Gårdagens och dagens ridning på Al

Tänkte börja skriva "dagens ridning" igen här på bloggen, så ni får läsa lite om Al´s utveckling!

Igår red jag lite dressyr på Al. Volter, ställde honom in och utåt, och såklart fattningar. Fattningar har aldrig varit Al´s starkaste sida, så därför har jag haft mycket fokus på det, och igår satt de väldigt bra! Gjorde även lite ökningar i traven, och eftersom han har en sådan underbar trav så satt dem som smäck! Är sjukt sugen på att starta en dressyr clearround på honom, eller varför inte en riktig tävling? Haha, ja vi får se! Galoppfattningarna satt också bra, men det blev lite väl roligt så han la in ett litet bocksprång. Vet inte om jag kan kalla det bocksprång heller, för det var så litet. Men det betyder ju bara att han tycker det är kul, och det är huvudsaken! =)

Idag blev det också lite mer åt dressyr hållet. Red med gramanen en stund i början, och efter det gick han sjukt fint! Använder gramanen mest för att han ska få en "rundare" form, annars drar han bara ner huvudet och har det rakt. Otroligt stolt över honom idag! Gick i en otroligt fin form, och fattningarna satt perfekt! Trodde inte att de kunde bli bättre med tanke på gårdagens fattningar, men idag var de grym! Från skritt och stillastående till och med. En klar förbättring, med tanke på att han knappt kunde fatta från trav när han kom. Sen kombinerade han trött och pigg, så en fattning blev mest ett stort hopp! Haha, tokhästen. =)

Stor förändring har det blivit på honom i alla fall, och han är mycket smidigare nu är förut. Tror han kan bli farlig på tävlingsbanorna om vi fortsätter så här. Visst, han kanske inte är Sveriges snabbaste ponny, men han hoppar ju bättre ju högre hindrena är. Och är han lagom snabb och felfri då, då kan han bli farlig! ;) Haha, ja man kan ju i alla fall önska det. Eller hur?

Älskade, underbara ponnybus ! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0