Ridning

Var hemma ifrån skolan idag igen. Har haft ont i huvudet i två dagar nu...

På eftermiddagen gick jag ut och red lite på Al, det gick jätte bra, "fjolla" bara lite idag;)
Funderar på att köpa ett nytt träns åt honom + ett nytt bett! Han är så himla stark och tung i munnen, om man säger så.. Kom gärna med förslag på bett!=)

Efter Al, var det Kompis tur!
Började med att klippa Kompis man och även lite i ansiktet. Och nej, jag RAKADE inte ansiktet utan KLIPPTE det lite. Han hade så himla lång päls där, så jag trimmade honom lite=) Kan lägga in bild i mon eller så.
Sen var det rid dags! Sadlade och gjorde i ordning honom för uteritt! Det var så himla längesen jag red ut så, jag lära bara göra det idag!=D
Red en bit och vände, och det kanske tog... en halvtimme?
På vägen hem mötte jag våran "granne"(Är ganska långt i mellan, men ändå en granne!) och blev där en halvtimme ungefär!
Vi pratade ganska mycket om Al, och hur jag ska få honom att inte vara rädd för... ALLT!
Aja, sen red jag hem, eller det var det jag skulle men Kompis hade andra tankar. Han börjar studsa och hålla på så jag stannade honom och vänder han "bortåt", alltså inte hemåt! Vänder honom igen och han fortsätter... Jag vänder honom igen och backar honom, men han håller ändå på. Till slut går han nästan ner i diket och då stegrar han, och slänger sig åt sidan, och när Kompis stegrar så STEGRAR han! Satt kanske en kvart på ett och samma ställe!
Fick honom till "ladan"(en korsning jag brukar rida till) och han fortsatte där också, men nu fick han för sig att inte gå frammåt! Hel knäpp var han.
Försökte få honom att gå frammåt, och då, stegrar han jätt högt! Och då menar jag verkligen jätte högt! Han nästan går om kull och jag tänker: "Det här går inte!"
Men jag satt kvar, med nöd och näppe. Tappade ena stigbygeln och låg på hans hals, så jag beslöt mig för att hoppa av, och gå ut på en åker!
Red minst 20-30 min på åkern i både skritt och trav, så han var dyblöt av svett. Sen kunde jag lugnt skritta hem på långa tyglar.
Nu blir det hård träning med honom igen, nu är lovet slut Kompis, eller hur Julia?;)
Tror faktist det är för att det börjar bli vår som han är såhär.
Aja sådär kan det vara att rida min vita springare;D Världens bästa Kompis? jo tjena!

Världens bästa Kompis? Jo tjena!
Men du är fortfarande bäst! Skulle aldrig klara mig utan dig<3
Obs, bilden är från i lördags, så det är innan jag klippte honom!


Lördag!

Idag har det blivit ganska mycket gjort för mig faktist!

Vaknade kl. 08.00 idag, så det kändes ju verkligen som lördag! Haha, noot.
Gick upp och bytte till ridkläder, och gick ut i stallet.
Ryktade Kompis och Al lite, sen åkte vi och hämtade Julia vid bussen=) Klockan var typ kvart över tolv då.
Kom hem, och gick ut till Kompis! Fixade honom och gick ut och red, jag började rida eftersom han stått i drygt en vecka nu. Men han var jätte lugn och fin faktist!=)
Det gick jätte bra för henne att rida Kompis, och Kompis var jätte duktig och skötte sig!=D
Tyckte Julia red Kompis jätte bra, över förväntan faktist;) Vart några bilder också som jag tänkte bjuda på=)

Efter att Julia åkt hem, var det Al´s tur!
Red honom lite i hagen bara, och glömde västen inne... Och såklart ska han "fjolla" ännu värre idag!
Först vart han rädd för, ingenting! Sen vart han ännu en gång rädd för, INGENTING! Ah, blir tokig på den där ponnyn... Tror fan inte att jag kommer komma någon vart med honom utan hjälp. Nån som vet någon som klarar av en stark och envis haflinger? Haha, men jag tror faktist inte jag gör det, är inte den tuffaste ryttaren och blir väldigt osäker när jag inte litar på hästen. Visst Kompis är ju ingen "ängel" heller, men honom kan jag kontrolera, det kan jag inte med Al.
Aja får väl se hur det går, här kommer det iaf några bilder från idag!=)







Den här bilden får avsluta! Min underbara ponny=')


Fredag, igen!

