska jag bjuda på lite bilder! Ha det bra.

Juste, även det här bilderna har syrran fotat. Tack så himla mycket! <3


<3

Älskar bilden ! <3


Gårdagens ridning på Al

Hann ju inte skriva om gårdagens ridning igår, och nu har jag äntligen fixat klart bilderna som syrran knäppte. Så nu kommer inlägget!

Började med Al, som vanligt, och det gick super, som vanligt. Haha, nä men han skötte sig jätte bra. Lite slö bara, men det gick över så fort vi började hoppa!

Gick på och arbetade bra, trotts slöheten. Men han har ju gått ganska mycket nu på slutet så jag förstår att han är lite slö. Men han ska ju vila i morgon, och det blir han nog glad över!

Det var otroligt roligt att hoppa, och det var första gången på väldigt länge som jag bad någon att höja. Är lite små rädd för att hoppa, men när jag satt på Al behövde jag inte det. Han är verkligen världens bästaste ponny, som verkligen gör allt för att ta sig över! Tyvärr kunde jag bara hoppa ca 75cm, eftersom underlaget inte är det bästa. Men jag ska tjata lite på mamma om att börja på hoppspecial nu, så vi kommer igång på riktigt!

Bjuder på lite bilder som min älskade syster har fotat! Hon börjar faktiskt bli riktigt duktig, om man bortser från "hoppbilderna" vill säga. ;)



Här hade jag faktiskt lång tygel, och ändå går han så fint. Söthästen <3

Favorit bilden ! <3


Är med Ronja

Hade filmkväll med Ronja och Sanna igår, så det var därför jag inte uppdaterade nå mer. Förlåt!

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Vara med Ronja och sen blir det väl att rida lite, eftersom de ska få vila i morgon.

Uppdaterar om gårdagens ridning lite senare, nu ska jag vara med Ronja! Ha det bra.


My little pony ?

"My little pony"? Nä, det är ju Kompis!

Duschade Kompis igår, och då använde jag mitt starka skimmelshampoo som är blått. Så jag kallade honom för "my little pony". Haha, se bilderna här nere så får ni se! Obs, mobilbilder!

En ruffsig "my little pony"!



Syrran ska fota mig när jag rider idag, så då får ni se hur han ser ut nu! =)


Gårdagens ridning på Al

Eftersom Blogg.se inte ville funka igår när jag kunde blogga så kommer ett inlägg nu istället!

Red ju Al igår, och man kan väl säga att det gick både bra, och ganska dåligt.

Hade satt fram ett hinder som jag tänkte att vi skulle hoppa när jag ridit igenom honom ordentligt, och han blev otroligt pigg när han såg det. Han har ju inte hoppat på hur länge som helst så det är ju självklart att han blev glad.

Red honom i en väldigt fin form, och han arbetade på otroligt bra. Gjorde lite övergångar över en bom, vilket han klarade exemplariskt! Han har alltid haft svårt för övergångar, speciellt över en bom. Men igår gick ju allt så väldigt fort, så då var det super enkelt! Haha.

Sen vet jag faktiskt inte vad som hände. Jag red runt på "fyrkantspåret" och helt plötligt kastar Al sig, och rusar iväg. Sprang på sidan i full galopp (typ som skänkelvikning) och hoppade även över hindret så, eftersom han var nära på att springa rakt in i det. Till slut fick jag stopp på honom, och vi började skritta runt på spåret igen. Det var verkligen otäkt när han gjorde så, och självklart rev han hindret. Han hade ju omöjligt kunna klara det också, så jag hoppade av och satte upp det igen. Hindret låg på ca 60-65cm, eftersom jag inte vill hoppa så högt med det här underlaget.

Vi fortsatte rida och då gick allt jätte bra. Travhoppade hindret ett par gånger, eftersom han hade blivit så pigg om jag galopperat.

Anledningen till att Al gjorde som han gjorde, tror jag berodde på Lassie. Hon var rädd för att det skulle rasa snö från taken, och då sprang hon efter mig när jag red. Vilket jag märkte på Al att han inte gillade, så jag klandrar inte allt på honom. Han var ju duktig sen och det är huvudsaken!

Du är så fin, min "lilla" ponny <3


Ridning Al

Blev lite dressyr idag igen, men det behövs verkligen!

Fokuserar mycket på att han ska gå i en fin form, vilket fungerar riktigt bra nu. Han går mycket bättre utan gramanen än med, så nu ska vi kasta skiten! (Inte bokstavligt talat) Haha.

Gick faktiskt i en stadig form idag, i både skritt och trav. Vill inte att han ska gå i form i galoppen än eftersom han är så pass pigg, och då blir det lätt lite bocksprång istället. I alla fall när det gäller Al... Haha! Det blev faktiskt ett hopp idag också. Jag red honom på tygel i traven, sen så fattade jag galopp. Tror han tyckte det var jobbigt med en galoppfattning från form i trav, eftersom han gjorde ett sådant stort hopp! Haha, tokhästen.

I morgon ska vi ta och hoppa lite! Han har ju inte gjort det på ca 4-5 månader så det blir spännande.

Nu ska jag gå och lägga mig, så får vi se när jag uppdaterar något i morgon. Ha det bra!

Tokhästen <3


Ridning Kompis

Red Kompis först idag, och det var verkligen roligt att rida honom igen! Blir ju inte så mycket nu när jag rider Al, men det ska det bli ändring på!

Red inte så avancerat idag, eftersom han var alldeles för pigg för att jobba. Haha. Men är han för pigg så går det inte att få honom att fokusera på annat. Blev lite av varje gångart eller vad man ska säga. Skritt, lite trav och lite galopp. Fast jag vet inte om man kan kalla det galopp? Blev mest hopp upp och ned i luften! Haha.

I morgon blir det väl nå liknande, om han inte är mer samarbetsvillig vill säga. Då blir det lite mera "jobb"!

Plutten <3


Stallet nästa !

Har varit hos "frissan" på förmiddagen, så nu ska man snart gå ut i stallet.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, men det blir nog markarbete. Hade tänkt hoppa lite först, men eftersom det börjar bli mörkt så skjuter jag på det till i morgon.

Tänkte i alla fall bjuda på en bild på mig, eftersom jag aldrig gör det. Haha, men man vill ju inte plåga er allt för mycket!


RSS 2.0