Jaha då var det fredag igen då! Skönt=)

Idag var jag i skolan, var där ensam då både Ronja och Amanda var hemma-.-' Aja fick nöja mig med Sanda;)
Haha, aja jag kom hem och satte mig här! Har faktist en braaa förklaring till det! För det första så chattade jag med Julia som kommer och provar Kompis i mon, sen så chattade jag med Al´s förra skötare=)
 
Efter att suttit här och "däckat" så gick jag ut och red Al, och det gick super! Börjar gilla honom igen nu;) Haha, nä nu var jag dum, men han har varit så himla jobbig den sista tiden. Men men, han var jätte duktig idag iaf!=D
Efter det mockade jag ut åt båda ponnysarna, sen duschade jag Kompis. Al fick också bli duschad, vilket inte var hans favorit "syssla". Men han skötte sig bra ändå=)
Vill även klaga på Hööks täcken! Eller iaf fleece täckena, då dom är så hiimla stora i fram! Har ett 125 som OTTO hade och det är till och med för stort för AL! Och Al har 135 egentligen!
 
Vad tycker ni om olika täcken? Vilka "dissar" och "hissar" ni?=)


Tisdag!

Jaha då var det tisdag då!
Igår hände det inte så himla mycket. Gick ut och gick lite med Al och tränade att han inte ska bli rädd för, ALLT! Det funkar super när jag går med honom, men när jag sitter på ryggen går det inte alls... Tror han känner trygghet i mig och när jag försvinner upp på hans rygg, försvinner tryggheten.

Idag gick det också bra. Longerade honom först, sen red jag honom i hagen. Har inte vågat galoppera på honom dom senaste dagarna, då han varit "bockigare" än vanligt, men idag tog jag några galoppsprång och det gick bra=)
Vill verkligen börja träna nu! Men har så himla svårt att välja ridklubb... På nått sett så vill jag tillbaka till Stork, men jag vill även rida i Ockelbo...
Aja, får se hur det blir med det!
I mon är det Nationella prov i engelska, BORING! Haha titta vad jag är duktig på engelska då;) Nooooot...
Aja Ska väl försöka rida Kompis i mon också=)
Nu ska jag gå och göra nått vettigare!


Kompis, förra vintern!=)

Veckan!

Tänkte skriva vad jag gjort den här veckan, eftersom jag varit sååå duktig på att uppdatera bloggen;)

Måndag: Var hemma från skolan. Sen gjorde jag nått med Al som jag inte kommer ihåg just nu!xD

Tisdag: Idag var jag i skolan och tråkade. Sen på kvällen red jag båda ponnysarna! Kul kul=)

Onsdag: Ledig från skolan!=D Började kvart över ett, men dom lektionerna blev inställda så jag slapp skolan;)

Torsdag: Ingen ridning idag, var med Amanda på kvällen.

Så där har väl min vecka sett ut, kanske världens tråkigaste men men.
Ska väl ut och rida snart, sen ska jag nog till Amanda och sova hos henne! Ska på hund utställning med henne i mon så=)
Ha det bra!

En bild från hundutställningen i Österbybruk=)


Ridning och massa annat!

Idag har jag ridit och varit iväg och handlat med familjen, alltid lika kul!

Började dagen med att rida Al. Det gick väl inte så himla bra... Han var spänd och ville inte jobba, tror det var för att det blåste så mycket. Så när jag fattar galopp hoppar han till, drar ner huvudet och jag "dimper" i backen. Reser mig upp och man ser riktigt hur han skäms, han blev nästan rädd för mig!=O Hoppade upp och fortsatte med galoppen, nu gjorde han ingenting! Hur fin som helst, och efter jag ridit kom han med sina vackra, förstående ögon, och trycker mulen mot min kind, typ som om han sa: "Förlåt matte, men jag blev så himla glad. Förlåt" så då kan man ju inte vara arg på honom?=')

Efter ridningen åkte vi till Biltema och City Gross=) Handlade inget speciellt, ville in och kolla lite bara.

När vi kom hem gick vi ut i stallet och fixade, och nu sitter jag här.

Tänkte lägga ut en bild på Al som jag ritat, den är inte så himla bra men, jag vill så gärna lära mig rita hästar så, då lär man ju öva?;)



Bilden jag ritade av=)

Nä nu ska jag sova, godnatt!


Ridning

Sorry för dålig uppdatering, men mitt internet har inte funkat riktigt, så inläggen har försvunnit.

Red Al igår, och han var super ännu en dag!=D Vet inte riktigt vad som hänt med honom, han har helt enkelt blivit en annan häst!
Han var snäll och arbetade fint på tygeln igår. Det vart även några bilder som jag tänkte bjuda på;)
På fredag kommer kanske hovslagaren och slår på Al en sko fram, och om han fortsätter vara så här snäll och så, så ska jag nog hoppa honom i helgen. Jag vet att jag sagt det många gånger nu, men eftersom han varit så konstig så har jag skjutit på det.

Red även Kompis igår.
Det gick bra det också=) Red på "galoppbanan" och det tyckte han var väääldigt roligt;) Haha! Han stack iväg lite så jag skulle korta tyglarna ännu ett snäpp, då tappar jag tygeln och han drar genast ner huvudet och ska försöka bocka! Men som tur är orkar jag hålla upp huvudet på honom, och det blir inga bockningar;)

Här kommer några bilder på fina Al=)




Haha, på den sista bilden ser ju Al väääldigt road ut! not=P


Ridning

Vaknade vid tolv idag, så det blev ganska sen ridning.

Al var först ut idag! Gick kanon, idag igen! Tror vi börjar komma överens nu. Hoppas på det iaf!
Blev ännu en dressyr dag, och tränade mycket skänklar.
Red på en fyrkant och vid varje hörn skulle han flytta, antingen fram eller bak delen, och sen trava fram till nästa hörn och göra halt, vända osv.
Funkade super, och till slut gick han på tygel och arbetade hur fint som helst! Galoppen funkade bra den med, och inga bockningar eller så. Vart rädd för nånting så det vart ett litet ryck, men sen vart det inget mer=)
Är ooootroligt nöjd med Al, ännu en gång! Två dagar på rad! Är det en dröm eller?? Hoppas verkligen det håller i sig nu, så jag slipper bråka mer med honom. Tror faktist att NH träningarna hjälp mig en hel del med honom. Han litar mer på mig nu, och har RESPEKT för mig, som han inte hade när han kom! Han gick över en, drog ner huvudet vid tränsning och gjorde precis som han ville! Men som sagt så är det stoooor skillnad nu.
Men som sagt, så är jag jätte nöjd med Al idag=)
Jo juste! Al har tappat en sko också...-.- Skit kul! Nej, hoppas hovslagaren kan komma så fort som möjligt! Men men, annars är det ju bara att vänta...

Efter Al, var det Kompis tur! Körde samma övning på honom, men han var väldigt pigg! Har inte ridit "ordentligt" på två veckor nu så, han var pigg! Stegrade nån gång och försökte bocka men det gick bra=)
Red även på "galopp/travbanan" med Kompis, fast han tyckte det var jobbigt=P Har ju blivit lite snö där så. Aja är sjukt nöjda med mina ponnysar idag!  Har även tagit in deras träns och tvättat och smörjt in dom, så nu blir dom fin!=D

Har även hunnit vara med Amanda idag! Och i mon ska vi kanske också vara. Får se om vi hinner med Pettris då också?;)
Nä nu ska jag sova! Godnatt!


RSS 2.0